moje spełnione marzenie Małgocha 1960
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: moje spełnione marzenie Małgocha 1960
Hej witajcie,gości mialam i 2 dni z życia wyjęte.Teraz wracam do moich ulubionych zajęć-z torbą michałków na kolanach siedzę i z Wami gadulę.Małgoniu ja powysiewałam 22 stycznia lobelie-ona taka maleńka jest że zanim podrośnie do pikowania to minie miesiąc.
- kamcia
- 500p
- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
Tadziu, ale nie odpowiedziałeś tylko się wymigałeś
, ale ten temat, chyba ma trochę ze "słodkości"
Marzenko dwa dni gości to nieźle, ja mam mieć gości prawdopodobnie w sobotę, już piszę listę co mam przyszykować

Marzenko dwa dni gości to nieźle, ja mam mieć gości prawdopodobnie w sobotę, już piszę listę co mam przyszykować

Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
No proszę,ogladam w-11,jest przerwa na reklamy,a tu takie niebezpieczne tematy.
Tadziu,juz wszystko rozumiem,ale bezpieczniej jednak bedzie podyskutować o słodyczach.Dziewczyna syna przywiozła pączki i ciasto,co kucharz piekł i tak sie obżarłam,że zaraz pekne.Chyba skakankę weżmę i zaraz senes pójdzie w ruch.Gdzie to moje postanowienie
Kamcia,w jedną większą doniczkę wysiej wszystkie,może byc taka szersza,a nie głęboka jak na cmentarzach są chryzantemy.Le3kko przysyp ziemią i podlewaj od czasu do czasu,a tak do maja nic zupełnie z tym nie rób.
Marzenko,a ty chyba wysiewałas już zeniszka,kiedy trzeba prawidłowo go wysiać,zeby w maju zrobić jakieś obwódki z niego.On jest wrazliwy na majowe przymrozki>?
A ja się cieszę,że juz wyrosłam z gości.Juz nie chciałoby mi się stać w garach,potem na zmywaku.
Tadziu,juz wszystko rozumiem,ale bezpieczniej jednak bedzie podyskutować o słodyczach.Dziewczyna syna przywiozła pączki i ciasto,co kucharz piekł i tak sie obżarłam,że zaraz pekne.Chyba skakankę weżmę i zaraz senes pójdzie w ruch.Gdzie to moje postanowienie

Kamcia,w jedną większą doniczkę wysiej wszystkie,może byc taka szersza,a nie głęboka jak na cmentarzach są chryzantemy.Le3kko przysyp ziemią i podlewaj od czasu do czasu,a tak do maja nic zupełnie z tym nie rób.
Marzenko,a ty chyba wysiewałas już zeniszka,kiedy trzeba prawidłowo go wysiać,zeby w maju zrobić jakieś obwódki z niego.On jest wrazliwy na majowe przymrozki>?
A ja się cieszę,że juz wyrosłam z gości.Juz nie chciałoby mi się stać w garach,potem na zmywaku.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kamciu słodyczy nigdy za wiele, tym razem na uszko ( czytaj PW) wytłumaczę 

-
- 1000p
ja się nagościłam,posprzątałam,teraz tylko czekam kiedy mi zleci chociaż połowa lutego...
-
- 1000p
Gosiu już można wysiewać bo też wolno rośnie-ja wysiałam 22,,teraz zaczyna puszczać pierwszy liść właściwy,jak się pokaże drugi lisć to popikuję-średnio to wychodzi tak miesiąc po siewie
- kamcia
- 500p
Marzenko, a możesz pokazać zdjęcie, jak to wygląda, bo ja też bym posiała, od razu zobaczyłabym w jakich odległościach to się sieje.
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- malgocha1960
Ja wysiewałam z półtora tygodnia temu niecierpki i jeszcze nic tam się nie dzieje,czy to tak długo zanim zacznie kiełkowac.
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Gosiu
w sprawie wysiewów niecierpków nic nie pomogę, nigdy ich nie wysiewałam, kupuję gotowe sadzonki 

- kamcia
- 500p
Ja do jednej skrzynki wysiałam sasanki, koleusy i jakieś kwiatki tylko przestawiając skrzynkę pomieszałam strony i zapomniałam gdzie co jest, coś mi już wykiełkowało, ale chyba za gęsto posiałam
, nie wiem jak ja to przepikuje 

Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
-
- 1000p
Kamilko cierpię na brak sprzętu- w tym miesiącu powinnam juz kupić aparat(wiadomo-kasiorka).Ja sieję w pojemniczkach od mięsa z biedronki,odległość rządków to może jakieś 4-5 cm żeby troszkę miały swobody zanim je rozpikuję(żeniszek lepiej siać w rządki,lobelię,szałwię-rzutowo)
- kamcia
- 500p
Marzenko też posiałam w tych pojemnikach z biedronki, ale jak niektóre te nasionka takie małe, pierwiosnki siałam pęsetą, ale jak sobie pomyslałam, że mam tak siać wszystkie nasiona to mi się odechciało.
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
-
- 1000p
Kamcia pierwiosnki wysiewasz rzutowo i to na powierzchni-przemrożone kiełkują lepiej przy udziale światła
- Malgolinka
- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Małgosiu, dziś u mnie -19, masakra, brrrr
Piszecie o wysiewaniu, myślę że znawczynią w tym temacie jest emienta ;D , ona co roku dużo wysiewa
Piszecie o wysiewaniu, myślę że znawczynią w tym temacie jest emienta ;D , ona co roku dużo wysiewa

Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
- malgocha1960
WItajcie dziewczyny.Dobrze,że u mnie od jakiegoś czasu stała temperatura na termometrze -9 stopni,mam mniej stresu Dzięki temu.
Niepokoi mnie,ze juz ponad 10 dni temu wysiałam niecierpki i nic jeszcze nie widać.Nie dla mnie sianie w doniczkach,bo bym chciała od razu.Tak jak wrzuce do gruntu to nie zagladam co chwila,bo zajme sie inną robotą,a teraz jak sa nudy zimowe to chciałoby sie,żeby od razu wykiełkowało i najlepiej od razu zakwitło.
Malgolinka,gdzie twój watek,obiecałas przeciez.
Niepokoi mnie,ze juz ponad 10 dni temu wysiałam niecierpki i nic jeszcze nie widać.Nie dla mnie sianie w doniczkach,bo bym chciała od razu.Tak jak wrzuce do gruntu to nie zagladam co chwila,bo zajme sie inną robotą,a teraz jak sa nudy zimowe to chciałoby sie,żeby od razu wykiełkowało i najlepiej od razu zakwitło.
Malgolinka,gdzie twój watek,obiecałas przeciez.