Kamila, hmf podaje, że to dość duża róża, zarówno wysokość, jak i szerokość dochodzi do 120 cmPani Szlązkiewicz pisze:'Petite Pink Scotch'
Hodowca: - (róża znaleziona)
Rok powstania: -
Typ: Miniatura
Zapach: brak
Wysokość: 20 cm
Opis Hansa jak zwykle doskonały:
"W zasadzie nie jestem fanem róż miniaturowych. Ale dla tej odmiany zrobiłem wyjątek. Co za cudowna róża! Moja ręka na zdjęciu wygląda przy niej wręcz prymitywnie.. ale chciałem pokazać jak maleńkie są kwiaty. Powtarza kwitnienie i nie osiąga dużo więcej niż 20 cm wysokości, a do tego kwiaty przekwitając przybierają białą barwę w bardzo ładny sposób. Nie ma zapachu. Niektórzy sądzą, że ma coś z róży Wichury, ale ja nie jestem do tego przekonany. Myślę że to jest róża o której nie wiemy zbyt dużo, ale jest przepiękna. Szczególnie warta uwagi dla tych, którzy mają ograniczoną powierzchnię na nasadzenia jak np. balkony. Jest trudna do zdobycia i nie łatwa w uprawie. Mam tylko kilka każdego roku, ale kiedy już ją będziecie mieli, prawdopodobnie zagości u Was na całe życie. W takim razie poznajcie ją 'Petite Pink Scotch?!"
Dla mnie jest urzekającaMam nadzieję że uda mi się ją przetestować w nadchodzącym sezonie!

Zapytaj może jeszcze raz Hansa o jej wymiary, bo zgłupiałam

Pozdrawiam
Basia