Witajcie w moim skromnym ogrodzie
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: witajcie w moim skromnym ogrodzie
Świetne zdjęcia, te "deszczowe"
i nie tylko. Różyczki cudne!

- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu nie wyobrażam sobie ogrodu bez drewna, więc gdy tylko spotkam gdzieś korzeń albo inne elementu po prostu muszę przytaszczyć do ogrodu choćby nie wiem co
Linetko zdjęcia robione podczas podlewania, a o deszczu mogę jedynie pomarzyć
straszna u mnie susza. Oleander jakiś marny tym roku, woła o większą donicę i o brata w kolorze łososiowym
Hortensja też mi się podoba, mam nadzieję, że taki zostanie jej kolor naturalny, a nie okaże się, że została nafaszerowana barwnikami w szkółce bo to nowy nabytek a różnie bywa 
Mariolu różyczki odwdzięczają się, takie małe bidulki kupiłam z przeceny, mam nadzieję, że pokażą niebawem więcej kwiatuszków

Linetko zdjęcia robione podczas podlewania, a o deszczu mogę jedynie pomarzyć

Mariolu różyczki odwdzięczają się, takie małe bidulki kupiłam z przeceny, mam nadzieję, że pokażą niebawem więcej kwiatuszków

- doroteczkaa
- 100p
- Od: 11 lip 2013, o 16:12
nie moge wyjsc z podziwu
piekne rabaty
piekne rabaty
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Polu uwielbiam Twoje portrety roślin.... po prostu uwielbiam.......
Na rabatkach kolorowo i gęsto od kwiecia wszelakiego....super
Na rabatkach kolorowo i gęsto od kwiecia wszelakiego....super

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Paulina, czasem te rośliny z przeceny odwdzięczają się pięknym kwitnieniem 

- chinanit
- Od: 6 lip 2013, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Paulinko
Obejrzałam Twoje poczynania od początku. Włożyłaś ogrom pracy w ten kawałek ziemi, zmieniając go nie do poznania.
Jestem pełna podziwu, bo pamiętam jeszcze, jak sama zaczynałam.
Masz już bardzo interesujący ogród, a podejrzewam, że wiele pomysłów czeka jeszcze na realizację.

Obejrzałam Twoje poczynania od początku. Włożyłaś ogrom pracy w ten kawałek ziemi, zmieniając go nie do poznania.

Jestem pełna podziwu, bo pamiętam jeszcze, jak sama zaczynałam.
Masz już bardzo interesujący ogród, a podejrzewam, że wiele pomysłów czeka jeszcze na realizację.

Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- kwiaty_poli
- 500p
Hej kochane u Was też taki upał dzisiaj? Lubię lato i jak jest ciepło, ale dzisiaj to już przesada
Bez zimnego
się dziś chyba nie obejdzie
Dorotko dziękuję, że wpadłaś do mnie, zapraszam jak najczęściej
Agnieszko no właśnie gęsto... i co tu teraz z tym fantem zrobić? Szkoda mi wyrzucić cokolwiek
Mariolu racja, mam wiele takich roślinek, które kupione jako uschnięte badylki dziś pięknie się prezentują, a róże wszystkie są w pąkach także czekam na efekt końcowy
Marysiu obecnie wykonałam 1/5 tego co mam w planach, więc albo muszę zacząć grać w totka albo zaplanować jakiś włam na bank hehe
A czasami po prostu w danym roku brakuje już czasu na realizację wszystkiego co by się chciało. Należę jeszcze do osób, które co rusz by coś zmieniało, więc ciężko nadążyć
Upał mnie wykańcza, mam tyle planów do pracy w ogrodzie, a tu taka susza, że nie da się nawet trawki wyrwać pod nowe rabaty

Dorotko dziękuję, że wpadłaś do mnie, zapraszam jak najczęściej

Agnieszko no właśnie gęsto... i co tu teraz z tym fantem zrobić? Szkoda mi wyrzucić cokolwiek

Mariolu racja, mam wiele takich roślinek, które kupione jako uschnięte badylki dziś pięknie się prezentują, a róże wszystkie są w pąkach także czekam na efekt końcowy

Marysiu obecnie wykonałam 1/5 tego co mam w planach, więc albo muszę zacząć grać w totka albo zaplanować jakiś włam na bank hehe

Upał mnie wykańcza, mam tyle planów do pracy w ogrodzie, a tu taka susza, że nie da się nawet trawki wyrwać pod nowe rabaty

Polu, świetnie Cię rozumiem, ja też jakoś nieswojo się czuję, kiedy mam wyrzucić żywą roślinę. Z dwojga złego chyba wolę mieć zagęszczenie na rabatach. 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Polu obserwuję chociaż nie zawsze piszę i podziwiam zmianę Twojego ogrodu, co by to było gdybyś trafiła ta szóstkę
czego Ci z serca życzę, bo pieniądze poszłyby na miły cel (przynajmniej część!). Upał a jutro jeszcze większy!

- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
Witam Polu przeglądając wątek trafiłam na zatrwian... ten w limonkowym kolorze... cudny
piszesz , że wysiewasz i go z nasionek i szybko ścinasz na suche bukiety...pozwalasz dojrzeć kilku gałązkom i zbierasz też sama nasionka czy kupujesz? i pytanko czy utrzymuje się ten cudny limonkowy kolor po zasuszeniu?...Pozdrowionka

- kwiaty_poli
- 500p
Linetko dlatego właśnie mam tak napaćkane na rabatkach
Marysiu szczerze, to nie wiem czy bym chciała aż szóstkę, obawiam się, że do reszty by mi wtedy odbiło
Piąteczka na ogródeczek w zupełności by wystarczyła
Jolu powiem szczerze, że zatrwian wysiałam pierwszy raz w tym roku, z nasion zakupionych w sklepie. Obcięłam spory bukiet, który suszę, więc jak już całkiem uschnie będę mogła się wypowiedzieć co do ewentualnego koloru kwiatów. Jak trochę przerzedziłam to ładnie prezentuje się na rabacie, ale wolałabym aby wszystkie były w jednym kolorze a mam taki misz-masz

Marysiu szczerze, to nie wiem czy bym chciała aż szóstkę, obawiam się, że do reszty by mi wtedy odbiło

Jolu powiem szczerze, że zatrwian wysiałam pierwszy raz w tym roku, z nasion zakupionych w sklepie. Obcięłam spory bukiet, który suszę, więc jak już całkiem uschnie będę mogła się wypowiedzieć co do ewentualnego koloru kwiatów. Jak trochę przerzedziłam to ładnie prezentuje się na rabacie, ale wolałabym aby wszystkie były w jednym kolorze a mam taki misz-masz

- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Tak szybko udało Ci się urządzić ogród i to tak przepięknie.Pamiętam jak na początku miałaś obawy.Jest cudownie z tymi pniaczkami ,dekoracjami. 

- doroteczkaa
- 100p
- Od: 11 lip 2013, o 16:12
A ja znowu zerkam sobie na Twe cudne zdjecia 

- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
piękne kwiatki
gratuluje.

- kwiaty_poli
- 500p
Ewcia ja sama jak patrze na pierwszą stronę to dopiero widzę, że łatwo nie było, ale ile jeszcze pracy zostało...
Dorotko
obecnie nie mam nawet czego fotografować w ogrodzie jakoś nic nie kwitnie
Janku dzięki za wizytę, oglądałam Twój balkon
ile cudności!
Upał
coraz bardziej mi doskwiera, nie wspomnę o strasznej suszy, która trwa już strasznie długo... Gdy kilka dni temu były potworne nawałnice w Polsce, u mnie ani kropli... Nie nadążam już z podlewaniem, także trawa usycha, kwiatki oklapnięte, drzewa gubią liście. Jakby nastała upalna jesień
Tylko różyczki jakoś dobrze sobie radzą

Dorotko

Janku dzięki za wizytę, oglądałam Twój balkon

Upał