Ogród działkowy w Maksie
- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród działkowy w Maksie
Witaj Gosiu! Myślę, że mam taką o pstrych liściach i także ma dwu kolorowe kwiatki- biało różowe. Po lewej stronie widać na zdjęciu. Ja swoją prowadzę w pionie od dołu pilnuję aby się nie rozrastała i wycinam zbędne odrosty. Mam ją 4 rok i jest dość wysoka.

Widziałam taką krzewuszkę naocznie...ładnie wygląda. Gdzieś miałam posadzony patyczek ale chyba przepadł bo nie widzę.Tawułki nie mam ani jednej, tak sobie pomyślałam że w tym roku posadzę przy oczku wodnym pomiędzy hostami...czytałam że po przekwitnięciu liście zanikają...czy to prawda
Jeśli tak to hosty powinny zamaskować puste miejsce po tawułce...co o tym sądzisz

Jeśli tak to hosty powinny zamaskować puste miejsce po tawułce...co o tym sądzisz

- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczne słoneczne fotki
Dobrze mówi nazwa ''cudowna "
Nie pamiętam -czy liście tawułki znikają 

- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
Mireczko ale masz cudowną krzewuszkę. Mam dwie, różne ale obie kwiaty mają ciemnoczerwone. Różnią się kolorem liści, jedna jest z bordowymi liśćmi. Muszę jeszcze dokupić sobie taką jak Twoja bo jest bardzo piękna, taka delikatna.
- Mirabela
- 1000p
Igor witam ! A ta jak może się nazywać - ma jednolity kolor liści, a kwiatki sam widzisz, są dwukolorowe.
Aniu, jak najbardziej możesz tak ją posadzić. Liście nie ścinam jak tawułka przekwitnie, pozostają przez cały okres zimy i same liście do wiosny obumierają. Na wiosnę tylko je wygrabiam.
Lusiu, to prawda jest bardzo dekoracyjna.
Aniu, jak najbardziej możesz tak ją posadzić. Liście nie ścinam jak tawułka przekwitnie, pozostają przez cały okres zimy i same liście do wiosny obumierają. Na wiosnę tylko je wygrabiam.
Lusiu, to prawda jest bardzo dekoracyjna.
- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Mirabela
- 1000p
Zbyszku, a gdzie podpisy co to, kto to? Zwłaszcza tej pierwszej. Nie spotkałam takiej o takich ciekawych upstrzonych liściach.
- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
Mirko już podpisałem , mam jeszcze inne ale po wszystkich przeprowadzkach nie wiem co zostało
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Ale ładne te Twoje krzewuszki, muszę pomyśleć i ja o czymś.... ;)
- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Mirka, przepiękny masz ogród. Troszkę się nadenerwowałam bo czytam Twój wątek od dwóch dni i dzisiaj przy końcówce mi córeczka zamknęła stronę i troszkę zajęło odnalezienie na czym skończyłam
Masz prześliczne róże i w związku z jedną mam pytanie. Zastanawiam się nad Westerland... jedna forumowiczka odradzała mi ze względu na przemarzanie jej. Jak to jest u Ciebie?
Tak zachwalasz borówki więc chyba się skuszę ;)

Tak zachwalasz borówki więc chyba się skuszę ;)
- Mirabela
- 1000p
Witaj Justynko ! Zaraz na samym początku poproszę Ciebie abyś zajrzała na tę str. viewtopic.php?f=63&t=37810&start=770 . Tu spotykaja się Kujawianki. Teraz odpowiem. Przyznaję się, że to druga zima. Przez całe lato pięknie urosła i kwitła. Nie sprawiała kłopotów z mszycami. Zresztą dodam, że od samego początku sezonu wiosennego opryskiwałam róże mydłem ogrodniczym. Pięknie błyszczące są liście. Na zimę jak wszystkie inne róże okrywam agrowłókniną od samego dołu do samej góry. Nie ścinałam pędów, pewnie trochę je przytnę na wiosnę, w momencie jak już będą liście i będzie widać co usunąć.
Polecam, jak najbardziej borówki. Nic trudnego w ich pielęgnacji nie ma. Jeśli są dzieci, to jak najbardziej , są wartościowe. Miejsce słoneczne wygospodarować, tor kwaśny, kora i w sezonie podlewać zakwaszaczem do borówek. Miło mi Ciebie poznać Justynko. Zapraszam częściej.
Polecam, jak najbardziej borówki. Nic trudnego w ich pielęgnacji nie ma. Jeśli są dzieci, to jak najbardziej , są wartościowe. Miejsce słoneczne wygospodarować, tor kwaśny, kora i w sezonie podlewać zakwaszaczem do borówek. Miło mi Ciebie poznać Justynko. Zapraszam częściej.
- justyna_gl
Dzięki za odpowiedź, jak będziesz miała okazję to proszę zrób zdjęcie takich okrytych róż. Co do wątku Kujawsko-pomorskiego to śledzę, na spotkanie u Igi już się zapisałam ;) także się zobaczymy 

- justyna_gl
A która pelargonia by Ciebie interesowała? Biała niestety mimo usilnego jej ratowania mi padła a najbardziej mi na niej zależało. Wzięłam z niej chyba z 8 odnóżek i też żadna się nie przyjęła. Ale bordowa żyje ;)
- Mirabela
- 1000p
O ciemnych kwiatkach - pelargonia angielska.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krzewuszka z biało obrzeżonymi listkami śliczna i jeszcze te 2 kolorowe kwiaty . Jak wysoka ona rośnie
czy potrzebuje dużo słonka
Troche tych pytań jest