moja pokora doprowadziła do tego że mojemu chłopu epoki się pomieszały i myśli że niewolnice na targu sobie kupił
Beatko ładnie prosimy pokaż co tam masz mi trasfer zatrzymali i ani w ząb nie mogę dodoać zdjęć
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Dorotko pierwszy akt braku posłuszeństa to był ogród co prawda na początku grzedałam w nim kiedy nie widział a teraz nawet nie słucham jak pomstuje gdy w nim grzebie ma nadzieje że dalej będę zdobywać swoją wolność i nie zależność
Beatko też nie miewam takich problemów bo nie mam prawo jazdy mąż mi nie pozwolił iść a teraz to już się boje, i sama nie chcę
Halinko co Ty teraz będziesz jeszcze siała ?
Ostróżkę niebieską i granatową, szczypior zimowy, aster alpejski, zebrałam 10 nasionek ostróżki giganta od Stasi ogród, posiałam je w pojemniczku w domu.
Z sianiem to nie mam problemu, tylko z karczowaniem tej mojej łąki, mąż mi nie pomaga, chyba jest zazdrosny o moją pasję.
Zrób sobie wolne i przyjedź do mnie, wezmę urlop i zaszalejemy.
Chyba Twój mąż tu nie zagląda?
Mąż to obsługę pilota do telewizora opanował do perfekcji, pamiętam jak 4 lata temu kupiliśmy iPlusa to zabierał i chował modem abym nie buszowała w necie, synowie wykombinowali jakąś podróbkę i mu zamieniali nie połapał się nigdy, teraz to wykorzystuje te chwile gdy go nie ma a często się gdzieś włóczy.
Widocznie to mu sprawia frajdę , chłopaki mi uciekli a chciałam aby zrobili fotki kurczaczki mi się wylęgają tu ukłon w stronę naszej Marii ciekawe czy ona rozwinie swoją hodowlę i będzie kurki nasadzać , ja uwielbiam widok jak kwoka chodzi z kurczakami
Renatko jak byłam na urlopie wychowawczym to 2 tygodnie miałam kurczaczki w kuchni, odchowałam siostrze. Jak ciągle im sprzątałam to nawet nie było brzydkiego zapachu.
Renatko zamówiłam nasionka ostróżki chyba zwykłej i przyszło mi ich dużo.
Masz ostróżkę?
pamiętam z dzieciństwa jak mama pod stołem w kuchni chowała kurczaki brała je w styczniu z wylęgarni i tak do marca kuchnia i kurnik to było to samo, ja teraz tak nie robię kupie kilkanaście odchowałych kokoszek na wiosnę, a później nasadzam kwoki w leciwe to one się ładnie wychowują
milin mi kwitnie co raz ładniej
a ja się naczekałam kilka lat za nim mi zakwitną kupiłam 3 miały być czerwony, pomarańczowy i żółty a są wszystkie czerwone moze w różnym odcieniu , to nie rarytasy ale mam 4 w doniczce więc na jednej już piszę HALINKA
Renatko, aż mi głupio, ja nie w tym sensie.
Niech synowie zrobią więcej zdjęć, jestem bardzo ciekawa, co jeszcze masz w swoim ogrodzie, może chociaż wymień.
A masz gdzies napis Drewutnia?
Halinko co do ostrózki to wysłałam Ci ostróżke w butelce
swoja droga chyba powinnam ją nie wysadzać z doniczki
Renatko ja Ci moge juz wychodowana ostrózke podesłać w ramach podziekowań