Moja Baraka

ODPOWIEDZ
Kalinna
200p
200p
Od: 16 wrz 2011, o 21:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja Baraka

Post »

Cześć Majka... :wit Warto sprobować... ale ręce trzęsą się ... Obrazek

Czy coś nowego w filmikach znalazła?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kalinno czy już powoli odkrywasz swoje róże ?
Kiedy będziesz przycinać ?
Grażyna.
kogro-linki
Kalinna
200p
200p

Post »

One caly czas z otwartymi bokami.
Orientuję się na ten prognoz...http://www.gismeteo.ua/month/3212/

Moze za tydzień zacznę powoli cięcie sanitarne... Chcę zrobić w taki sposób - otworżyć, przyciąć, opryskać, kiedy przeschną znowu okryć.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Niektóre moje róże ciut przycięłam ,ale nie wszystkie .Teraz czekam na Em-y i dodatnią pogodę ,żeby zrobić oprysk .Muszę też przewrócić mój kompost i wybrać co jest przerobione .Roboty na razie nie brakuje
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kalinno ...do mnie tez przyjedzie Sally Holmes ;:138 ,ale na pienną nie tracę nadziei ;:173
Obejrzałam filmik o szczepieniu....fajny ;:108 Można by popróbować stworzyć własne ślicznotki.... ;:224 Za Twoje szczepienie trzymam kciuki ;:215 U mnie róże maja już takie fajne różowe nosy :wink: Czekam z cięciem ;:65
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

:wit Kalinna, jak sie maja Twoje rozyczki.Dawno sie nie odzywalas.Chyba przy takiej pogodzie juz odsloniete i przyciete.
Opisz , co teraz robisz, interwsuje to na pewno wszystkie rozomanki. Pozdrawiam.
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No właśnie.
Też chciałam o to zapytać.
Pewno róże maja już spore pąki.
Grażyna.
kogro-linki
Kalinna
200p
200p

Post »

Cześć dziewczyny... :wit Z różami taka sytuacja... jeszcze nic nie robiłam... Planuję zacząć od poniedziałku. Chcę zdiąć okrycia, opryskać... okrycia zostawę na ziemie, prognozy mowią że 21-23 moge byc przymrozki u mnie do -7 w nocy... to nie dobrze, roży już poszly ruszyć się. Forzycia u sąśiadów jeszcze nie kwitnie i ja czekam na nią...
W tym czasie zadołowałam nowiciuszki z Hollandii. Myślę co z nimi zrobić... :D Zamówiłam z zapasem dla znajomą z Ukrainy... teraz sytuacja taka że jej już nie do róż i trzeba coś z tymi pięknotkami robic... Siebie chcę zostawić Mme Alfred Carri?re... na temat pozostałych - myślę... Mam namiar na taras i wtedy moglam by posadzić jeszcze grupę... ale nie mam pewności że taras zbudują za szybko. Dlia tego dopóki zadolowałam. I tak to jest...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No cóż sytuacja u sąsiadów niewesoła i masz kłopot .Czasem tak bywa jak chce sie komuś pomóc i potem pozostajemy z balastem na swoich plecach .Moje róże mają jeszcze kopczyki i też ich na razie nie rozgarniam bo i nie ma takich wysokich temperatur ,żeby miały sie ugotować :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

U mnie było dzisiaj 15 stopni i już rozgarniam kopczyki, żeby się nie zaparzyły.
Myślę że dwa, trzy stopnie pod zerem im nie zaszkodzi.
Kalinno ja bym posadziła do donic.
Na pewno się nie zmarnują a zawsze możesz posadzić, gadzie akurat znajdziesz na nie miejsce.
A również możesz przetrzymać je do jesieni, może kiedy sytuacja u sąsiadów się poprawi, będzie okazja wysłać znajomej.
Jeśli nie będziesz mogła sobie z tym poradzić zawsze możesz odsprzedać na forum w dziale sprzedaży, na pewno znajdą się chętni. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Kalinna
200p
200p

Post »

JAKUCH pisze:No cóż sytuacja u sąsiadów niewesoła i masz kłopot .Czasem tak bywa jak chce sie komuś pomóc i potem pozostajemy z balastem na swoich plecach .Moje róże mają jeszcze kopczyki i też ich na razie nie rozgarniam bo i nie ma takich wysokich temperatur ,żeby miały sie ugotować :wink:
Jadzia kopczyki ja już rozgarniłam oprócz nowo posadzonych... ziemia w ogóle sucha jak pieprz.
Kalinna
200p
200p

Post »

kogra pisze:U mnie było dzisiaj 15 stopni i już rozgarniam kopczyki, żeby się nie zaparzyły.
Myślę że dwa, trzy stopnie pod zerem im nie zaszkodzi.
Kalinno ja bym posadziła do donic.
Na pewno się nie zmarnują a zawsze możesz posadzić, gadzie akurat znajdziesz na nie miejsce.
A również możesz przetrzymać je do jesieni, może kiedy sytuacja u sąsiadów się poprawi, będzie okazja wysłać znajomej.
Jeśli nie będziesz mogła sobie z tym poradzić zawsze możesz odsprzedać na forum w dziale sprzedaży, na pewno znajdą się chętni. :uszy
Grażynko... :wit nie...jeśli posadzę, to już nie oddam... :D Trzeba poczekac na taras, a tam będe wiadomo... i jak mówisz posadzę do donic.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No nie dziwię się, ja bym też nie oddała...... ;:306
Bo to na pewno są cudeńka i trudne do zdobycia.
Zatem już zacieram ręce i będę podziwiać je latem.
Bo mam nadzieję, że pochwalisz się kwitnieniem twoich pięknych róż. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kalinnko, jakie robisz już opryski? Chciałabym ustrzec moje cudeńka przed chorobami, ale nie wiem od czego zacząć. W ubiegłym roku do abrahama zawitały wiosną bruzdownice, potem , już latem, zaatakowała różyczki plamistość.
Kalinna
200p
200p

Post »

Wieczorem zaczałam otwieranie... ;:138 na jutro planuje oprysk grzybobojczym preparatem...
http://translate.google.com/translate?s ... ml&act=url

za dwa trzy tygodni planuję oprysk Actarą... http://translate.google.com/translate?s ... ml&act=url

albo Confidorem (na bruzdownice) http://translate.google.com/translate?s ... ml&act=url

oba dwa o działaniu systemicznym i to najważniejsze na bruzdownice. Wiem że nie dobrze... ale trzeba...
Jeszcze mam proszek http://translate.google.com/translate?s ... in&act=url
Posypę przy krzakach który w ubiegłym roku mieli objawy bruzdownicy.
Potem przejdę na preparaty biologiczne. A dalej zobaczymy...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje róże !”