w Madexie kupuje jak do Ustronia jadę, tam mają dosyć bogatą ofertę różnych roślin i lubię tam robić zakupy ...
Sabina znowu śpi? W jakim ona jest wieku, nie wyglada na staruszkę jeszcze ... ułożyła się jak embrionik
Jacek, proszę napisz jak przygotowujesz podłoże pod azalie i rododendrony na pewno nie tylko ja skorzystam ...
Z psem jest tak, że najfajniejsze zdjęcia są gdy śpi, bo inaczej się wierci niemiłosiernie ma 8 lat dokładnie będzie 1 stycznia. Pochodzi z Czech z hodowli Bron Silesia.
A Rh, no cóż, kiedyś ktoś mi powiedział, że są trudne i się zawziąłem. Z różnym skutkiem niestety.
Dostałem od niego pierwszego Rh...Klaudiusz młody człowiek, energiczny, właściciel centrum ogrodniczego Madex... zginął na motorze, dlatego dbam o niego jak najlepiej potrafię...
Co do podłoża, to kupuję torf wysoki czyli mocno kwaśny, mieszam go z korą do kompostowania i ostrym piaskiem. Kopię donicę, no i wsypuję tam tę mieszaninę. Przed posadzeniem, trzeba to mocno namoczyć. Po posadzeniu przykrywam grubą warstwą kory, a potem raz w roku dodaję kwaśnego torfu. No i to tyle.