Mój wiejski ogród.
- irminka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój wiejski ogród.
Gosiu, widziałam te kule, są naprawdę ładne, ale wiem, że będę podziwiała je wyłącznie u kogoś. A starą odświeżoną i pomalowaną wiklinę np. na szara-wo, biało lubię także we wnętrzach. Nie pamiętam w którym ogrodzie widziałam te wiklinowe kule, ale tam znakomicie wkomponowały się, a to chyba niełatwe
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Hej Irminko:) byłam wczoraj w sklepie ogrodniczym,znowu wybierałam nasionka i wśród torebek z firmy legutko(wschodzą pięknie) widziałam nowe odmiany klarki,godecja też była w nowych odmianach.Klarkię pamiętam z czasów licealnych jak jeżdziłam na praktyki,ja zostawałm w szklarniach i siałam,pikowałam a moje koleżanki jeżdziły na pole opalać się...Cudne czasy to były.
Ale dzięki Tobie kobieto wracam do uprawy tych kwiatuszków
Ale dzięki Tobie kobieto wracam do uprawy tych kwiatuszków
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ty kochasz patyki z wierzby, Małgosia pruski mur, a ja kocham jedno i drugie!
Wiklinę kupuję na alle gro, a pruskiego muru nie mam i mieć nie będę
Ale przynajmniej sobie popatrzę 
Ja natomiast gromadzę babcine przedmioty: garnki, miski, wiadra ocynkowane, balie i używam je. To taki ekwiwalent za brak starej klimatycznej chatki

Ja natomiast gromadzę babcine przedmioty: garnki, miski, wiadra ocynkowane, balie i używam je. To taki ekwiwalent za brak starej klimatycznej chatki

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Juz czekam na fotki
Uwielbiam takie klimaty !!!Moja zieleń to oliwka
Ale mam zamiar całość obłożyć klinkierem ,bo zostało mi kilka palet
Tak to jest jak sie nie umie liczyc
A z czasem chcę wymienić okna na białe drewniane z białymi okiennicami i białe wnęki w oknach
Ale sie rozmarzyłam ,ale na to musze poczekac
Ja tez zbieram starocie cały mój dom i ogródek w starodawnych sprzetach z duszą to konewka ,żeliwny garnek czy 'nogi' z wiekowej maszyny.
Pozdrawiam

Ja tez zbieram starocie cały mój dom i ogródek w starodawnych sprzetach z duszą to konewka ,żeliwny garnek czy 'nogi' z wiekowej maszyny.
Pozdrawiam

marzenia się spełniają! Dana
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
A co to jest ...klarka

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- irminka
Marzenko, praktyki ogrodnicze były z pewnością męczące. Moją koleżankę, właśnie te obowiązkowe staże zniechęciły do zawodu ogrodnika i została przedszkolanką. Jednak trzeba mieć dużo pasji do pracy w ziemi. Rozumiem, że niedługo pokażesz nam swój ogród z min.godecją i klarkią
Miłko, wiem, że niektórzy na allegro potrafią znaleźć piękne starocie, póbowałam, ale i tutaj też trzeba być cierpliwym
Danusiu, Twój domek jest tak sympatyczny w oliwkowym kolorze, tak udanie kontrastuje ten kolor z klinkierem, że nie zmieniałabym tego. Dodatkowy klinkier na pewno jeszcze wykorzystasz, masz przecież dużo pomysłów. A białe okiennice - tak, będzie jeszcze ładniej
Mirko, klarkia (dzierotka) to takie małe różyczki jednoroczne, kwiatek trochę zapomniany, ale wdzięczny.

Miłko, wiem, że niektórzy na allegro potrafią znaleźć piękne starocie, póbowałam, ale i tutaj też trzeba być cierpliwym

Danusiu, Twój domek jest tak sympatyczny w oliwkowym kolorze, tak udanie kontrastuje ten kolor z klinkierem, że nie zmieniałabym tego. Dodatkowy klinkier na pewno jeszcze wykorzystasz, masz przecież dużo pomysłów. A białe okiennice - tak, będzie jeszcze ładniej

Mirko, klarkia (dzierotka) to takie małe różyczki jednoroczne, kwiatek trochę zapomniany, ale wdzięczny.
- irminka
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Dziękuję
Jesteś bardzo miła ..musze sprawę przemyśleć
Piękna prymula w sklepach powoli wiosna ...może i do ogrodu zawita

Piękna prymula w sklepach powoli wiosna ...może i do ogrodu zawita

marzenia się spełniają! Dana
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
A dysponujesz zdjęciem takiej Klarkii? 

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
W all nie kupiłam staroci, tylko wiklinę! Łącznie 5 koszyków z naturalnej wikliny (jeden pozwolę sobie pokazać Ci na fotce):

W starocie zaopatruję się u mojej mamy, sąsiadek, znajomych oraz w sklepiku, gdzie można kupić takie cuda za grosze (z likwidacji mieszkań). Niektórzy dziwią się, do czego mi potrzebna np stara balia albo wiadro, pukają się w czoło i z uśmiechem mi dają.
Wilce bardzo ładnie wschodzą w wilgotnej ziemi. Często dawałam je na płot. Cuuudnie wyglądały!

W starocie zaopatruję się u mojej mamy, sąsiadek, znajomych oraz w sklepiku, gdzie można kupić takie cuda za grosze (z likwidacji mieszkań). Niektórzy dziwią się, do czego mi potrzebna np stara balia albo wiadro, pukają się w czoło i z uśmiechem mi dają.
Wilce bardzo ładnie wschodzą w wilgotnej ziemi. Często dawałam je na płot. Cuuudnie wyglądały!

Miłka