Funkia - kiedy pojawia się na wiosnę
Ktoś mi "wymacał" hoste Fragrant Bougnt, została tylko dziura w ziemi. Zastanawiam się czy to zwierz: na dwóch lub czterech nogach.
Możliwe jest, żeby jakieś zwierzątko na działce wykopało mi hoste, rozgrzebana ziemia, hosta wyciągnięta w całości, nie został nawet najmniejszy korzonek.
Pozdrawiam Anka.
Możliwe jest, żeby jakieś zwierzątko na działce wykopało mi hoste, rozgrzebana ziemia, hosta wyciągnięta w całości, nie został nawet najmniejszy korzonek.
Pozdrawiam Anka.
Witam!
Czytam ten wątek jż od dłuższego czasu i postanowiłam w końcu zadać pytanie.
Ja kupiłam 3 funkie w sklepie, które miały już liści. Wsadziłam więc do doniczek i trzymam w pokoju. Jedna pięknie rośnie (ma coraz więcej liści).
Bardzo proszęo informację, czy nie robię im krzywdy? A może wynieść do pomieszczenia gdzie mam 11 st C? Czy zacząc myśleć o wysadzeniu do gruntu?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Czytam ten wątek jż od dłuższego czasu i postanowiłam w końcu zadać pytanie.
Ja kupiłam 3 funkie w sklepie, które miały już liści. Wsadziłam więc do doniczek i trzymam w pokoju. Jedna pięknie rośnie (ma coraz więcej liści).
Bardzo proszęo informację, czy nie robię im krzywdy? A może wynieść do pomieszczenia gdzie mam 11 st C? Czy zacząc myśleć o wysadzeniu do gruntu?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
Wszelkie rośliny pozbawione naturalnego rytmu pór roku trzeba najpierw podhartować, lepiej wiec wynieś te hosty do jasnego pomieszczenia z 11-wą temperaturą. Dużo wietrz, hartuj, tak aby zrównały się z aurą za oknem. Proponuje kilka dni na wolnym powietrzu po minięciu mrozów, na zasadzie- dzisiaj dwie godziny, jutro trzy, pojutrze cztery... Posadź potem do gruntu najlepiej w pochmurny dzień.
Nie sadźcie host do doniczek w pomieszczeniach, lepiej od razu do gruntu, tam sie zrównają- nie zmarzną. Mogą nieco później wyleźć, ale wyjdą i będą zdrowe.
Nie sadźcie host do doniczek w pomieszczeniach, lepiej od razu do gruntu, tam sie zrównają- nie zmarzną. Mogą nieco później wyleźć, ale wyjdą i będą zdrowe.
Niestety już posadziłam i rosną bardzo ładnie.Tomasz II pisze:Wszelkie rośliny pozbawione naturalnego rytmu pór roku trzeba najpierw podhartować, lepiej wiec wynieś te hosty do jasnego pomieszczenia z 11-wą temperaturą. Dużo wietrz, hartuj, tak aby zrównały się z aurą za oknem. Proponuje kilka dni na wolnym powietrzu po minięciu mrozów, na zasadzie- dzisiaj dwie godziny, jutro trzy, pojutrze cztery... Posadź potem do gruntu najlepiej w pochmurny dzień.
Nie sadźcie host do doniczek w pomieszczeniach, lepiej od razu do gruntu, tam się zrównają- nie zmarzną. Mogą nieco później wyleźć, ale wyjdą i będą zdrowe.
Dziękuję za informacje. Będę je więc wnosiła na słoneczko na taras, albo lepiej nie na słoneczko tylko do półcienia. Na noc będę wnosiła do zimnego pomieszczenia a w sobotę wysadzę.
Slicznie za wszystko dziękuję.
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
dziś przyszła do mnie paczka zamówiona kilka dni temu w internecie
zamówiłem HOSTA 2 rodzaje
i pytanie kiedy należy je posadzić czy można już czy wstrzymać się z tym np do końca kwietnia bądź maja
proszę o szybką odpowiedź ponieważ jutro wybieram się na działkę i jak można to wsadzę kłącza do ziemi już jutro
POZDRAWIAM
zamówiłem HOSTA 2 rodzaje
i pytanie kiedy należy je posadzić czy można już czy wstrzymać się z tym np do końca kwietnia bądź maja
proszę o szybką odpowiedź ponieważ jutro wybieram się na działkę i jak można to wsadzę kłącza do ziemi już jutro
POZDRAWIAM