Mój ci On...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ci On...

Post »

Ja myślę,że to się sprawdza,pod warunkiem,że do samej wiosny nie będziesz kisić go w domu przy zabójczych kaloryferach.Nabrałam i ja ochoty na kupno nowego,jakiegoś innego :roll: Hm,hm,tylko czy znajdę czas na wyprawę do szkółki... :roll:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Kupiłam przy stoisku z ciętymi choinkami...były też inne duże drzewka iglaste oczywiście w doniczkach.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zawiesiło się pw, dlatego odpowiem Ci w wątku
Mireczko, jeszcze nie dostałam kalendarza :( .

Życzę Tobie i Twojej Rodzinie radosnych i zdrowych Świąt Bożego Narodzenia :D
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja miałam 3 podejścia, i klapa, mimo, że zime przetrwały to niestety po wsadzeniu do gruntu padły. Wszyscy zapewniali mnie, że choinki dobrze wykopane sporo korzeni itp. Niestety powyjęciu z pojemnika okazywało sie, że systek korzeniowy był brutalnie zciachany na wymiary doniczek.
Ale widziałam też udane przesadzenia takich drzewek więc powodzenia życzę.

Milin mam czerwony amerykański, w tej chwili odmiany nie pamiętam.

Jesienią kupiliśmy również kiwi 2 żeńskie 1 męski. Mój M się na nie uparł. Zobaczymy co z tego wyrośnie.
Moja hortensja "idzie po siatce" .
Ogródek EdytyB

zapraszam
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wpadłam tu przed pasterką :wit Internet działa tak,jakby przy wigilii przejadł się i teraz tylko leżenie mu w głowie :;230 O skrzynce mailowej nie wspomnę :evil: Kupiłam kopaną choinkę ok. 1,5 m,mam nadzieję,że nie uszkodziliśmy za bardzo korzeni(mąż kopał ze sprzedającym).Cena symboliczna 15 zł,mam nadzieję,że "przyzwyczai" się do doniczki,zamierzam wykorzystywać ją przez najbliższe min.2-3 lata.
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Tak Mirusiu przez płot i nie ma- zostały pniaczki ,myślę że ma dużą szansę na przyjęcie się ,taka wykopana choinka Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirko :wit moje dziecko,,przypadkiem'' zaglądało do doniczki i patrzyło czy są korzenie...chyba są ale bardzo mizerne...widocznie przed świętami została wykopana z gruntu...nie jestem do końca pewna czy to nie gałązki wgniecione w ziemię :;230
Jak przeżyje oplątanie świątecznymi łańcuchami to będzie cud ;:7 Szczelną kopułkę ma na sobie :;230
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zimy nie widać,pogoda pozwala na nadrabianie zaległości,więc działam,czuwając,żeby nie przeholować i...nie odchorować :D Dokończyłam dzisiaj zaczętą donicę na tyle,że mogłam już przesadzić tam różę okrywową,która męczyła się na rabacie.
Obrazek

Obrazek
Częściowo już posadziłam w szczelinach roślinki,ale zostawiam miejsce na nowości,o które,mam nadzieję,mój ogród się wzbogaci :D Myślę,że róża budząc się w nowym miejscu,rozejrzy się i zauważy;no,wreszcie czuję się wyeksponowana :wink:

-- 29 gru 2011, o 15:53 --

Obrazek

Po dwa zł płaciłam za te świerki :shock: Jeden będę hodować w donicy na choinkę,bo czytając na forum Wasze doświadczenia z wsadzaniem kopanych do doniczek lub kupowanych w doniczkach z przeznaczeniem na choinki;różnie to bywa a taka swoja to pewniak :!:
Obrazek
Pięknie porosła mi furtka różą,teraz tylko trzymać kciuki,żeby zima nie nawywijała :evil: Obrazek
Jeżyna bezkolcowa(mam dwie odmiany) posadzona była z myślą,że upajając się pięknem kwiatów,można będzie skubnąć owocka,ale ten pomysł nie sprawdził się.Jeżyna przemarza a do tego puszcza dzikie, kłujące odrosty.Na dniach czeka ją eksmisja :?
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mierczko, trzymam kciuki za Twoje różyczki. Jeżyna bezkolcowa też nam kiedyś zmarzła. Po jakimś czasie odbiła od korzenia i rośnie sobie do tej pory. Pędy ma bez kolców. Nie znam się za bardzo, może powycinaj te pędy z kolcami i daj jej jeszcze jedną szansę :D .
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

Jak wiosną obrośnie to latem będzie cudnie wyglądać. Bardzo fajny pomysł :)
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko,jeżynę czeka eksmisja a nie kasacja.Wykopując ją,opowiem jej,jak to stanęłaś w jej obronie :;230 Simbi,też mam nadzieję,że efekt w nowym sezonie będzie mnie satysfakcjonował ;:108 A teraz pokażę,ile jedzenia jeszcze jest w moim ogrodzie!

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirko :wit moje róże nie otulam na zimę i co roku przemarzają do kopczyka przy ziemi...dziewczyny otulają chochołami ze słomy i róże nie mają żadnych uszkodzeń...w przyszłym roku też spróbuję otulić.
Zawsze wprawdzie odbijają ale kwitną dosyć późno.
Widziałam róże na fotce tak prowadzone...widok był bajeczny :P
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Nie obijasz się :D Na razie się leczę i do ogrodu w ogóle nie wychodzę. W dodatku wieje :evil: Jeżyna u mnie nie wyrosła, co w zasadzie teraz mnie raczej cieszy. Ale nie należało spodziewać sie cudów, jeśli tanią sadzonkę kupiłam w Biedronce :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,a jak są tęgie mrozy,to czasami osłona nic nie da.Rozmawiałam z właścicielką szkółki,wspominała zimę po której i oni odnotowali szkody :( Ale masz rację,trzeba chronić,żeby doczekać się tych efektów.Nie przykryłam jeszcze,bo nadają +8 i boję się że to wszystko się zapoci :roll: Ewcia,ruszyłam na całego :heja Powstrzyma mnie tylko zima :heja Dzisiaj przybyły mi 2 buki i rhododendron

Obrazek
A może to są graby :oops: Głowy nie daję :oops: Dobra,dowiem się,potrzebuję jeszcze tego i owego :wink: Wszystko już posadzone,mimo padającego śniegu z deszczem a,że jak wcześniej napisałam,jestem rozsądna :D ,na tym poprzestałam.Jutro nie będę brudzić paznokci z wiadomych względów :heja ale już w poniedziałek dokończę kamienistą rabatę.Wczoraj zauważyłam takie grudniowe"dziwy"

Obrazek

Obrazek Obrazek
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mireczko, u mnie wiosenne roślinki są na podobnym etapie rozwoju.
Pozdrawiam Hala
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”