magdogród:-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: magdogród:-)

Post »

Magda... pół nocy Cię szukałam w jakimś bloku trójmiejskim... a Ty już pewnie siedziałaś na swoich nowych włościach :;230
Ech... te sny...
magdala

Post »

Gosiu :D
Ale że co -śniłam się Tobie? :;230
Mi też kiedyś śniła się cała Twoja Rodzinka -chyba o tym pisałam. Oczywiście przy wejściu do Waszego ogródka -wszyscy w komplecie.

Justyno :D Ja też rysuję ,głównie po to ,by zapisać pomysły -co z czym posadzić . Oczywiście na rysunkach
wszystkie rośliny są okazałe jak w katalogach ,kwitną (wszystkie jednocześnie :wink: ),nie mają śladu chorób itp :D
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Ten wiąz bardzo fajnie wygląda, na stronie http://zszp.pl piszą, że strefa 5a, czyli u nas powinien sobie radzić. I jest zdjęcie, gdzie tworzy taką jakby pergolę nad ścieżką, bardzo fajnie... :)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
magdala

Post »

Rzeczywiście -świetnie uformowany! Od lat mijałam takie drzewo w Sopocie przy cmentarzu (rośnie przy kaplicy)-
nigdy nie wiedziałam co to za drzewo... :oops: Jest przepiękny.

A Ty Agato też na niego masz"chrapkę" czy masz go już u siebie? :D
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magdo, nie mam, a chyba na razie nie będę dosadzać drzew, bo to co mam niedługo urośnie i ciasno będzie! Z tyłu już są wielkie drzewa, z przodu mam 7 brzózek i trzy jarząbki z tych mniejszych, wiąz Wredei, wiśnię Kanzan i kilka iglaków. I jeszcze od zachodu klon jesionolistny, perukowiec i również iglaki! Nie mówiąc o "płaczącym" grujeczniku i buczku. To sporo!
...ale fajnie byłoby go mieć! ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
magdala

Post »

No tak...
Ten wiąz ,który widziałam na żywo zajmuje przed kaplicą właściwie całe miejsce "od ulicy",że tak powiem :D
Ja z kolei mam sporo metrów do obsadzenia ,żeby powstały takie zielone granice.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to masz pełne pole do popisu, zazdroszczę! U mnie od ulicy jest prawie 40 m ogrodzenia, a miejsce już się skończyło! ;)
Z tego chyba wniosek, że lepiej się nie spieszyć, na dłużej wystarczy tej przyjemności. Tylko to, co ma szybko urosnąć i zasłonić warto sadzić jak najszybciej...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Chwilę mnie nie było a tak tu sobie miło gawędziłyście 8-)
Magdo, jak będziesz szukała wiązu to ja jestem chętna na Geischę - taką jak ma Krysia. ;:3
magdala

Post »

"Geishę" też podziwiałam - on jest niewielki ?
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ha, Geisha to i u mnie się mieści..
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
magdala

Post »

Witajcie w deszczowy ,dość ponury wieczór ... :wit

Mam pytanie - kupiłam sobie książkę E. Radziula "Byliny" , no i teraz chciałabym kupić " Skalniaki".
Na stronie p. Radziula pokazane są dwie książki pod tym tytułem (jakby dwie części), w księgarniach
dostępna jest tylko jedna - czy to te same dwie książki zebrane w całość czy po prostu jedna z części jest niedostępna?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Byłam dzisiaj na działce -szaro ,buro ,ale jeden szczegół rozjaśnił mój nastrój - Ciemiernik ma pąki !
Czyli dobrze mu na nowej ziemi :heja
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Deszczowy? Nie ma sprawiedliwości na tym świecie - ja znów polatam z konewką :(
U mnie, owszem, zachmurzenie... ale bez opadów i raczej się nie zanosi na nic konkretniejszego...
Dziwny ten sezon...
magdala

Post »

U nas nawet kałuże się porobiły!

Teraz na termometrze prawie 10 stopni.... Dla własnej wygody - taka zima bardzo mi się podoba ,ale dla natury prawdopodobnie
to nie jest dobre. :?
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

My patrzymy na pogodę przez pryzmat naszego ogrodu :-)
Dziś taksówkarza uświadomiłam o znaczeniu dla przyrody deszczu przed nastaniem mrozów :-)
Myślał, że da pasażerce okazje do ponarzekania, a doczekał się wykładu :;230

Magdo, ja myślę, że przyroda poradzi sobie, nie raz na stulecie takie anomalia. Owszem, kilka obcych klimatycznie roślin może komuś wypaść, ale tragedii ogólnokrajowej nie będzie. Chyba ;:224
magdala

Post »

Siberia pisze: Myślał, że da pasażerce okazje do ponarzekania, a doczekał się wykładu :;230
Oj ,Siberio :wit - to się odważyłaś ! Wszak taksówkarze to eksperci w każdym temacie :wink: I to tacy nie do "przegadania"....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No ,jesień mamy nietypową -do czego innego jesteśmy przyzwyczajeni.
Właśnie wróciłam do domu - "na mieście" widziałam kwitnącą Forsycję.... :roll: To jak to było ??- jak kwitną forsycje to
przycinamy róże...??? ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”