Alu, zakwitł 'Westerland' Jest śliczny i mam nadzieję, że zrobi się pomarańczowy, bo na razie jasnoczerwony
Ciekawe, czy pustynniki kwitną U mnie 3 igły Kleopatry
Agnieszko trawy rosną na razie w ziemi,ale to odmiany nie takie zaborcze.Piwonie ładnie tym roku kwitły większość 2-3 rok.Po tym deszczu niestety wszystkie były do obcięcia.
Moni jak na to spojrzeć z perspektywy gotowania i domowników to masz rację .Poza tym sama radość.
Jacku Westerland u mnie też jest w tym roku ciemniejszy.Posadzony w piasku i na słoneczku był pomarańczowo-różowy.Teraz na nowym miejscu w lepszej glebie ,właśnie jest taki ciemny.Pustynnik jeszcze nie wypuścił pędu kwiatowego nie wiem nawet kiedy powinien to zrobić.Dwa kupione w PNOS-ie niestety nie przyjęły się.Może źle posadziłam.Doczytałam gdzieś że powinno go się sadzić na gł. 15 cm a ja posadziłam płycej.
Asiu mówisz że dobrze bo chociaż kolory się zgadzają.Ciekawe jaka niespodzianka jeszcze mnie czeka bo to jeden z pięciu.Tylko zakwitną już raczej w przyszłym roku.
Tyż prawda,nie ma co się czepiać takich drobiazgów.Grunt że posadzony wiosną zakwitł późną wiosną, od razu podejrzewałam jakiś przekręt.Pozostałe siedzą i się nie wychylają, czyli normalne.