Ogród Elizabetki po góralsku
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

No niestety koncepcja się moja zmieniła i drzewko będzie robiło za podporę pod różę od Przemka85 Alchymist a koło niej wiciokrzew ale niestety nie znam odmiany...dowiem się za rok.Elizabetka pisze:Okorowałam drzewko grabowe maczetą, które będzie podporą pod różę pnącą prawdopododnie "Sympathie" ....
To drzewko musiało zostać ścięte bo zarastało drogę gminną, którą okoliczni rolnicy dojeżdżają traktorami do swoich poletek.

U góry pod płotem koło tego worka na trawie posadziłam różyczkę czerwoną od Izy Chatte......właśnie zakwitła ostatnim kwiatem. To róża Westerland też od Przemka85

A tu tymczasowo posadzony pięciornik krzewiasty Marrob (Marian Red Robin) na miejscu przyszłej róży Piano i anafalis perłowy- podnóżek Piano.
W przyszłym roku chcę pięciornika rozmnożyć i posadzić za Piano.

Dosadziłam też jeszcze rudbekie i fiołki, które rozsiały się na mojej śląskiej zegrodce.
A niezapominajki same rosną....tak Ewuś
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających i dzięki za odwiedzinki.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Elu musisz koniecznie przyjechać ,jak już ustaliliśmy,po glinę
,ale przede wszystkim po obiecane bodziszki żałobne,bo na wysyłkę nie mam za bardzo czasu,przez remont
i po różne inne,mam jeszcze winorośl już owocującą ...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

Ewuś żeby się tylko nie obuliłoEwa Janina Sadowska pisze:Witaj Elżbietko-to drzewko jest taką ładnie ekologiczną podporą pod róże.Zaraz sobie zobaczę w necie jaki ten Twój pięciornik krzewiasty jest,a na działce u Ciebie coraz kwietniej mimo oddechu jesieni za uchem.
Danuśko
Dzięki za odwiedzinki
-
minismok
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Elinka ładnie Ci te swierczki porosły ; zdrowo i szybko
........nooooo to masz juz "wiatrołap" i mozesz rózydła sadzić
cmokasy
cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

Gaździnko świerczki porosły a jakże... ale galasów też sie nazbierałam. Świerki ...a modrzewie w dolinie to i ochojnik szaleje sama natura....co sobie uzbierom to moje.
A róże już posadzone widać smok przelotem był.
Ewuś suche to już jest ale cementu tachać nie będę jeno kompost z zegrodki...a jak się przewróci (bele nie na moje róże) to sie wtedy pomyśli .

A róże już posadzone widać smok przelotem był.
Ewuś suche to już jest ale cementu tachać nie będę jeno kompost z zegrodki...a jak się przewróci (bele nie na moje róże) to sie wtedy pomyśli .
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Ogrodu
Witaj!
Zazdroszczę, że mieszkasz w gorach możesz urządzić naturalny skalniak. Ta roślina o niebieskich kwiatach to
goryczka trojeściowa / gentiana asclepiadea/.
Pozdrawiam: goryczka
P.S. goryczki to mój bzik.
Zazdroszczę, że mieszkasz w gorach możesz urządzić naturalny skalniak. Ta roślina o niebieskich kwiatach to
goryczka trojeściowa / gentiana asclepiadea/.
Pozdrawiam: goryczka
P.S. goryczki to mój bzik.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

Re: Ogród Elizabetki po góralsku
Ewo myślę, że kilogram to za mało....teraz w sobotę pojadę na działkę to zobaczę jak to wygląda i dam znać.
Bardzo bym się cieszyła z Twoich odwiedzin....koniecznie napisz kiedy zawitasz.
Goryczko witaj w moich progach...niestety
nie mieszkam tu a co gorsza jestem tu bardzo rzadko.
Widzę, że sprowadziła Cię goryczka, która zresztą rośnie tu naturalnie kole cesty i jest to dokładnie ta, którą wymieniłaś
. Jest prześliczna i przecudna.
A w moij śląskiej zegrodce mom gentiana acaulis nowo posadzona w tym roku i jeszcze nie kwitła.
Mam nadzieję, że w przyszłym roku zakwitnie. Też bardzo lubię goryczki.
Pozdrawiam....zdjęcia może w sobotę jakieś przywiozę jak mnie nie zasypie.
Bardzo bym się cieszyła z Twoich odwiedzin....koniecznie napisz kiedy zawitasz.
Goryczko witaj w moich progach...niestety
Widzę, że sprowadziła Cię goryczka, która zresztą rośnie tu naturalnie kole cesty i jest to dokładnie ta, którą wymieniłaś
A w moij śląskiej zegrodce mom gentiana acaulis nowo posadzona w tym roku i jeszcze nie kwitła.
Mam nadzieję, że w przyszłym roku zakwitnie. Też bardzo lubię goryczki.
Pozdrawiam....zdjęcia może w sobotę jakieś przywiozę jak mnie nie zasypie.
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Re: Ogród Elizabetki po góralsku
Witaj Elu!
Dziękuję za wizytę w moim ogrodzie. Piszesz z takim znawstwem o moich iglakach. Ja mam ich dużo ale nie
przywiązuję uwagi do nazw /idę do sklepu i jak pasują do mojego ogródka to kupuję i wsadzam/.
Byliny znam z nazw ale nie kataloguję, natomiast moje ulubione skalniaki mam dokładnie skatalogowane.
Dziękuję za wizytę w moim ogrodzie. Piszesz z takim znawstwem o moich iglakach. Ja mam ich dużo ale nie
przywiązuję uwagi do nazw /idę do sklepu i jak pasują do mojego ogródka to kupuję i wsadzam/.
Byliny znam z nazw ale nie kataloguję, natomiast moje ulubione skalniaki mam dokładnie skatalogowane.