Czereśniak 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Czereśniak 2011

Post »

Basiu piękny jest ten ciemiernik. Miałam też mieć jakiś ciemny, ale teraz się okazało, że moje wszystkie są białe
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczne te iryski, jakoś dotychczas się na nie nie skusiłam, ale coraz bardziej mi sie podobają :wink:
Ciemiernik ;:138 Mam nadzieje, że mój ciemny też okaże się taki ładny.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ELUŚ czemu miała by nie godać przeca tu mieszko :;230 Baska nareszcie się ujawniłaś a już sie martwiłam co z Tobą . Kwitnących mnogo u Ciebie u mnie trochę mniej ,ale powoli będą sie wykluwać nowe :;230 ;:196 Szanuj się . Iwuś szkoda ,ze nie mozna ich dzielić ,ale może będą siewki u mnie to dostaniesz . Mój też chyba tak zakwitnie [mam nadzieję ]a jak nie to u Basi siewki się znajdą
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Basiu, ja też mam te niebieskie ciemne iryski i teraz dokupię inne kolorki. Śliczne są. Mnie też lepiej, ale coś sie jeszcze telepie!! Ach te ciemierniki!!!!!! ;:224
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Dobrze że już Ci lepiej ale jeszcze pomalutku, bez nerw, wszystko zdążysz zrobić.
Ja mam iryski niebieskie i fioletowe jakieś zamiast niebieskich tylko nie wiem jakie mają imię ale też są śliczne.
Z ciemiernika to już cały krzaczek się zrobił a jaki śliczny. ;:138
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Ala to sobotnie fotki. Cały dzień leciało z nieba coś mokrego, raz deszcz, raz śnieg, raz drubne, raz obfite :roll: a niektórym kwiatkom dodało wręcz urody :)

Ela mam trzy rodzaje irysków miniaturowych-takie jak Ty, niebieskie i wyprane niebieskie. Porozrzucane po całym ogródku, ale lubię je conajmniej tak, jak krokusy.
Może przyjedz do Bytkowa służbowo? Nawiążesz kontakty handlowe :)

Iwonko połowa pąków tego ciemiernika zmarzła, ale na szczęście zostało jeszcze dużo. W zeszłym roku było kilka siewek, ale jakoś wyginęły :roll: teraz ma obcięte liście i gołą ziemię wokół, więc chyba można liczyć na liczniejsze potomstwo.

Dorotko te iryski są tak wdzięczne, że musisz je mieć :D tworzą fajne kolorowe plamy i nie boją się deszczu. Jako jedyne nie zamykają pyszczków wieczorem i przed opadami.

Jadzia coraz fajniej w ogródku :) nie ma dnia, aby sie coś nowego nie pojawiło. Dzisiaj zakwitły jasnoniebieskie irysy, ale nie miałam aparatu. Jeden tulipan już pokazał, że będzie czerwony :)
Jak tylko ciemiernik się wysieje, to oczywiście macie pierwszeństwo ;:108

Tosia ja też muszę dokupić irysków, w kolorze żółtym. Będziemy polować jesienią, najlepiej na duże opakowania. One są najbardziej urokliwe w kępie, jak zresztą wszystkie cebulowe.

Majka ja nie jestem pedantką i mały bałagan mi nie przeszkadza, ale jednak chciałabym popchać robotę do przodu. Dobrze jeszcze, jak coś zależy ode mnie. Gorzej z pracami montażowo-budowlanymi. Nawet głupia pergola musi czekać, aż znajdzie chętnego do zamontowania ;:223

Niby trochę kwiatków się pokazało, ale w panoramie jeszcze łyso :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Wiosenne krokusiki cieszą nas bardzo, ale potrzeba liści na drzewach dla pełni wiosny.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

Ach joooo. Piękna ta ścieżka z kamieni. :D Basiu, jak długo kwitną te malusie iryski? Zastanawiam się czy jak w maju dojadę, to je jeszcze zobaczę? Krokusów swoich nie widuję :?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BASIA czyś Ty te murki szorowała ,że są takie czyściutkie . :wink: i chodnik również . U mnie nie ma tak mokro ,bo nic nie szorowałam :;230 Przydałoby się już trochę zieleni bez niej to naprawdę smutny widok ;:196
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p

Post »

Kupiłam pierwszą, pnącą różę na balkon. Zwie się: Sympathie co mi się dobrze kojarzy. :D Już ma małe pędy więc posadziłam ją do skrzynki. Ma rosnąć! :D
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Krysiu niektóre krzewy mają już bardzo nabrzmiałe pąki lisciowe. Forsycja chyba niedługo rozkwitnie, a bzy i jaśminy też już lada chwila. Trawa zaczyna się zielenić :) jest dobrze :!:

Majka do maja to po iryskach śladu nie będzie, kwitną mniej więcej w tym samym czasie, co krokusy.
Ja nie mam sympathie, ale wiem, że o ile nie przemarznie, to piękna i pachnąca róża. Zostawisz ją na balkonie?

Jadzia wiesz, trza było wyszorować murki :) porządki wiosenne we współpracy z naturą :D
Posadziłam dziś resztę bylinowych powojników i pościnałam róże-tylko te, które na 100% zmarzły.

Obrazek

Obrazek

Pierwszy kolorek tulipana, nieco sfatygowany, ale jest :)
Obrazek

Marketowa Fashion z niespodzianką :;230
Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Jeeeeee ale sliczne te iryski :shock: no to mam do pisania już na nastepną turę chciejstw :lol: Ogłaszam sezon chciejstw za otwarty :heja
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p

Post »

Basiu, pewnie to roślinka Lusi ze ślimaczego wzgórza! :D :D Na balkonie mam duże skrzynki od kilku lat nie 'zasiedlane'. W jednej tylko rośnie bluszcz. Róża będzie w drugiej pod ścianą. Podlewać będzie sąsiadka. Pewnie się ucieszy. :;230
Mam jeszcze pytanie. Dziś zauważyłam, że te róże, które kupiłam mają chyba pomalowane woskiem końcówki łodyg. :shock: Są takie zielone - to normalne?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BASIA mogłaś nie pokazywać tej niespodzianki zaraz popsułaś mi humor . Miałam ją ubiegłej jesieni i na wiosnę już jej nie było [mowa o Fashion ]. Te iryski są śliczne czemu ja nie mam takiego koloru i cebulice również wychodzą [to chyba one ] . Komuś chyba zachciało się jeść dlatego podziurawił liście ;:196
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu to jutro czeka Cię kolejne wsadzanie :D :D :wit :wit
Zablokowany