Priam - Mój odległy zakątek
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Priam - Mój odległy zakątek
Priamie-i irysy świetne!A jest coś,któremu to miejsce nie pasuje i nie kwitnie?
- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To się trafiła magnoliowa niespodzianka
, czy to faktycznie taka powtarzająca kwitnienie odmiana, czy trafiło się tak pierwszy raz 

- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Grażynko - jestem bardzo zadowolony zarówno z piwonii jak i z irysów. W tym roku dały z siebie wszystko.
Ewo - na pewno jest wiele takich roślin. Z wieloma dopiero eksperymentuje wiec czas pokaże ;)
Przemku - jedynie biały różanecznik powtarza u mnie kwitnienie. U magnolii myślę że to spóźnione pąki kwiatowe.
The President

Multi Blue

Łubin

Jasno fioletowy różanecznik który przemarzł odżył i zakwitł:

Mieczyki gruntowe (pospolity) - 10 szt za 4.70zł

Ewo - na pewno jest wiele takich roślin. Z wieloma dopiero eksperymentuje wiec czas pokaże ;)
Przemku - jedynie biały różanecznik powtarza u mnie kwitnienie. U magnolii myślę że to spóźnione pąki kwiatowe.
The President

Multi Blue

Łubin

Jasno fioletowy różanecznik który przemarzł odżył i zakwitł:

Mieczyki gruntowe (pospolity) - 10 szt za 4.70zł

- EwkaEs
Priamie kwitnący las irysów i łubinów-musi być piękny zapach wieczorem?Powojniki mają okazałe kwiaty,szczególnie ten pełny Multi Blue.
- Priam
- Przyjaciel Forum
- EwkaEs
Priamie-
udanej sesji egzaminacyjnej!Za wyniki konkursu trzymam kciuki i systematycznie robię co mogę.Moje czosnki jaśniejsze,a na kwitnienie dzwonka skupionego czekam na dniach.Milo więc zobaczyć już rozwinięty,no i jaśminowiec! 

- Priam
- Przyjaciel Forum
Witaj Ewo! Udało mis ie znależć internet wiec jestem chwilowo na Forum ;) Mój dzwonek skupiony kwitnie od kilku dni. Niestety nie zgrał się z różanecznikiem 'Nova Zembla' i nie ma różowo-fioletowego efektu, ale i tak jest OK! Czosnki ostrawskiego mam od jesieni wieć to ich pierwsze kwitnienie w moim ogrodzie. Na ten moment kwitnie jeszcze żurawka i dwie odmianny lilii, w tym jedna z grupy tango Adios Nonino.
Natomiast sesję egzaminacyjną już zakończyłem i w czwartek dowiedziałem się, że zdałem ostatni egzamin
Tak więc śmiało mogę powiedzieć że jestem na 5 roku Ochrony Środowiska.
Natomiast sesję egzaminacyjną już zakończyłem i w czwartek dowiedziałem się, że zdałem ostatni egzamin

- EwkaEs
Priamie to gratulacje z okazji zdania wszystkich egzaminów,z drugiej strony,piąty rok to ostatni?
Mój dzwonek skupiony ciągle w pąkach,większych,lecz nie otwartych,susza!Prawie codziennie podlewam.

- Priam
- Przyjaciel Forum
Początek lata w moim ogrodzie:
Róża pnąca i szałwia
Gloria Dei
Kronenburg i Mr Lincoln

NN i lilia tango Adios Nonino

Czosnek złocisty i rys

Lawenda i lilia
Pomagamy pszczołom:
http://pomagamypszczolom.pl/
Róża pnąca i szałwia

Gloria Dei

Kronenburg i Mr Lincoln

NN i lilia tango Adios Nonino

Czosnek złocisty i rys

Lawenda i lilia

Pomagamy pszczołom:
http://pomagamypszczolom.pl/
- EwkaEs
Priamie-już na dłużej będziesz w ogródku? Tak wiele Ci roślin kwitnie,lawenda pachnie,szałwia pachnie,róże...
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Ta nn prześliczna, na jesieni uśmiechnę się o badylka..... Irysek tez fajny - teraz jeszcze Ci kwitnie?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- Priam
- Przyjaciel Forum
Ewo
Teraz jestem w domu w Sosnowcu. Za tydzień jadę tam na dwa tygodnie. W ogrodzie z dnia na dzień rozwijają się nowe kwiaty. Niektóre spóźnialskie jak irysy czy różanecznik. Lawenda z nasion ma małe kwiaty, ale zawsze to satysfakcja, że samemu się ją wyhodowało a nie kupiło dużą sadzonkę, które nie przetrwają zimy. Róża pnąca bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła, bo mimo mroźnej zimy i później po tym jak klacz dziadka ja skróciła to bardzo fajnie kwitnie ;)
Jagusiu
Róże są oczkiem w głowie mojej mamy. Lubi ich kwiaty i efekt jaki dają w ogrodzie. Osobiście tez je lubię, ale latem moimi faworytkami są lilie - bez znaczenia jakiego gatunku. Niestety moje dwie wspaniałe lilie orientalne: Crystal Blanca i Conca d'Or nie wytrzymały zmiennej zimy
A irys owszem kwitnie bo to taki spóźnialski ;)
ps. ciekaw jestem nowych jesiennych ofert m.in na http://www.cebule.pl Ciekawe czy będzie np. Bulbolicodium
Teraz jestem w domu w Sosnowcu. Za tydzień jadę tam na dwa tygodnie. W ogrodzie z dnia na dzień rozwijają się nowe kwiaty. Niektóre spóźnialskie jak irysy czy różanecznik. Lawenda z nasion ma małe kwiaty, ale zawsze to satysfakcja, że samemu się ją wyhodowało a nie kupiło dużą sadzonkę, które nie przetrwają zimy. Róża pnąca bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła, bo mimo mroźnej zimy i później po tym jak klacz dziadka ja skróciła to bardzo fajnie kwitnie ;)
Jagusiu
Róże są oczkiem w głowie mojej mamy. Lubi ich kwiaty i efekt jaki dają w ogrodzie. Osobiście tez je lubię, ale latem moimi faworytkami są lilie - bez znaczenia jakiego gatunku. Niestety moje dwie wspaniałe lilie orientalne: Crystal Blanca i Conca d'Or nie wytrzymały zmiennej zimy

ps. ciekaw jestem nowych jesiennych ofert m.in na http://www.cebule.pl Ciekawe czy będzie np. Bulbolicodium

- EwkaEs
Priamie-czy te piękne goździki brodate też z Twego siewu?
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Przemku dawno mnie nie było ,a u ciebie sporo kwitnie.Teraz na zasypiesz gradem fotek ?Ja już mam nowy wąteczek