Mój ogród dopiero powstaje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród dopiero powstaje

Post »

Pigwowiec o tak pięknych czerwonych przyrostach ;:224 należy go zlokalizować :uszy
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Iwonko ja właśnie wracam od ciebie :D To zdjęcie pigwowca jest z początku maja, teraz wygląda tak:
Obrazek

A tak kwitnie
Obrazek

Dla porównania dzisiejsze zdjęcie 'Nicole'
Obrazek
anka_
ZBANOWANY

Post »

Moje skromne zakupy :heja

Jabłoń 'Royalty'
Obrazek

Miscanthus sinensis 'Ghana'
Obrazek

Schizachyrium scoparium 'The Blues'
Obrazek

Miscanthus sinensis 'Flammenmeer'
Obrazek

Hakonechloa macra 'Aureola'
Obrazek

Moje hostki jeszcze w doniczkach:
Captain Kirk
Obrazek

Gold Standard
Obrazek

Frances Williams
Obrazek

No i moje lewizje
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
majka2103
100p
100p
Od: 9 mar 2011, o 21:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniu. Zakupy duże, ciekawe. Zuroczyłaś mnie lewizjami, na chwilę obecną są tylko marzeniem, muszę je koniecznie poszukać i mieć u siebie. :heja
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu u ciebie Catawbiense kwitnie? :roll: U mnie jeszcze w pąkach chyba masz cieplej. :wink: Byłam dzisiaj na zakupach w Płońsku i trochę dmuchało. ;:224
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
anka_
ZBANOWANY

Post »

Majka2103 witam serdecznie w moich skromnych progach :wit Lewizje są zachwycające- lekkość i elegancja, naprawdę warto mieć. Dlaczego są tylko marzeniem? Ja spotkałam je przypadkowo, w zwykłym wiejskim sklepie- a i cena baardzo przystępna. Żałuję tylko że nie wzięłam 3 szt, bo była jeszcze taka jasno różowa.

Aniu witam u mnie :wit Rh jeszcze nie w pełni kwitnienia, ale już pokazuje swoją urodę :D . A ciepło ma- rośnie w pełnym słońcu. No ja kawałek od Płońska mieszkam- ale owszem- niestety nieźle dmuchało :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu przecudne zakupy :shock: na tę jabłoń choruję, jest cudna, ale niestety muszę się obejść smakiem, bo nie mam miejsca :(
Prześliczne lewizje, ta pierwsza ma cudny brzoskwiniowy kolor :D
anka_
ZBANOWANY

Post »

Agnieszko ja też na nią chorowałam, aż się skusiłam :lol: Na szczęście miejsca ci u mnie dostatek- żeby tylko było co sadzić :roll: A lewizje mnie zachwyciły. Ten brzoskwiniowy kolorek w naturze jeszcze piękniejszy- delikatniejszy. Mam nadzieję, że przezimują :? Twoje pięknie przetrzymały zimę :D
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Jabłoń 'Royalty' - jak u niej ze wzrostem Aniu? Czy to wysoka odmiana? Bardzo jest piękna, obiektywnie rzecz biorąc - duuuużo ładniejsza od mojej ;:138
A zdradź mi jeszcze tajemnicę - od jak dawna masz lewizje, czy one zimowały u Ciebie???
anka_
ZBANOWANY

Post »

Marysiu :wit bardzo się cieszę, że mnie odwiedziłaś ;:196 Royalty ma mieć 5-6 m, ale na tą wysokość trzeba trochę poczekać. A lewizje to nowy nabytek, ale mam nadzieję że przezimują u mnie :?
Chciałam dzisiaj dokupić jeszcze jeden kolorek lewizji, ale niestety już nie było. Za to kupiłam lantane, ciekawe czy uda się przezimować :?:
Obrazek

Taki dzień jak dzisiaj po raz kolejny udowadnia, że dopóki teren nie jest ogrodzony to nie ma co bawić się w ogród. Przez jedną noc straciłam prawie wszystkie drzewka sadzone w tamtym roku- świeki serbskie i kłujące, sosny. Zostały tylko (chyba ze wzg na kilkucentymetrowy rozmiar- jodła i sosna czarna). No i stoi modrzew obdarty z kory. A tak ładnie się przyjęły, miały dawać cień przyszłym nasadzeniom ;:144
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aniu zachwyciły mnie Twoje zakupy, ale kiedy przeczytałam ostatnią informację :evil: Brak słów :evil: Czy myślisz o jakimś ogrodzeniu ?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
anka_
ZBANOWANY

Post »

Iwonko dziękuję ci za odwiedziny ;:196 Ja jeszcze rano cieszyłam się z zakupów, ale po tym co zobaczyłam to ... ach, szkoda gadać ;:151 O ogrodzeniu myślę, powiem więcej- brama już dwa lata czeka na obsadzenie. Dzisiaj dałam M. ultimatum- ma 2 tyg a jak nie to zamawiam ekipę a on za nią płaci :twisted:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu aż brak mi słów.....strasznie to przykre, ludzie nie mają żadnych hamulców moralnych.....
Wiem, że nie zrekompensuje Ci to straty, ale może troszkę pocieszy..... wrzuć mi proszę adresik na PW to wyślę Ci jakieś bylinki....na to na pewno sie nie połakomią a kolorki będą cieszyły Twoje oczy ;:196
Aniu zachwycił mnie Twój zakup, lantana cudo , w moich ukochanych kolorach :shock: i jak bronę się z całych sił przed zwiększanie liczby doniczkowców, to na nią będę polowała....cudo
anka_
ZBANOWANY

Post »

Agnieszko bardzo ci dziękuję, kochana jesteś ;:196 Przykro mi bardzo, ale pocieszam się tym że to robota jakiegoś rogacza. Fajnie prze okno wygląda taka sarenka czy łoś pod oknem ale szkody potrafi wyrządzić. Wolę tym razem trzymać się takiej wersji, choć już kilkadziesiąt drzewek z dzikiej części straciliśmy i tam już nie było można zwalić na zwierzę. Szkoda mi bardzo roślinek, ale przede wszystkim liczyłam że w przyszłym roku będzie trochę cienia. ;:144 Jedno dotarło do mnie- najpierw ogrodzenie -później jakieś nasadzenia. Ale cóż takie to już jest życie. I trzeba iść naprzód. :uszy
Lantana nie była w planach, tak jakoś sama weszła w ręce. :;230
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Szkoda drzewek i bardzo szkoda twojej pracy ;:108
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.