mój świat, w którym zakwita niejeden kwiat

Zdjęcia naszych ogrodów.
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: mój świat, w którym zakwita niejeden kwiat

Post »

Witaj Reniu. Przyszlam zobaczyć kto to mnie "straszy," że nie wyjdzie z mojego ogródka a tu widzę, że to Ty się ode mnie nie opędzisz. Przecież Ty to prawdziwa obszarniczka jesteś. Tyle terenu do obsadzenia ;:224 a to co zobaczyłam już zapowiada piękny cdn. Urzekła mnie Twoja rabata z pięknymi trawami. Stworzyłaś przepiękny szpaler. Wiem też gdzie przyjśc jak będe rabatę żwirową robić ;:108 Tę sztukę opanowałaś do perfekcji. No a lasek brzozowy jest tak sielski i romantyczny, że trudno to opisać. AAA no i masz przepiękne niebieskie irysy - ślicznie wyglądają. Do zobaczenia, będę uważnie śledziła Twoje poczynania, bo warto ;:65
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

markonix pisze: Miriiam a co takiego ten MPO
Skrót - Mój Piękny Ogród :)

Jest teraz wydanie specjalne o cięciu drzew :)

W moim ogrodzie po akcji cięcia też jest dużo gałęzi , gałązek .. i żałuję, ze nie mam rozdrabniacza ...

I jak wyszło porównanie ?
Grażynko - o dziwo .. całkiem dobrze :) no może poprawki będą ( już ciesze się na sobotę ) .. ale nie jest źle :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Chłopstwo w postaci taniej siły roboczej wpuszczam tam, gdzie się nie pomyli, a praca jest mechaniczna :wink: Resztę obskakuję sama. M pieli pod drzewkami, tam też nie można się pomylić.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Czytam o cięciu tawuły, czy to teraz czas, ja zawsze robiłam po kwitnieniu. Jesienią dwie przesadzałam i tak mnie korci, aby je ładnie uformować. Czyli co mogę ciąć :?:
U mnie wiele gałazek leży na kupce pod jabłonką, syn przyjedzie to przepuści przez rozdrabniarkę, super urządzenie. A póżniej pocięte gałązeczki rozkładam na rabatki, po dwóch latach nic nie widać wszystko wokół rozłożone.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
renim
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 16:27

Post »

Witajcie moi mili goście :wit
wiosna do mnie zawitał ,ależ było dziś pięknie. ;:3
Obrazek
Elu mój syn ma właśnie talent po tacie :;230 Choć dziś mój M ładnie mielił gałęzie, a syn pomógł uciąć mojej brzozie wierzchołek, bo jedna gałąź uciekła do góry.
Kogrusiu ,moi panowie teraz jak widać już jakieś efekty to coraz więcej zaczynają pomagać, to na emeryturze może będę mieć pomocników. :D
Fajnie, że wpadłeś Marku :D
Asiu żwirowisko po kilku latach wygląda coraz bardziej źle, agrowłóknina wrosła w rośliny zanim je rozsadziłam. Niestety nie ma części w ogrodzie, która będzie sobie sama trwała. ;:145 I po kilku latach na żwirowisku muszę zrobić rewolucję, bo to wszystko straci efekt. :D Kocham brzozy i chcę zdobyć jeszcze inne rodzaje, zwłaszcza te z bardzo białymi pniami. Dziękuję za odwiedziny.
Miriam ja żałuję, że kupiłam rozdrabniacz tak późno, miałam bym o wiele mniej pracy. :D
Ewuś mój m w ogóle nie pieli ;:223
Dorotko tawułę. która kwitnie zaraz na wiosnę tniemy po przekwitnięciu, a teraz te które kwitną w lecie. Ja dziś tak latałam z sekatorem, że forsycji obcięłam gałązki z pąkami, bo stwierdziłam że jakoś tak staro wyglądają. :;230 Dopiero jak ucięłam, to na tej co zostało szukałam pąków i wtedy osłupiałam.

Niestety u mnie coś zjada cebulki szafirków, więc dziś do każdej dziury sypałam różowe jedzonko, może padną ;:223

pozdrawiam ;:3
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Reniu, piękny zwiastun wiosny, a jak cieszy... ;:3
U mnie było dzisiaj +20*...
Przypuszczam, że u Ciebie też :wink:
Niestety, specjalnego wydania MPO o cięciu, już nigdzie nie ma.Może Stasia,co poradzi.Jak myślisz? :uszy
P.S A to "różowe jedzonko",gdzie kupiłaś? W tym roku wypowiadam nornicom i karczownikom walkę bez pardonu.. :evil: Nie ma, to tamto..
Awatar użytkownika
renim
500p
500p

Post »

Ewuś do miasta rzucają więcej dodatków MPO, bo myślą że na wsi to sami ogrodnicy :;230 Stasia ma, bo w Krakowie tego pełno. Jakbyś chciała to mogę Ci kupić.
Różowe jedzonko jest z ubiegłego roku, jeszcze nie widzę żadnego trupka. Jak to nie pomoże to kupuję świece dymne. ;:223
Pogoda jest piękna. Już bym chciała przesadzać ;:65

Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

Przebiśnieg 'Double' ? ślicznie :) też już spragniona jestem wiosny, i ciągle coś rzeżbie w ogrodzie, dziś zrobiłam nową rabatę na moje rozchodniki, kilka stopni więcej i oszalałam :) i Tobie też tego życzę :)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jestem u Ciebie pierwszy raz i od razu oniemiałam. Jak wiele potrafiłaś zdziałać, ode mnie wielki ;:180 .
Ja wczoraj wyrzuciłam mnóstwo barwinka, a dziś po przeczytaniu Twoich wpisów będę go wybierać z kompostownika. Posadzę go w innym miejscu, niech zadarnia.
Będę dalej Cię podziwiać.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Reniu to super, że masz pomocników.
Oby spisali się na medal. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
renim
500p
500p

Post »

Dzięki Morango za nazwanie mojego przebiśniega. ;:196 Też się cieszę z wiosny, ja niestety ostatnio rozdeptałam rozchodnika tylko chrupło.
Sosenko miło mi, że ktoś mnie podziwia :D
Grażynko tak bym chciała, by Twoje słowa się spełniły. :D

Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Żeby się spełniły musisz nad tym pracować ;:14 Nareszcie mamy wiosnę i już ledwo się ruszam bo jak tu nie robić w ogródku ;:138
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Reniu a mogę zapytać jaki rozdrabniacz do gałęzi kupiłaś? Bo ja też chciałabym ale kasa trzyma. Co do pomocników to faktycznie..... przydaliby się ;:224
Awatar użytkownika
renim
500p
500p

Post »

Witam miłych gości :wit
Elu wczoraj po dniu pracy w ogrodzie wejść do domu nie mogłam. Tak mnie bolały plecy. Chyba się zastałam w zimie :;230 Ale zrobiłam mały żywopłocik z tawuły. Na efekt trzeba czekać ze trzy lata. Sadzonki winogrona trafiły na swoje stanowiska (raptem dwie sadzonki) nie wiem czy przeżyją przeprowadzkę, bo korzeń był ogromny. :D
Asiu rozdrabniacz kupiony w Castoramie, nie markowy, ale się sprawdza. Mam dzięki niemu o wiele mnie jpracy w późniejszym ieleniu. Prawda jest taka, że ze sterty gałęzi ścinek jest mało. Trzeba nieźle mielić. :D

A teraz biegnę do Was, bo bardzo słonecznie. Jak opanuję o co chodzi z wklejaniem zdjęć, to się pojawią wieczorkiem.

Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Na pewno dasz radę. ;:333
Czekam na fotki.
Grażyna.