Witam w piękny ciepły wieczór wszystkie dziewczyny ,które mnie odwiedziły...
Izka Awakening powinna pachnieć ...ale na razie nie wyczuwam ...nic a nic ...

pewnie dlatego ,że to jej pierwsze kwiaty
Jadziu ta pnąca Nn biała jest tak zmienna ,ale jednocześnie nie do zdarcia ,kwitnie do samej zimy,gdyby nie mrozy ,to by chyba dalej nie dała za wygraną...

Zmienna ,dlatego ,że gdy temperatury spadają kwiaty są muśnięte różem i tworzy rozetki,w upale jest biała ,nie mogę znaleźć jej nazwy...

Niestety nie pachnie
Grażka z mieszanymi uczuciami podchodziłam do niej z aparatem ,ale na szczęście okazała się właściwą...

Mam już dosyć pomyłek,szczególnie marketowych
Aga oleander szybko rośnie ,ten mój ma może z 5 lat
Dzidziu jednak odważyłaś się ciąć oleandra...ja nie mogłam się zdecydować ,tym bardziej ,że pąki kwiatowe tkwiły na końcach gałązek...i jak je obciąć...nie zdołałam...

Pełny u mnie też zapowiada się na pokaźne drzewko...nie wiem tylko ,co na to powie osoba transportująca
Asiu szkoda ,że wcześniej nie wiedziałam o Jasminie...kwiatki ma takie sobie ,ale to jej pierwszy rok...,to mnie nie pocieszyłaś...

To miejsce na którym rośnie jest jakieś pechowe ,najpierw pomyłkowo wysłana róża okazała sie American Pillar ...wykopałam ,a teraz ta Jasmina .Na razie nie będę jej wykopywać ,zobaczę co będzie za rok,dwa...
Oleander to rzeczywiście już pokaźny krzak...piąty rok mu leci,zimuje go w piwnicy nie całkiem ciemnej ,w temp.13*,ale wnoszę go dopiero ,gdy temperatura osiąga -5,
The Fairy ,którą pokazałam to pienna na wiosnę wkopywana,troszkę te kwiaty ma wypłowiałe,druga różni się może pokrojem kwiatka ,ale różnica nieznaczna
Te różnice w tej samej róży spowodowane jest pewnie odczynem gleby,jej zwięzłością,nawożeniem,stanowiskiem...albo pomyłką sprzedawcy...
Małgoś nie przejmuj się,wszystkie ogródki nie da się przejść,ale po pewnej przerwie w odwiedzinach zawsze coś zaskakuje ...zaciekawia...

Pnące są bardziej widoczne ,dlatego u mnie ich wiele,tylko ,że dopiero co posadzone róże wśród już rosnących bylin ,czy innych roślin powoduje ,że skutecznie te drugie je zasłaniają...tak szybko one nie rosną ,aby przedrzeć się przez gęstwinę...

Dzięki za pochwały...