Arletko cudownie, że reanimacja przynosi efekty
Wspaniałe masz kwitnienia i widzę, że ciekawe rozwiązanie znalazłaś na "obfocenie" jednego kwiatka Ja na to nie wpadłam Rewelacja
Arletko a ja myślę że nie musisz Zuzi eksmitować wystarczyłoby żeby twoje storczyki stały blisko akwarium i tam już jest większa wilgotność. Nawadniasz je częściej a jak często je odżywiasz
Henryku i reszta domowników raczej też będzie za Zuzią niż moimi storczykami więc jest bezpieczna.
Aniu no będę musiała coś wykombinować
Kasiu chodzi Ci o czarne tło? To od Was podpatrzyłam
Katarzynko to raczej nie możliwe, ponieważ akwarium stoi na podłodze u syna w pokoju i tam kwiatki to szybciutko dokonały by żywota
Nawadniam je jak podłoże przeschnie teraz np. w te upały co 5-7 dni i raz w miesiącu odżywka
Arletko ja swoje też kąpię raz w tygodniu w te upały ale nawożę co dwa tygodnie ,przynajmniej te co kwitną. I na razie pięknie się trzymają,no nie mówię o tych z ostatnich zakupów
Kasiu dawałam częściej ale wyczytałam aby raz na miesiąc dawać odżywkę więc sama już nie wiem
A oto efekt mojej nudy dziś i wycieczce po praktikerze, LM i obi
Takie bidulki kupiłam dziś w obi, w LM kusił mnie sabotek za 19,00 zł ale nie wiedziałam czy mam go brać korzonki miał prawie czarne ale nie zgnite i dwie rozetki wypuszczał co myślicie brać? Jak coś to jutro jeszcze pojadę i wezmę
A tu sesja pozostałości po kwiatkach tych bidulek. Ofociłam je jeszcze przed jutrzejszym cięciem i przesadzeniem do nowego podłoża
To Różowa Landrynka
Jest taka mała
A tu jeszcze mniejsze Maleństwo
No i w końcu jedno z moich chciejstw w odpowiednim rozmiarze biały z różową warżką
Piękne bidulki sobie sprawiłaś. A szczególnie te mini mi się spodobały. Jak je wyprowadzisz to przerodzą się w przepiękne egzotyczne księżniczk.
Co do Sabotka to ja bym wzieła. One często te starsze korzenie mają ciemno brozowe. Jak są młode rozetki to ja bym się nie zastanawiała.
Były za 44,90 i teraz przecenili na 19,00 a kwiatek na jednym to nawet całkiem jeszcze się trzymał. A czy sabotki też nie kwitną już gdy kwiat wychodził ze środka rozetki ?