Adam dobre źródła to i ja bardzo cenię
Kilka odmian niezupełnie się sprawdziło. Tłumaczę sobie, że może jak krzaczek będzie starszy to się pokaże w pełnej krasie. Pierwsze kwiatki zawsze takie niepozorne
Wszystkie świeżuchne, ale ja sadziłam już na zimnym przedwiośniu w doniczki. Może stąd te kwitnienia
Starsze kępy mam tylko dwie, takie tam przeciętne.
Witaj Martynko, pięknie u Ciebie, Clemastis uroczy . Zdradź tajemnicę czy nawozisz borówkę i jak długo ją masz bo moja jest pierwszy sezon i ma zaledwie 4 owoce
Witaj Moniczko
Borówka zawsze na wiosnę dostanie granulatu do borówki właśnie. Krzaczek z fotki jest dwuletni, mam i starsze, ale kury sąsiada mi się do nich dorwały. A borówka nie lubi jak jej się w korzeniach grzebie .
W przyszłym roku z pewnością doczekasz się plonu, trzeba jej tylko troszkę dogodzić i zadbać o uzupełnienie kory na wiosnę
Piękne masz liliowce.
A nazwami nie ma się co przejmować.
No chyba, że zakładasz ogród pokazowy .
Też kiedyś zamówiłam sporo lilii i liliowców, starając się zapamiętać ich nazwy.
Ale póżniej i tak mi się wszystko pomieszało.
Chyba najlepsze do tego byłyby specjalne tabliczki z nazwami.
Pokazówki to raczej nie zakładam, ale może warto zapamiętać nazwy chociażby tych najciekawszych, żeby ewentualnie nie powtórzyć się potem jeszcze raz w zakupach /a zakładam , że coś tam w oko to mi jeszcze wpadnie