Gęstniejący ogród Zuzi55
Re: Gęstniejący ogród Zuzi55
Hosty śliczne.Ta pierwsza i ostatnia jaka to odmiana?
- zuzia55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ANIU- u mnie z odmianami słabo
,jak Ci się podobają ,to masz je zaklepane.Ta pierwsza szybko się rozrasta,a ta o wąskich lisciach wybiła pęd 20 cm od krzaczka.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Zuziu hosty prześliczne, widać że im dobrze w te mokre dni
Amarantus faktycznie niesamowity, kolor rewelacja

Amarantus faktycznie niesamowity, kolor rewelacja

- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Zuziu widze że nie tylko mnie spodobał się kwiat od teściowej -AMARANTUS-ale i tak go będę nazywać Kwiat Teściowej 

zuzia55 pisze:ANIU- u mnie z odmianami słabo,jak Ci się podobają ,to masz je zaklepane.Ta pierwsza szybko się rozrasta,a ta o wąskich lisciach wybiła pęd 20 cm od krzaczka.
Już się cieszę

O kurczę, Zuziu, ale masz pięknie w ogrodzie
a przejrzałam tylko przelotnie, ale zaraz idę nadrabiać zaległości
a ta fotka wpadła mi w oko

a jak się sprawuje ?

a ta fotka wpadła mi w oko

a jak się sprawuje ?
-
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zuziu ,to ja piszę się na wszystkie oprócz Anabell
Napisz mi jaki kiedy to się robi to ja Ci ogrodowe ukorzenię.Mam siewki amorfy ,chcesz

-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Szkoda Zuziu,że ten amarantus połamany,fajnie wyglądał,ja bym chyba klęła z nerwów
Byłam też zła,jak mi pies pogryzł pierisa-jednego jeszcze nie posadziłam,bo muszę przygotować miejsce,ale pogoda niedobra,zimno,deszcze-nie chce się wychodzić na dwór na dłużej. Ciekawe,czy można ukorzenić takie gałązki?Nie wiesz Zuziu przypadkiem?
Ile lat mają te 3 pierwsze hosty na zdjęciu? Bardzo ładnie wyglądają w takiej "gromadce".Kiedy ja się doczekam swoich takich ładnych i dużych?
A jak u Ciebie pogoda i samopoczucie?
P.S.Limonkowa gałązka ma już malutkie korzonki,podsypałam ziemią,to może będzie ich więcej i szybciej....

Ile lat mają te 3 pierwsze hosty na zdjęciu? Bardzo ładnie wyglądają w takiej "gromadce".Kiedy ja się doczekam swoich takich ładnych i dużych?
A jak u Ciebie pogoda i samopoczucie?

P.S.Limonkowa gałązka ma już malutkie korzonki,podsypałam ziemią,to może będzie ich więcej i szybciej....
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- zuzia55
AGNIESZKO-wygląda,ze teściowa nie żałowała sadzonek.
MARZENKO-dobra nazwa
ANIU-zapisałam,bo moja pamięc dobra,ale krótka.
ANECZKO-cieszę się,że mnie odwiedziłaś i podoba Ci się mój grill,teraz ma jeszcze z przodu wylane utwardzenie.Sprawuje się doskonale
BOŻENKO- Anabelka bocno rozrasta się u mnie na boki,więc wiosną wykopałam te pędy i posadziłam na ogrodzie i rosną.Mogłam je posadzic w doniczki i dopiero zakopac w ziemi,to można wtedy przesadzac o każdej porze.Pozostałe przyłożyłam gałązki kamieniem i przysypałam ziemią,zobaczę co z tego wyjdzie.Prawdopodobnie są one łatwe w ukorzenianiu.To mój debiut z nimi
.A z siewek już się cieszę.
ANIU-nie płaczę nad amarantusem,bo mam ich jeszcze kilka w innej części ogrodu.To jest roślina jednoroczna i raczej nie ukorzenia się jej,ale będę zbierała nasiona i jak chcesz,to Ci zostawię.Mam nadzieję,ze mróz za wcześnie do nas nie zawita i zdążą dojrzec.Hosty rosną u mnie 2 rok,ale dostałam je z kilkoma pędami.Na wiosnę muszę je przesadzic,bo i tak mało je widac,bo hortensje się tak rozrosły.

MARZENKO-dobra nazwa

ANIU-zapisałam,bo moja pamięc dobra,ale krótka.
ANECZKO-cieszę się,że mnie odwiedziłaś i podoba Ci się mój grill,teraz ma jeszcze z przodu wylane utwardzenie.Sprawuje się doskonale

BOŻENKO- Anabelka bocno rozrasta się u mnie na boki,więc wiosną wykopałam te pędy i posadziłam na ogrodzie i rosną.Mogłam je posadzic w doniczki i dopiero zakopac w ziemi,to można wtedy przesadzac o każdej porze.Pozostałe przyłożyłam gałązki kamieniem i przysypałam ziemią,zobaczę co z tego wyjdzie.Prawdopodobnie są one łatwe w ukorzenianiu.To mój debiut z nimi

ANIU-nie płaczę nad amarantusem,bo mam ich jeszcze kilka w innej części ogrodu.To jest roślina jednoroczna i raczej nie ukorzenia się jej,ale będę zbierała nasiona i jak chcesz,to Ci zostawię.Mam nadzieję,ze mróz za wcześnie do nas nie zawita i zdążą dojrzec.Hosty rosną u mnie 2 rok,ale dostałam je z kilkoma pędami.Na wiosnę muszę je przesadzic,bo i tak mało je widac,bo hortensje się tak rozrosły.
-
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
Zuziu oj kusisz tymi hortensjami
śliczne sa 

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zuziu zazdroszczę hortensji, moje chyba przemarzły zimą i kwitną bardzo kiepsko 

Widzę , że masz hortensji coraz więcej , chyba wszystkie pokochałyśmy je na nowo zwłaszcza bukietowe i drzewiaste przez to, że są mniej wymagające.
- zuzia55
Witajcie
BOŻENKO,JOLU,ANIU-teraz trzymajcie kciuki,aby powiodło się ich ukorzenianie,bo po raz pierwszy zrobiłam sadzonki i jeszcze żyją a Anabelka,to mnoży się u mnie z odrostów.Duży plus w uprawie hortensji,to jest to,że nie trzeba przy nich dużo zabiegów a jesienią są piękne.
Jeszcze troche kolorówq w ogrodzie.

Jeszcze troche kolorówq w ogrodzie.

- grazka24
- Od: 19 maja 2010, o 13:21
Zuziu, amarantus cudo i te hosty.Tę z podłużnymi liśćmi widzę poraz pierwszy.Podoba mi się.W ogóle hosty zaczęły mi sie podobać od tego roku, jak je poznałam na forum.Ten drugi amarantus chyba niższy, ale ten pierwszy ma piekny kolor kwiecia