Witam...
No przepiękne portrety roślin prezentujesz:)
Super połączenia tawułki japońskiej z berberysem wręcz zagrane kolorem ale z klasą
czekam na kolejne odsłony i uroki twojej "zieleninki" hym czasem jakieś bordo się trafi
poizdrawiam
Michał...
Alinko u mnie ta zima rónież dużo zniszczenie (spustoszenie) w różach zrobiła całą piękną pnącą różę musiałem do samej siemi occiąć bo zmarzła
A tę mandzurską to trzeba mocno ciąć bo u mnie to po ziemi się ciągną pędy a taka żadka jest tylko nie wiem czemu ..??
już kumam po napisaniu postu zawsze sprawdzam pisownię , ale tylko pod względem ortograficznym , takie przejęzyczenie nie wyskoczy , więc mogę go niezauważyć
Alinko, ale zrobiłaś wypasiony zestaw majowy. Piękne krzewy. Oczywiście różaneczniki i azalie to najokazalsze kwiaty, ale i żarnowce uroczo się prezentują. Śliczności same
Wstąpiłam i nacieszyłam oczy ładnymi widoczkami . Piękne te różaneczniki i azalie. Proszę o szerszy widok ogrodu. ( Tak do podejrzenia układu roślin)
Będę tu wpadać i oglądać przemiany.
W tym berberysie widoczna jest rewersja czyli powrót odmiany do stanu pierwotnego. Jakiś fragment rośliny posiada wyjątkowo silne geny pierwotne.Jeśli nie usuniesz tego środkowego fragmentu może on w końcu zdominować całą roślinę.
W każdym bądź razie wygląda to świetnie
Różami się nie przejmuj, odrosną szybciej niż myślisz i będą jeszcze piękniejsze