Witaj Aniu! Dziękuję
Miło wiedzieć że w środę będziesz już na forum

Też słyszałam że są miejsca w Polsce gdzie laury zimują, ale nie wypróbuję na moim, bo jest bardzo młody. To musi być niezły widok, taki żywopłot!!
Jako że dzisiaj lany poniedziałek, w końcu ktoś na górze postanowił odkręcić kurek i nareszcie moja działka złapała troszkę deszczu. Za dużo tego nie ma, ale widać lekką różnicę na powierzchni gleby. Na razie kilka zdjęć z moich dzisiejszych obserwacji:
Zeszłoroczna pietruszka naciowa - pięknie zielona, będzie jeszcze chwilę służyć do skubania listków, a latem czekam na delikatne kwiatostany.
W mini inspekcie wszystko rośnie, czuć ciepło bijące od ziemi. Od lewej: kapusta biała- 2 rządki, kapusta czerwona-2 rządki, kalarepka-2 rządki, sałata listkowa- 2 rządki (najsłabiej wzeszła), sałata lodowa-2 rządki, mieszanka sałat-1 rządek.
Są! Pierwsze rzodkiewki wykiełkowały

. Siałam je w rządkach z marchewką i pietruszką, może będzie urodzaj rzodkiewkowy jak w zeszłym roku
Jagoda kamczacka zakwitła. Zagęściła się, ale w górę nie rośnie. Za to w maju będzie można przez chwilę poskubać niebieskie jagódki.