Małgosiu, ale masz żłobek w domciu Świetnie to wszystko wygląda, tylko potem będziesz musiała chyba więcej światła im dać No chyba, że wiosna jednak przyjdzie, i będzie można wystawiać na dwór
hi hi , Małgosiu, ładnie masz tych doniczek , u mnie podobnie , nawet nie liczę tylko dostawiam ciągle nowe.
Jedynie mojego szanownego M to nie denerwuje , bo do połowy domu chyba przez rok nawet nie zajrzał .
A odnośnie powojników , też tnę prawie do ziemi ,wiosną dodaję kompostu , a one rosną wspaniale.
Dziękuje za odwiedziny, wróciliśmy z imienin,ale jak to nałóg musiałam jeszcze tu zajrzeć.Czy te powojniki tniecie jesienią czy wiosną?Snieg sypie,ale się topi,najdalej za tydzień chcę wiosny i musi być.Rosliny ze zdjęcia stoją w pokoju,część kijków mam w garażu,tam jest tylko jedno okno.Jakoś będzie,liczę się z tym,że nie wszystko się przyjmie.Ogród moj nie ma jeszcze roku, trawę siałam w maju,sama się dziwie,że to wszystko jakoś rosnie, bo to mój pierwszy kontakt z natura.
Małgosia ,ale masz hodowlę tych roślin Ja też wszystkie okna
na poddaszu obstawiłam doniczkami .Pomidory już mi wzeszły i papryka ,a jak
zacznę to pikować, to nie wiem gdzie to wszystko pomieszczę
Bożenko jak będziesz w RYPINIE TO ZAPRASZAM, bo chyba pokręciliśmy coś z tymi patykami.Do doniczek wsadziłam tak jak było ogumkowane , ale te tatyki w jednym pęczku są różne i nie pamiętam czy midawałaś złotokap, bo nie mam kartki na wszystkich i z czego brałam takie czarne nasionka w małych strąkach, nie tego złotokapu?Tak mi sie wszystko pokręciło,że nie pytaj.NAJbardziej bym chciała,żeby przyjał się żylistek i kalina.
Małgosia - od Złotokapu brałaś tylko nasionka ,a nie gałązki
Reszta jak wypuści liście to będzie wiadomo co to jest
Wpadnę kiedyś do Ciebie przy okazji to zobaczę
Witam Małgosiu,bardzo ładnie się zapowiada w twoim ogródeczku,podoba mi się rabatka obsypana żwirkiem i drobnymi polniakami,no a te duże płaskie kamienie też bardzo ładne tylko na obwódkę nie pasują ,będzie ciężko kosić trawkę i są za kanciaste,polecam ułożyć z nich murek,lub obrzeże rabatki ale tak na prosto beż zakręcania,chciałam zapytać o ten filar co jest na tarasie czy on jest obklejony tymi małymi kafelkami,ładnie to wygląda i co to jest obok,też na tarasie z tych drobnych kafelków?,jak od wiosny to bardzo dużo już zrobiliście w ogrodzie gratulacje
Małgosiu moje róże pnące mają metalową pergolę
natomiast clematisy jak popadnie, niektóre mają kratkę
zrobioną przez syna ze starej błazeri
a niektóre sama kombinowałam z patyczków bambusowych
Róże przy pegoli mam posadzone po 2 sztuki
ale to był błąd bo sie rozrosły i mają ciasno
Miłej niedzieli
Witaj MAŁGOSIU Ty u mnie a ja u Ciebie Wpadłam się zapytać o MALWY. Widziałam zakupione przez Ciebie nasionka .Nasiona wysiane w jednym roku ,to kwitnienie w drugim
Dziękuję wszystkim za odwiedziny.
Filary sa obłożone płytkami tak jak front domu i połowa wykusza,jeszcze nie skonczone,bo maam majstrów,co wszystko zaczna inic nie skończą,Została do wyłożenia góra wykusza, wneka tarasu, a to w tarasie to studnia.Mąż wykopał ją 10 lat temu kiedy mielismy inny projekt,a że zmieniły się wtedy plany finansowe ,więc nie budowalismy domu.Teraz przy tym projekcie/duzy dom/ przy zachowaniu ustawowych odległości studnia musiała zostac wkomponowana w taras i będzie słuzyć jako kwietnik.Obwódka z piaskowca jeszcze nie skończona, bo zabrakło już siły jesienią.W tym roku musze go przywieżć od znajomego, który robi kominki i będę dalej kombinować,jeszcze nie wiem jak,czas pokaże, bo potrzebny jeszcze kamaz ziemi do wyrównania.Mam w planie koło obsadzone krzewami,żeby odsłonic się od sąsiadów,a w srodku albo miejsce na grila,albo na jakis dmuchany basen. Cos w tym stylu
Oby twoje słowa święte były.Jak będziecie wiedzieć,że w biedronce są już te cebulki dajcie znać, bo mieszkam w drugiej części miasta od niej i często tam nie zaglądam.