Moja działka w ROD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka w ROD

Post »

a u mnie były tylko fioletowe Rh. ,kupiłam jedną , a muszę mieć 5 kolorów do ogródka przy domu pod świerkami powinny dobrze rosnąc bo tam jest kwaśna ziemia i nic nie chce rosnąć
u mnie też zimno i padało może dzisiaj będzie ładniej ale i tak nic nie będę robiła w ogrodzie bo siedzę z wnukami u drugiej córki więc ogród poczeka do poniedziałku ....
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Anna Guba
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 23 lut 2008, o 23:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marylko z koroną miałam wcześniej tez pierepały , najpierw nie kwitła a potem zdechła. Po kilku latach dostałam 1 cebulkę pomarańczowej i już jest 5 kwiatostanów. W tamtym roku jesienią kupiłam w biedronce żółte i już mają kwiatostany. :wit
Pozdrawiam cieplutko Anka
Mój ogród na wsi
Moja działka w ROD
Anna Guba
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Janeczko , jest brzydka pogoda to lepiej posiedź z wnukami niż masz marznąć, zdążysz obrobić swoje włości ;:108 U nas były kolory 4 RH -biały, czerwony, różowy i liliowy. Gdzie je posadzę jeszcze nie wiem na razie stoją w donicach. 1 szt. pójdzie na wieś a drugi na działkę.
Mój ogród na wsi
Moja działka w ROD
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Janeczko czemu piszesz
"a u mnie były tylko fioletowe Rh. ,kupiłam jedną , a muszę mieć 5 kolorów do ogródka przy domu" czy to jakas magiczna ilość aby miały sie dobrze ? :;230
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bo tyle się zmieści pod świerkami ..jest tam kwaśna ziemia i nic nie chce rosnąć ...gdy tylko wyrównam ogródek zacznę nasadzać nowe kwiaty , które lubią kwaśną ziemię ..
Mój album
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dziś taki dziwnie spokojny dzień i poszłam na spacer po ulubionych ogrodach.
Twoje oba zwiedziłam i nie wiem jak Ty organizujesz sobie pracę bo...
Praca zawodowa, mieszkanie w bloku,działka na terenie ROD i te hektary do obrobienia na wsi plus dom w którym jest masa pracy przy remontowaniu - jak Ty to robisz,że wszędzie zdążysz?
Przy tym wszystkim wspaniała lista roślin i widać,że im dobrze bo tworzą piękne kępy.
Czary jakieś uprawiasz czy coś innego ... ;:15
Anna Guba
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Krysiu a oto mój rozkład działania w ciągu tygodnia -codziennie po pracy na działkę, bo mam po drodze, wracam ok 20 a latem ok. 21 Wieczorem robię coś na obiad na jutrzejszy dzień dla męża i następnego dnia tak samo z małymi wyjątkami kiedy muszę zrobić zakupy albo załatwić inne sprawy.Tak jest w okresie wiosny kiedy sieję , pielę byliny i sprzątam po zimie.Sobota i niedziela od rana na wsi a tu też ogród od rana do wieczora i nie które prace w domu.Gruz sama wiadrami wynosiłam, 3600 szt. dachówki szczotą drucianą wyczyściłam no i kupę cegły rozbiórkowej .Teraz czyszczę drzwi , bo nie chcę nowych -wolę stare bo są piękne., to nic ,że miały 30 warstw farb różnego rodzaju. Stary kredens kuchenny -zdobyczny przywieziony z Orzysza czyściłam przez 4 weekendy ale już jest wyczyszczony tylko pomalować-ale jeszcze nie zdecydowałam jak.I tak jakoś leci i każdy mówi , ze jestem głupia bo tak zasuwam, ale to jest mój wybór i tak mi dobrze.
Mój ogród na wsi
Moja działka w ROD
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

My nie jesteśmy głupie tylko nie znosimy nudy i lenistwa ,, ja też żeby nie ten ogródek to chyba bym oszalała z nic nie robienia .. a tak gdy przyjdzie wiosna od razu nabieram wigoru i tak do zimy ,, tylko przez zimę się rozleniwiam i czekam do wiosny ,, Mąż śmieje się ze mnie że narzekam że nie mam siły a w tamtym roku dwie wywrotki ziemi rozniosłam wiaderkami po ogrodzie nie licząc kopania ,przesadzania i kamieni zbierania ...Głupiego praca lubi a ja dodaję że praca w ogrodzie nasz odmładza ..,,
Mój album
Anna Guba
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Janeczko i masz rację , zresztą my wszystkie tak mamy.
Mój ogród na wsi
Moja działka w ROD
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Aniu jeszcze nie widziałam żółtych irysków
są piękne :D a jakie wypasione korony
ja nie mam szczęścia nie pokazały się po zimie :(
i zazdroszczę piwoni, rzadki okaz :wit
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Anna Guba
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dzidziu piwonia delikatna kupiona od pana Kołodziejskiego z Sochaczewa za 27 zł w tamtym roku, u niego kupować naprawdę warto ładne sadzonki.Jesienią też będzie sprzedawał .Kupiłam u niego też Ewelinę i białą majową wygląda na to , że majowa też będzie kwitła. ;:138Wysłałam ci ofertę tego pana , bo jesienią znów będzie sprzedawał.
Mój ogród na wsi
Moja działka w ROD
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Aniu ale z rozmachem pracujesz na tych działkach, koniecznie jak pomalujesz ten mebelek to się pochwal , czekam na zdjęcia
Anna Guba
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Bożenko jeszcze nie mam konceptu jak to zrobić , póki co dumam ;:7
Mój ogród na wsi
Moja działka w ROD
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anna Guba pisze:Dzidziu piwonia delikatna kupiona od pana Kołodziejskiego z Sochaczewa za 27 zł w tamtym roku, u niego kupować naprawdę warto ładne sadzonki.Jesienią też będzie sprzedawał .Kupiłam u niego też Ewelinę i białą majową wygląda na to , że majowa też będzie kwitła. ;:138 Wysłałam ci ofertę tego pana , bo jesienią znów będzie sprzedawał.
Aniu podziwiam Twój rozkład dnia i wielkie zasoby energii - oby nigdy Cie nie opuściły.
Powojnik alpejski już rośnie dla Ciebie - ścięłam ze 2 miesiące temu kilka pędów i w torf do piwnicy.
Zauważyłam kiełki nad ziemia więc do domu do światła i nadal żyje. Potem pójdzie na działkę ale chyba nadal w doniczce aby nie ruszać młodziutkich korzenia prawda?
Chyba więcej go rozmnożę bo może komuś sie spodoba.
Aha... jeszcze jedno - Aniu skoro ten dostawca sprawdzony i ma dobry materiał to też bym jesienią coś zamówiła - daj na PW namiary.
Ja w ub. tygodniu dostałam zamówione liliowce a w ostatni w poniedziałek była dostawa 16 sztuk dalii i roślinki owadożerki dla wnuka - niespodzianka od babci ... ale czy córka nie będzie na mnie psioczyć za takie dziwactwa :;230
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Aniu na pewno cos wydumasz :lol: :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”