Witam Gości (tych cichych i tych pozostawiających ślad) w
Ogrodowych marzeniach i z Pogaduch u Z... Cieszę się że moje wypociny czyta codziennie tak dużo Osób. Przepraszam że nie jestem w stanie złożyć widoczną Rewizytę w Waszych Ogrodach.
Zapewniam że śledzę w miarę swoich możliwości po części odwiedzając ogrody moich miłych Gości.
Chcę podziękować Ewuni i Monisi za to że są ze mną w stałym kontakcie tel w trudnych dla mnie chwilach. To
Dwie kolejne Istoty o dużym

które poznałam na tym Forum.
KaRo - Krysiu Witam... Cieszę się z odwiedzin.
Ślimaki - zamroziłam... właściwie same stopki i czekają na specjalną okazję, dla stałych moich smakoszów...
Aniu różana Witaj....postanowiłam podzielić się tymi ślimakami z Moniś.
Zeniu Witaj mam nadzieję że w końcu czarne chmury mnie opuszczą i wszystko potoczy się według moich planów i marzeń.
Przed wyjazdem zrobiłam drobne zakupy bylinowe wysadzając niedbale aby się nie zmarnowały....
pochwalę się zakupami: proszę...
Zeniu nie mam śmiałości sama prosić, spróbuję pobuszować w Twoim ogrodzie i dam znać jak zakończę krążenie (dom - szpital).
Krysiu goryczkowa Witaj w moim regionie ślimaki są tylko w lesie.
Kibicuję Tobie, bo to Twój ogród jest nr 1... niepowtarzalny, bajeczny - dla mnie nawet ze szlachetnymi kamieniami nadającymi się na biżuterię, którą uwielbiam....
Joluś - Witaj nie wiem czy w dalszym ciągu będę mogła zajadać się ślimakami... w mojej diecie którą mi wręczono brak wpisu co do tych stworzeń....
Moniś witam Ciebie cieplutko na forum 
Dziękując za wsparcie duchowe w pogawędkach tel. Jest takie powiedzenie że: "dobrych przyjaciół poznaje się w biedzie"... i to prawda. Odwiedziłam Twój nowy wątek aby nie mieć braków w śledzeniu Rh...
Nadrabiam straty mam takie same dwa jak Ty...- nowo zakupione....
Jadziuś Witaj Ten dziwaczek - to jedna cebulka a z niej wyrosło trzy pędy i ponad 20 kwiatów, szkoda że nie było mnie w domu w tym czasie jak wszystkie kwiaty zakwitły a M nie raczył go z fotkować.
Wiolo Witaj zapewniam Ciebie że ślimaki - to smaczna potrawa, na początek trochę odwagi i książka kucharska lub internet i gotowe... no jeszcze dla odwagi lampka wina lub piwko też pasuje a jak lubisz żołądki to nie będzie problemu.
Bogusiu nie mów że z buta startujesz do winniczek?
Witaj
...aha, z jaśkiem oczywiście że z Jaśkiem

się nie rozstaję i łóżeczko teraz było wygodne wyposażone w automatyczną regulację i TV za pieniądze a na deser młoda 25 letnia współlokatorka pokoju ze złośliwą tarczycą. Jestem w domu a w środę będę wypisana że szpitala.
Podaj adres na P.W. wyślę
białe szafirki.
Na Dobranoc niezapominajki....