Ogród Izabell
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Izabell
Jakie śliczne powojniczki 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izo powojniki bajeczne wprost, pięknie kwitną. Takie jeszcze maluchy a obsypane kwiatami, ależ będzie efekt jak się rozrosną 

- AniaDS
- Kontakt:
Gipsy Queen jest wspaniały 

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Iza...ależ Ci sie powojniki rozbujały
pieknie kwitną.....
moje tak kwitły w zeszłym roku a teraz słabo,bardzo słabo nawet

moje tak kwitły w zeszłym roku a teraz słabo,bardzo słabo nawet

Iza Graham z powojnikami filetowo-niebieskimi to piękne zestawienie a do tego lawendy-no cudo.
Powojniki co jeden to piękniejszy.Ja muszę dokupić wczesnokwitnące bo takich nie mam i pewnie przytaszczę Matkę Urszulę Ledóchowską bo kwitnie od połowy maja.Poza tym biel lubię a Ledóchowska ma jeszcze ciemnoczerwone pylniki.
Powojniki co jeden to piękniejszy.Ja muszę dokupić wczesnokwitnące bo takich nie mam i pewnie przytaszczę Matkę Urszulę Ledóchowską bo kwitnie od połowy maja.Poza tym biel lubię a Ledóchowska ma jeszcze ciemnoczerwone pylniki.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Izabelko, piękne masz odmiany powojników - jak się rozrosną, to będzie dopiero raj 

- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Jak zwykle śliczne powojniki u ciebie
Ja też już mam 1 wrzośca
Pozdrawiam.

Ja też już mam 1 wrzośca

Pozdrawiam.
Witam wszystkich miłych gości 
Dzięki Agness, niestety ciągle borykam się z usychaniem clematisów. Albo je coś podgryza, albo sama już nie wiem co
. Co jakiś czas któryś z mojej kolekcji zaczyna usychać i umiera, często z nierozwiniętymi jeszcze pączkami. Regularnie pryskam je na grzybka, więc to chyba nie to, na pewno nie usychają z braku wody, bo mają wpuszczony wzdłuż ogrodzenia wąż kroplący. Ciągle dokupuję więc nowe i wsadzam w miejsca uschniętych. Tym sposobem powiększyłam kolekcję o "Veronica's choice" z wyprzedaży w Auchan.
Cieszę się Aniu, że Ci się podoba. "Gipsy Queen" to też jeden z moich ulubieńców.
Nie martw się Grażynko, wszystkie pnącza mają drugi rok słaby, bo idą w korzenie. Jestem pewna, ze znów nabiorą rozpędu.
Aniu, Ledóchowska faktycznie jest piękna i u mnie powtarza kwitnienie po etapie bujnego wzrostu. Jest bardzo plenna.
Mam taką nadzieję Moniczko, bo jak na razie to tylko zamieniam uschnięte na nowe
Marylko polecam wrzośce - są piękne i wdzięczne za opiekę. Dwie odmiany z pięciu, które mam znów mają pączki i będą kwitły z wrzosami na jesień, mimo że kwitły mi wiosną.
Dziękuję Majeczko
Dla Was dzisiaj:
Zdjęcia usunięto z hostingu.
bab...

Dzięki Agness, niestety ciągle borykam się z usychaniem clematisów. Albo je coś podgryza, albo sama już nie wiem co

Cieszę się Aniu, że Ci się podoba. "Gipsy Queen" to też jeden z moich ulubieńców.
Nie martw się Grażynko, wszystkie pnącza mają drugi rok słaby, bo idą w korzenie. Jestem pewna, ze znów nabiorą rozpędu.
Aniu, Ledóchowska faktycznie jest piękna i u mnie powtarza kwitnienie po etapie bujnego wzrostu. Jest bardzo plenna.
Mam taką nadzieję Moniczko, bo jak na razie to tylko zamieniam uschnięte na nowe

Marylko polecam wrzośce - są piękne i wdzięczne za opiekę. Dwie odmiany z pięciu, które mam znów mają pączki i będą kwitły z wrzosami na jesień, mimo że kwitły mi wiosną.
Dziękuję Majeczko

Dla Was dzisiaj:
Zdjęcia usunięto z hostingu.
bab...
- AniaDS
- Kontakt:
Delosperma fajnie wygląda w tym pniu, dużo ma miejsca na korzonki?
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Powojniki masz przepiękne.
Mnie az trzy padły w tym roku od nadmiaru wody.
No a wrzosowisko chyba będzie już dobrze rosło bez niespodzianek.
A że kwitnie......?........dobrze, bo długo będzie cieszyć kwiatami.
Mnie az trzy padły w tym roku od nadmiaru wody.
No a wrzosowisko chyba będzie już dobrze rosło bez niespodzianek.
A że kwitnie......?........dobrze, bo długo będzie cieszyć kwiatami.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.53882
Izuniu fioleciki pnące są malownicze a zwłaszcza gdy chcesz je wkomponować z Grahamem T czy Golden Showers.
Powyżej masz dwie piękne róże:Vilchenblau i Lavender Lessi.
Mnie oczarowała już dawno Perenial Blue.
http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.41412
O tych właśnie rózach dyskutują dziewczyny w wątku -Róże Gagawi
Ja kupiłam Inigolettę ale jak do tej pory(1 sezon) nie jestem zadowolona.Czekam na efekty jeszcze 1 rok a potem jeśli nie spełni oczekiwań- s e k a t o r
Izuniu fioleciki pnące są malownicze a zwłaszcza gdy chcesz je wkomponować z Grahamem T czy Golden Showers.
Powyżej masz dwie piękne róże:Vilchenblau i Lavender Lessi.
Mnie oczarowała już dawno Perenial Blue.
http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.41412
O tych właśnie rózach dyskutują dziewczyny w wątku -Róże Gagawi
Ja kupiłam Inigolettę ale jak do tej pory(1 sezon) nie jestem zadowolona.Czekam na efekty jeszcze 1 rok a potem jeśli nie spełni oczekiwań- s e k a t o r

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Imponujące wrzosowisko ,a jak zakwitnie
,to dopiero będzie powalający efekt .
Sporo masz powojników .Mnie też za bardzo nie lubią .Wciąż kupuję nowe .Może wreszcie zechcą u mnie rosnąć .Może to uwiąd
,nie znam się za bardzo ,na tym . 

Sporo masz powojników .Mnie też za bardzo nie lubią .Wciąż kupuję nowe .Może wreszcie zechcą u mnie rosnąć .Może to uwiąd

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Izabellko
wrzosowisko super !!!
Jestem pod wrażeniem Twoich powojników

Jestem pod wrażeniem Twoich powojników

Witam wszystkich miłych gości po wakacyjnej przerwie.
Aniu, delospherma ma sporo miejsca, bo wydrążyłam jej sporą nieckę w pniu, niestety zadomowiły sie tam grzybki - podobne do huby i trudno je wytępić bo nie ma odpływu wody
Na razie walczę poprzez wycinkę
Dziękuję Grażynko
. No i na wrzosowisku były niestety jeszcze niespodzianki. Ugotowałam dwa gatunki wrzośców - dosłownie - podlałam je obficie, w dobrej wierze, podczas upałów a ta woda następnego dnia prawie zawrzała pod agrowłukniną - no i roślinki sparzyło
.
Dziękuje Aniu za sugestię. Zdecydowałam się na Veilchenblau i Indigolettę - zaraz wiosną wysyłam zamówienie
.
Jolu - wszystko zależy od odmiany. Część powojników u mnie pięknie wyrosła i w dwa sezony przykryła płot - na przykład Błękitny Anioł. A część systematycznie usycha - na przykład Mazury. Próbuję do trzech razy potem inna odmiana.
Dziękuje Ci Halinko
.
Dziękuję Grzegorzu - fajnie, że do mnie wpadłeś.
Muszę się Wam pochwalić, ze dostałam zlecenie na wykonanie wrzosowiska. Jak mój teść zobaczył jaka symfonia kolorów i wzorów zakwitła na moim, stwierdził, że tez chce takie mieć. Dzisiaj przytargałam z giełdy 90 sadzonek wrzosów, wrzośców, dabecji, hebe, trzy paczki kory, dwie torfu kwaśnego i cztery ziemi do wrzosów i jutro zaczynam prace.
Aniu, delospherma ma sporo miejsca, bo wydrążyłam jej sporą nieckę w pniu, niestety zadomowiły sie tam grzybki - podobne do huby i trudno je wytępić bo nie ma odpływu wody

Dziękuję Grażynko

Dziękuje Aniu za sugestię. Zdecydowałam się na Veilchenblau i Indigolettę - zaraz wiosną wysyłam zamówienie

Jolu - wszystko zależy od odmiany. Część powojników u mnie pięknie wyrosła i w dwa sezony przykryła płot - na przykład Błękitny Anioł. A część systematycznie usycha - na przykład Mazury. Próbuję do trzech razy potem inna odmiana.
Dziękuje Ci Halinko

Dziękuję Grzegorzu - fajnie, że do mnie wpadłeś.
Muszę się Wam pochwalić, ze dostałam zlecenie na wykonanie wrzosowiska. Jak mój teść zobaczył jaka symfonia kolorów i wzorów zakwitła na moim, stwierdził, że tez chce takie mieć. Dzisiaj przytargałam z giełdy 90 sadzonek wrzosów, wrzośców, dabecji, hebe, trzy paczki kory, dwie torfu kwaśnego i cztery ziemi do wrzosów i jutro zaczynam prace.