Roślinki Anny S.
- 2iza
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 13:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale cuda ,kochana hojka piękna się zrobiła ,a hibek cudo po prostu ,a wiesz ,że te od Ciebie nie zgubiły pąków tylko się przyjęły ( tylko jeden jest nie pewny i troszkę podwiędły nadal) i pączki rosną w zaskakującym tępię !!! Jestem happy normalnie ,że może będzie z tego jakiś kwiatuszek . Mam do Ciebie jeszcze pytanko ??? Jak ukorzeniałaś te hibki ??? Bo chcę ciachnąć od mojej mamy pojedynczego różowego ,ale boje się ,żeby go nie zniszczyć .
Ciacham nożem gałązkę, najlepiej tą która wyrasta od głównego pnia i do wody, czasem ukorzeniają się ok miesiąca, albo dłużej, z resztą sama wiesz ile na nie czekałaś
To super, że się przyjęły i mają pączki, teraz to pewnie będzie kwitła nie przerwanie 
Dziękuję Wszystkim za odwiedziny i komplementy dla zielonych

Dziękuję Wszystkim za odwiedziny i komplementy dla zielonych

Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- ogrodniczka01
- 1000p
- Od: 18 lip 2009, o 11:45
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Aniu z hibiskusów to Ci teraz fajne drzewko wyszło.
A carnoska już jaka duża.
Moja to przy Twojej jak przedszkolak. 

A carnoska już jaka duża.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No i jak to w naturze zazwyczaj bywa u roślinek,Hoja poczuła do Fikusa miętę przez rumianek. Czyżbyśmy roślinne Walentynki teraz mieli?Taccanivea pisze:Znaczy: towarzyska dziewczynanuska89 pisze:Hojkę to ja muszę sama oplatać, bo ona ciągnie do innych kwiatków, m.in. do fikusa

Aniu (Andziax007) zobaczysz, że Twoja hojka równie szybko urośnie ;)
Marylo, bardzo towarzyska i to jeszcze jak się mocno wyciąga z dnia na dzień
Aniu (Anaka) Ostatnio je troszkę zaniedbałam, rzadko bywałam w domu, ale jakoś sobie poradziły, więc nie narzekam
Anno (APe) dla mnie ten hibiskus nie jest jakoś nadzwyczajnie piękny, pewnie dlatego, że mam go kilka lat i u babci też taki jest, więc przyzwyczaiłam się, że co chwilę kwitnie, ale dbam o niego i bardzo go lubię
Ogrodniczko, hoja będzie piękna jak mi zakwitnie, wtedy na pewno bardziej ją polubię
Mirku, to miło, że się podoba, trzeba jakoś kombinować, no nie
Elu, To prawda, hibki dużo lepiej wyglądają razem
A co do hoji to mam jeszcze dwie ale takie maleństwa dopiero, więc jak pewnie zaczną rosnąć, to tak porządnie 
Krysiu, coś w tym musi być skoro ona ciągnie tak do tego fikusa, zauważyłam, że gustuje w większych kwiatach, te mniejsze omija
A teraz kochani obiecane fotki
Miłego oglądania
Na początek zaległości z wymiany od Kinia22:
Kalanchoe i wielkanocnik
fikusy od kini i 2izy razem w doniczce
fikus od Izy w końcu w ziemi
papirus
Jak ja to nazywam rosiczkowe pola
(ale będzie pracy przy rozdzielaniu)

Mimoza i aturi

Zmarniały ciccus oraz różowy hibiskus przygotowujący się do obfitego kwitnienia

To by było na tyle moi drodzy, jeśli chcecie zobaczyć jakieś roślinki to piszcie
Marylo, bardzo towarzyska i to jeszcze jak się mocno wyciąga z dnia na dzień

Aniu (Anaka) Ostatnio je troszkę zaniedbałam, rzadko bywałam w domu, ale jakoś sobie poradziły, więc nie narzekam

Anno (APe) dla mnie ten hibiskus nie jest jakoś nadzwyczajnie piękny, pewnie dlatego, że mam go kilka lat i u babci też taki jest, więc przyzwyczaiłam się, że co chwilę kwitnie, ale dbam o niego i bardzo go lubię

Ogrodniczko, hoja będzie piękna jak mi zakwitnie, wtedy na pewno bardziej ją polubię

Mirku, to miło, że się podoba, trzeba jakoś kombinować, no nie

Elu, To prawda, hibki dużo lepiej wyglądają razem

Krysiu, coś w tym musi być skoro ona ciągnie tak do tego fikusa, zauważyłam, że gustuje w większych kwiatach, te mniejsze omija

A teraz kochani obiecane fotki

Miłego oglądania

Na początek zaległości z wymiany od Kinia22:
Kalanchoe i wielkanocnik

fikusy od kini i 2izy razem w doniczce

fikus od Izy w końcu w ziemi

papirus

Jak ja to nazywam rosiczkowe pola

Mimoza i aturi

Zmarniały ciccus oraz różowy hibiskus przygotowujący się do obfitego kwitnienia

To by było na tyle moi drodzy, jeśli chcecie zobaczyć jakieś roślinki to piszcie

Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- m@jk@
- 500p
- Od: 9 wrz 2009, o 03:23
- Kontakt:
Aniu - znowu tyle śliczności nam pokazujesz
nowości super- niech zdrowo rosną
A te fikusiki miały już korzonki, kiedy je wsadzałaś do ziemi, czy przez ukorzeniacz? Ciekawa jestem bo zrobiłam niedawno właśnie taką samą operację u siebie właśnie przez ukorzeniacz i czekam na rezultaty. Jak na razie (chyba) wszystko jest ok, bo nawet jednego listka nie zrzucił

nowości super- niech zdrowo rosną
A te fikusiki miały już korzonki, kiedy je wsadzałaś do ziemi, czy przez ukorzeniacz? Ciekawa jestem bo zrobiłam niedawno właśnie taką samą operację u siebie właśnie przez ukorzeniacz i czekam na rezultaty. Jak na razie (chyba) wszystko jest ok, bo nawet jednego listka nie zrzucił

Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Aniu dużo masz nowych maluchów.
Niech wszystkie zdrowo rosną i cieszą oczy (nie tylko Twoje
).
A poletko rosiczkowe zrobiło na mnie spore wrażenie.

Niech wszystkie zdrowo rosną i cieszą oczy (nie tylko Twoje

A poletko rosiczkowe zrobiło na mnie spore wrażenie.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
m@jk@ Wszystkie fikusy zawsze ukorzeniam w wodzie i z korzonkami wkładam do ziemi, w sumie to ja wszystkie roślinki tak ukorzeniam i ukorzeniałam
Anaka Sporo tego
Andziax007 Oj będę miała, będę
elcia1974 Na mnie również robi wrażenie, zwłaszcza jak pomyślę ile przesadzania później mnie czeka, ale cieszę się, że są
Miro78 Mnie się zawsze udawało ukorzenić fikusy, jak podrosną to mogę służyć ukorzenioną szczepką
Moim zdaniem mimoza bardzo wolno rośnie i jakaś taka marna jest, ale to może przez to, że już chłodniej jest, a ogrzewanie od niedawna działa. Oczywiście, jak zakwitnie to pokażę 
Wszystkim dziękuję za odwiedzinki i komentarze, cieszę się bardzo, że do mnie zaglądacie i zostawiacie ślady po sobie
Mam dla Was niespodziankę
Ta dam!
Upragniona hoja compacta
biedna ale mam nadzieję, że będzie jej dobrze u mnie i odżyje
Kupiona dziś w castoramie za 8zł (kiedyś były za 30zł)

Oraz hibiskus pełny kwitnący na żółto (na doniczce cena 21zł a skasowała za 18zł:) również castorama)
Pod hojkami leżał urwany kawałek grudnika, więc go też przygarnęłam, nie wiem na jaki kolor kwitnie.
Anaka Sporo tego

Andziax007 Oj będę miała, będę

elcia1974 Na mnie również robi wrażenie, zwłaszcza jak pomyślę ile przesadzania później mnie czeka, ale cieszę się, że są

Miro78 Mnie się zawsze udawało ukorzenić fikusy, jak podrosną to mogę służyć ukorzenioną szczepką

Wszystkim dziękuję za odwiedzinki i komentarze, cieszę się bardzo, że do mnie zaglądacie i zostawiacie ślady po sobie

Mam dla Was niespodziankę

Ta dam!
Upragniona hoja compacta

Oraz hibiskus pełny kwitnący na żółto (na doniczce cena 21zł a skasowała za 18zł:) również castorama)

Pod hojkami leżał urwany kawałek grudnika, więc go też przygarnęłam, nie wiem na jaki kolor kwitnie.
Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
Wysypałam nasionka na husteczkę i na początku kładłam każde z osobna igłą, ale później sypnęłam tyle ile poleciało
Ziemia torfowa była już nasiąknięta wodą i przykryłam folią, szybko wschodzą.

Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki