Ogródek KaRo cz.5
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu,dziękuję za gościnę !
Fajnie,że znalazłaś te zdjęcia. Na pierwszym, rzeczywiście nie prezentuje się to najlepiej. Ale na tym drugim wygląda ładnie! Taka naturalna konstrukcja, niby altana, wyrastająca pośród roślin. I ten domek dla ptaków dobrze pasuje. Ciekawe miejsce
Wrócę jeszcze do swojego zdjęcia.To nie są gałęzie, tylko korzenie wyrwane z ziemi ! Drzewo wyrwane i powalone, tylko obcięliśmy pień i tak zostało. Może masz rację, żeby ta góra została bardziej odsłonięta, będę rosnący bluszcz przycinać, a hortensję skieruję w stronę strumienia, który płynie obok. Dziękuję za radę.
Rzeczywiście, konwalie są ekspansywne, odnoszę wrażenie,że "idą" w jedną stronę, może to zależy od ułożenia kłączy...? Na szczęście w tym miejscu mogą się rozrastać, obok jest Biały Ogród, będzie pasowało. Chcę dosadzić je teraz jesienią, denerwuje mnie ta "łysa" ziemia. Jak się za bardzo rozrosną, przesadzę je gdzieś dalej, do części leśnej.
Mieszkam w otulinie Puszczy Kampinoskiej. Zbieram się na odwagę z tym swoim wątkiem. Muszę powoli uwierzyć,że może to kogoś zainteresować. Może za jakiś czas.
Ale u Ciebie jest ładnie ! Znowu pokazałaś swoje piękne kwiaty...
Fajnie,że znalazłaś te zdjęcia. Na pierwszym, rzeczywiście nie prezentuje się to najlepiej. Ale na tym drugim wygląda ładnie! Taka naturalna konstrukcja, niby altana, wyrastająca pośród roślin. I ten domek dla ptaków dobrze pasuje. Ciekawe miejsce
Wrócę jeszcze do swojego zdjęcia.To nie są gałęzie, tylko korzenie wyrwane z ziemi ! Drzewo wyrwane i powalone, tylko obcięliśmy pień i tak zostało. Może masz rację, żeby ta góra została bardziej odsłonięta, będę rosnący bluszcz przycinać, a hortensję skieruję w stronę strumienia, który płynie obok. Dziękuję za radę.
Rzeczywiście, konwalie są ekspansywne, odnoszę wrażenie,że "idą" w jedną stronę, może to zależy od ułożenia kłączy...? Na szczęście w tym miejscu mogą się rozrastać, obok jest Biały Ogród, będzie pasowało. Chcę dosadzić je teraz jesienią, denerwuje mnie ta "łysa" ziemia. Jak się za bardzo rozrosną, przesadzę je gdzieś dalej, do części leśnej.
Mieszkam w otulinie Puszczy Kampinoskiej. Zbieram się na odwagę z tym swoim wątkiem. Muszę powoli uwierzyć,że może to kogoś zainteresować. Może za jakiś czas.
Ale u Ciebie jest ładnie ! Znowu pokazałaś swoje piękne kwiaty...
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Stawiam na Tip Top.Ania Kropelka pisze:KaRo - ta róża jest niesamowita, konieczne trzeba zdobyć jej nazwę. Musze ją mieć.KaRo pisze: To zdjęcie z czerwca
Poszukam z późno jesiennej scenerii już pod śniegiem.
Pozdrawiam Olgo.
Pozdrawiam

http://www.perryhillnurseries.co.uk/Cat ... ipTop_.jpg
A to moja KaRo

-
- Od: 3 lis 2006, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu puściłam różyczki - jutro rano powinny być! Mam nadzieje że dotrą w całości!
Buźka!

Buźka!
Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
Krysiu piękne te rózyczki ,jak i cały ogród.Fajnie popatrzec na zdjęcia i zobaczyć ,jak wszystko się zmieniało i rosło.
Moja Black Baccara ładnie kwiatła w tym roku chociaz jej nie widziałam.
Ma pełno zaschniętych kwiatów.M zrobił zdjęcie.
Widzę ,ze Twoja czarna róza tez pięknie kwitnie.Masz jeszcze inne i czy wszystkie mają taki sam kolor czy róznią się między sobą?Jak patrzę na zdjęcia to kwiaty są podobne do siebie.
Pozdrawiam
Moja Black Baccara ładnie kwiatła w tym roku chociaz jej nie widziałam.

Widzę ,ze Twoja czarna róza tez pięknie kwitnie.Masz jeszcze inne i czy wszystkie mają taki sam kolor czy róznią się między sobą?Jak patrzę na zdjęcia to kwiaty są podobne do siebie.

Pozdrawiam

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Kasiu dziękuję czekam już niecierpliwie jutra ...
Miejsce przygotowane...
Anulko - jaka szkoda,że nie mogłaś zobaczyć na żywo swojej Black Baccara.
Bardzo Ci współczuję
Wszystkie 3 ciemnoczerwone - prawie czarne są bardzo do siebie podobne,
prawie identyczne tylko Barcarolle odstaje
zarówno pod względem wyglądu krzewu jak i kwiatów.
Haniu
ta róża nie będzie raczej Tip Top- czytam,iż powinna być różowo łososiowa
a ona jest czysto różowa a pod koniec kwitnienia kwiat traci kolor,płatki robią się miejscowo prawie białe.
Isiu - pokazałam tutaj
wszystkie moje czarne róże obok siebie.
Brdzie Ci łatwo zobaczyć ,że Barcarolle jest inna,pozostałe bardzo podobne do siebie.
Izo - założ wątek,pliss ,miło będzie śledzić Twoje poczynania bo miejsce jest ciekawe...
a pomysłów jak widać też Ci nie brak więc,nie daj sie prosić
Czekamy Izo! 

Miejsce przygotowane...
Anulko - jaka szkoda,że nie mogłaś zobaczyć na żywo swojej Black Baccara.
Bardzo Ci współczuję

Wszystkie 3 ciemnoczerwone - prawie czarne są bardzo do siebie podobne,
prawie identyczne tylko Barcarolle odstaje
zarówno pod względem wyglądu krzewu jak i kwiatów.
Haniu

a ona jest czysto różowa a pod koniec kwitnienia kwiat traci kolor,płatki robią się miejscowo prawie białe.
Isiu - pokazałam tutaj
wszystkie moje czarne róże obok siebie.
Brdzie Ci łatwo zobaczyć ,że Barcarolle jest inna,pozostałe bardzo podobne do siebie.
Izo - założ wątek,pliss ,miło będzie śledzić Twoje poczynania bo miejsce jest ciekawe...
a pomysłów jak widać też Ci nie brak więc,nie daj sie prosić

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Kontakt:
Częściej używamy określenia oregano Sylwku...
Ale ... lebiodę o której myślisz wielu z nas uprawia w swoich ogrodach ...ja również.
Jest to lebioda purpurowa i ...mam jej zdjęcie ponieważ dziś robiłam
(przypadek chyba
)
rośnie w towarzystwie żółtej róży Fresia" ale jeszcze nie wgrałam zdjęć z aparatu.
Postaram się choć tę lebiodę Ci pokazać.
To bardzo ozdobna roślina i mnie w tym roku komponuje się z zółta rabatą wręcz idealnie...

Ale ... lebiodę o której myślisz wielu z nas uprawia w swoich ogrodach ...ja również.
Jest to lebioda purpurowa i ...mam jej zdjęcie ponieważ dziś robiłam

rośnie w towarzystwie żółtej róży Fresia" ale jeszcze nie wgrałam zdjęć z aparatu.
Postaram się choć tę lebiodę Ci pokazać.
To bardzo ozdobna roślina i mnie w tym roku komponuje się z zółta rabatą wręcz idealnie...
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Mi lebioda kojarzy się z chwastem, który ma podobne liście do piołunu. Tylko nie takie szare, a zielone. I nie mogę wypatrzyć żadnego podobnego na Twoim zdjęciu 

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Kontakt:
Zakrę ciłam się najwyraźniej
Lebiodka pospolita (Origanum vulgare), zwana popularnie oregano
Komosa biała (Chenopodium album ),zwana popularnie lebiodą i
Łoboda ogrodowa (Atriplex hortensis) – gatunek z rodziny komosowatych.
Na zdjęciu jest w odmianie purpurowej Atriplex hortensis rubra... ale to nadal chwast.

Lebiodka pospolita (Origanum vulgare), zwana popularnie oregano
Komosa biała (Chenopodium album ),zwana popularnie lebiodą i
Łoboda ogrodowa (Atriplex hortensis) – gatunek z rodziny komosowatych.
Na zdjęciu jest w odmianie purpurowej Atriplex hortensis rubra... ale to nadal chwast.