Moje hoje i nie tylko one.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tomku pięknie to wygląda. Też mam taką marantę i nie wiedziałam, że ona wisząca będzie...
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
qentor
200p
200p
Od: 28 mar 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

treissi pisze:Tomku pięknie to wygląda. Też mam taką marantę i nie wiedziałam, że ona wisząca będzie...
Tak właściwie to maranty nie są wiszące tylko płożąca ale umnie świetnie zwisa i jest jej też tak dobrze natoniast u mojej mamy zawsze usycha całkowice na zime i latem wybija znów z bulw no i ma te samą bo od mojej jej odsadziłem a umnie ona nigdy śię nie zmienia tylko coraz bardziej rozrasta,fajna jest bo lisćie jej śię podnoszą na noc do góry i zawsze ten efekt mi śie podobał.
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

O fajnie wiedzieć, że twojej mamie maranta na zimę zamiera. W razie jakby mojej się coś działo będę wiedziała o co chodzi :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Tomku a nie sprawia Ci kłopotów ten bluszczyk :roll:
qentor
200p
200p

Post »

Andziax007 pisze:Tomku a nie sprawia Ci kłopotów ten bluszczyk :roll:
Ale dlaczego miał by mi sprawiać kłopoty?nie rozumiem,napisz Aniu oco chodzi bo może czegos nie wiem o bluszczyku wiem tylko że jest film pt,trujący bluszcz :lol:
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Rozchodzi mi się o to czy np dobrze rośnie, cz nie opadają mu listki :roll: Ja miałam łącznie 8 bluszczy z czego 5 były inne odmiany i z nich zostały mi się tylko 3 rodzaje :? Może u Ciebie ma dobre warunki ale podobno to kapryśna roślinka 8)
qentor
200p
200p

Post »

Andziax007 pisze:Rozchodzi mi się o to czy np dobrze rośnie, cz nie opadają mu listki :roll: Ja miałam łącznie 8 bluszczy z czego 5 były inne odmiany i z nich zostały mi się tylko 3 rodzaje :? Może u Ciebie ma dobre warunki ale podobno to kapryśna roślinka 8)
Odkąd go mam 4 lata to nie zgubił ani jednego listka,a jak go posadziłem miał ich tylko może z pięć,naprawde ja nie mam z nim żadnego problemu,ale słyszałem że one nie lubią zapachu gazu może to i prawda ja nie wiem bo ja mam gaz z butli i jest z nim wszystko dobrze może dlatego że jest z dala od kuchni a być może to chodzi o gaz ziemny ale naprawde mi rośnie świetnie nie sprawia absolutnie żadnego problemu wrecz jak by go nie było w domu,Aniu.
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

To dobrze Tomku nawet bardzo dobrze :lol: Słuchaj nie u każdego są takie same warunki i tak samo nie rośnie....dlatego myślę że Ty jako mężczyzna masz super rączkę do roślinek....tylko pogratulować :wink:
qentor
200p
200p

Post »

No może i mam dobrą ręke Aniu ale ja to nic nie robie a to samo rośnie jak opętane czasami to mam nerwy z tego powodu bo rośnie i końca nie widać a miejsca brak a to sobie jak by nigdy nic rośnie,jutro wam pokaże jak sobie hoja australis tak rośnie i rośnie i ja już naprawde na nią mam nerwy bo hyba zarosnąć chce mi całe mieszkanie ja już nie wiem co te moje roślinki sobie czasem myślą że same są w tym moim domku,w ogóle śię nie liczą zemną :roll:
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tomku to ja też tak chcę.....chyba na jakiś czas przywiozę Ci moich uparciuchów.... :P Ja zauważyłam że jak się koło nich codziennie chodzi to nie widać żeby rosły i przestałam tak robić to powiem Ci że teraz różnicę widzę w wzroście :wink:
I czekam z niecierpliwością na kolejne fotki :wink:
qentor
200p
200p

Post »

Andziax007 pisze:Tomku to ja też tak chcę.....chyba na jakiś czas przywiozę Ci moich uparciuchów.... :P Ja zauważyłam że jak się koło nich codziennie chodzi to nie widać żeby rosły i przestałam tak robić to powiem Ci że teraz różnicę widzę w wzroście :wink:
I czekam z niecierpliwością na kolejne fotki :wink:
O i to jest właśnie moja cicha teoria o której pisałem wcześniej,tak jest dokładnie żeby zostawic roślinki same sobie i od czasu do czasu je podlać a one niech o siebie same zadbają,bo jak śie huha dmucha to one właśnie stają śię przez takie piszczenie kapryśne i tak jest ze wszystkim,Aniu.
A zapomniałem dopisać Aniu ja z hęcią mogę przeszkolić Twoje uparciuszki u umnie niema problemu :wink:
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21

Post »

Po paprotkach bluszcze też mnie nie lubią :cry:
U mamy rośnie prawie nad samą kuchnią i nic mu nie przeszkadza, a u mnie już tyle padło że ani paprotek, ani bluszczy więcej nie będzie :cry:
Moje linki
KATARZYNA
qentor
200p
200p

Post »

FIGA pisze:Po paprotkach bluszcze też mnie nie lubią :cry:
U mamy rośnie prawie nad samą kuchnią i nic mu nie przeszkadza, a u mnie już tyle padło że ani paprotek, ani bluszczy więcej nie będzie :cry:
Kasiu Tobie za to inne cudeńka na pewno ładnie rosną,chociażby masz śliczną lacunoske i longifolie,a takie tam pospolite bluszcze i paprocie to zwykłe zielska jak ja to mówie na nie domowe hwasty a hoyki ładnej śie dochowac to już wymaga nie lada sztuki,od co :lol:
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

qentor pisze:O i to jest właśnie moja cicha teoria o której pisałem wcześniej,tak jest dokładnie żeby zostawic roślinki same sobie i od czasu do czasu je podlać a one niech o siebie same zadbają,bo jak śie huha dmucha to one właśnie stają śię przez takie piszczenie kapryśne i tak jest ze wszystkim,Aniu.
A zapomniałem dopisać Aniu ja z hęcią mogę przeszkolić Twoje uparciuszki u umnie niema problemu :wink:
Dokładnie i tyczy się to też ukorzeniania :wink: Ja do swoich od jakiegoś czasu zaglądam tylko przy podlaniu i ewentualnie żeby zrobić zdjęcie i tyle :)
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21

Post »

Tomku hoje same rosną tak jak Twoje paprocie i bluszcz :P
Moje linki
KATARZYNA
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”