Moje hoje i nie tylko one.
Tak właściwie to maranty nie są wiszące tylko płożąca ale umnie świetnie zwisa i jest jej też tak dobrze natoniast u mojej mamy zawsze usycha całkowice na zime i latem wybija znów z bulw no i ma te samą bo od mojej jej odsadziłem a umnie ona nigdy śię nie zmienia tylko coraz bardziej rozrasta,fajna jest bo lisćie jej śię podnoszą na noc do góry i zawsze ten efekt mi śie podobał.treissi pisze:Tomku pięknie to wygląda. Też mam taką marantę i nie wiedziałam, że ona wisząca będzie...
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- Andziax007
- Kontakt:
Odkąd go mam 4 lata to nie zgubił ani jednego listka,a jak go posadziłem miał ich tylko może z pięć,naprawde ja nie mam z nim żadnego problemu,ale słyszałem że one nie lubią zapachu gazu może to i prawda ja nie wiem bo ja mam gaz z butli i jest z nim wszystko dobrze może dlatego że jest z dala od kuchni a być może to chodzi o gaz ziemny ale naprawde mi rośnie świetnie nie sprawia absolutnie żadnego problemu wrecz jak by go nie było w domu,Aniu.Andziax007 pisze:Rozchodzi mi się o to czy np dobrze rośnie, cz nie opadają mu listkiJa miałam łącznie 8 bluszczy z czego 5 były inne odmiany i z nich zostały mi się tylko 3 rodzaje
Może u Ciebie ma dobre warunki ale podobno to kapryśna roślinka 8)
- Andziax007
- Kontakt:
No może i mam dobrą ręke Aniu ale ja to nic nie robie a to samo rośnie jak opętane czasami to mam nerwy z tego powodu bo rośnie i końca nie widać a miejsca brak a to sobie jak by nigdy nic rośnie,jutro wam pokaże jak sobie hoja australis tak rośnie i rośnie i ja już naprawde na nią mam nerwy bo hyba zarosnąć chce mi całe mieszkanie ja już nie wiem co te moje roślinki sobie czasem myślą że same są w tym moim domku,w ogóle śię nie liczą zemną 

- Andziax007
- Kontakt:
O i to jest właśnie moja cicha teoria o której pisałem wcześniej,tak jest dokładnie żeby zostawic roślinki same sobie i od czasu do czasu je podlać a one niech o siebie same zadbają,bo jak śie huha dmucha to one właśnie stają śię przez takie piszczenie kapryśne i tak jest ze wszystkim,Aniu.Andziax007 pisze:Tomku to ja też tak chcę.....chyba na jakiś czas przywiozę Ci moich uparciuchów.... :P Ja zauważyłam że jak się koło nich codziennie chodzi to nie widać żeby rosły i przestałam tak robić to powiem Ci że teraz różnicę widzę w wzroście
I czekam z niecierpliwością na kolejne fotki
A zapomniałem dopisać Aniu ja z hęcią mogę przeszkolić Twoje uparciuszki u umnie niema problemu

Kasiu Tobie za to inne cudeńka na pewno ładnie rosną,chociażby masz śliczną lacunoske i longifolie,a takie tam pospolite bluszcze i paprocie to zwykłe zielska jak ja to mówie na nie domowe hwasty a hoyki ładnej śie dochowac to już wymaga nie lada sztuki,od coFIGA pisze:Po paprotkach bluszcze też mnie nie lubią![]()
U mamy rośnie prawie nad samą kuchnią i nic mu nie przeszkadza, a u mnie już tyle padło że ani paprotek, ani bluszczy więcej nie będzie

- Andziax007
- Kontakt:
Dokładnie i tyczy się to też ukorzenianiaqentor pisze:O i to jest właśnie moja cicha teoria o której pisałem wcześniej,tak jest dokładnie żeby zostawic roślinki same sobie i od czasu do czasu je podlać a one niech o siebie same zadbają,bo jak śie huha dmucha to one właśnie stają śię przez takie piszczenie kapryśne i tak jest ze wszystkim,Aniu.
A zapomniałem dopisać Aniu ja z hęcią mogę przeszkolić Twoje uparciuszki u umnie niema problemu