Leśny ogród Moni68 cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Moniko, cieszę się , że wróciłaś. Tak u nas padało,że na pewno żadnych szkód na ogrodzie nie ma. :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Moniś, super, że już jesteś :D brakowało Cię na forum :D Cieszę się, że miło spędziłaś urlopik, a teraz ogródek powitał Cię pięknymi nowymi kwitnieniami :D Wspaniałe tawułki, różyczki , lilie, same ślicznoty, cudowna pora roku, w koło tyle kwitnącego i pachnącego piękna :D
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Moni, to ja Ci jajecznice dorzucę, do Twych pastelowych kolorków :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniś to widzę że ogród Cię zaskoczył swą bujnością ;:109

Moniś cieszę się że już wróciłaś ;:168
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
x-d-a

Post »

Moniko, podczas Twojej nieobecności pogoda była fatalna, na pewno wiesz, że strasznie dużo padało i było mnóstwo burz. Ciekawa jestem, czy u Ciebie w ogrodzie były jakieś straty, bo u mnie wiele roślinek nie było zadowolonych z tej wilgoci.
Miłego wieczoru :lol:
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Moniś ,bardzo się cieszę ,że już jesteś ;:168
na pewno spędziłaś cudowny wakacyjny czas i jesteś wypoczęta i zrelaksowana :D ......i stęskniona za ogródkiem :wink:
To fajne wrażenie ,żobaczyć po dłuższej nieobecności swoje roślinki,od razu widać jak szybko rosną.....
Moniczko, poproszę o duuuuuzo zdjęć bo bardzo mi brakowało Twojego magicznego zakątka :!: :)
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Dołączam się do prośby - duuużo zdjęć - prosimy...
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Kochane, witam Was serdecznie o poranku :)
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa :) Od godziny pielę w ogrodzie, zrobiłam sobie przerwę na kawę :lol: Chcę zrobić jak najwięcej, dopóki nie będzie upału- koło południa najlepiej już siedzieć na tarasie :lol: :lol:

Tess, dziękuję :) Uwielbiam upały, przynajmniej się człowiek trochę wygrzeje przed kolejną półroczną zimą :lol: :lol:

Aduś, dziękuję :) Tawułki w tym roku dopisały, w ubiegłym ich nie dopilnowałam i jakiś grzyb zaatakował same pąki i nie zakwitły. Szukam jeszcze białej i mocno czerwonej, może dzisiaj uda mi sie kupić. Przed wyjazdem trafiałam tylko na różne odcienie różu. Odkąd wróciłam, nie pada i na tych moich piachach znowu jest sucho. Część roślin będę musiała dzisiaj podlać.

Taruś, dziękuję :) Rzeczywiście czuję się u siebie jak na wakacjach :lol: Na codzień wolę swoją bujną zieleń od szarości ogrodów południowej Francji :lol: :lol:

Igo, ja też cieszę się z powrotu :) Roślinom przesuszenie nie groziło :lol: :lol:

Aguś, dziękuję za miłe słowa :) Rośliny przede wszystkim bardzo się rozrosły i właśnie to zrobiło na mnie największe wrażenie. Codziennie tego się po prostu nie zauważa :) Teraz najbardziej czekam na lilie :lol: :lol: Cieszy mnie równeż to, że te malutkie hosty się przyjęły i rosną :lol:

Haniu, dziękuję :) Śliczna ta lilia i na moim monitorze jajecznicy nie przypomina :lol: :lol:

Joluś, dziękuję :)

Dalo, lało podobno codziennie, a kilka burz było naprawdę strasznych. Na szczęście żadnych strat nie zaobserwowałam i jestem zddziwiona, że nie pojawiły się żadne choroby grzybowe. Niemniej szkodników nie brakuje, wieczorem opryskałam kilka roślin, bo pojawiły się jakieś gąsiennice.

Cynthio, dziękuję :) Postaram się zrobić więcej zdjęć dzisiaj :)

Lilie powoli zaczynają kwitnąć. Niektóre jednak mają tak małe pąki, że pewnie rozwiną się dopiero pod koniec miesiąca. Poniżej lilie azjatyckie Italia i Tropical Breeze.
Obrazek Obrazek

Eucomis bicolor i malutka ostróżka
Obrazek Obrazek
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Moniko piękne zdjęcia od rana ,a ja muszę lecieć do ogrodu zobaczyć jaki liliowiec dziś zachwyci mnie swoją urodą .
Genia
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Moniko, wszędzie dobrze ale w domu najlepiej. :lol:
Ogród przywitał Cię pięknymi kwiatami.
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję, Geniu :) Moje liliowce na razie w pąkach. Trzy posadzone dwa lata temu w ogóle ich nie mają, chyba się ich pozbędę... pewnie dlatego, że były z kapersów, więcej takich roślin nie kupię.
AFRYKA
Mój ogród.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majko, masz rację, najlepiej :lol: :lol: Cieszę się z lilii, posadziłam ich dużo i jestem ciekawa, czy będą takie, jak powinny :lol: :lol:
AFRYKA
Mój ogród.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Monika

u mnie już gorąco......troszkę jeszcze jest takiego ciut chłodniejszego powiewu....ale nie da się w ogrodzie nic robić.
Wczoraj jeszcze zrobiłam obrzeża wieczorem,miałam kosić 21 trawkę, ale już mi się nie chciało..dziś muszę,bo niby od jutra znowu deszcz :cry:
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Witaj Moniu. Wreszcie gorąc jak się cieszę, bo te deszcze to tylko dołowały mnie. Zaraz też na cały dzień na działkę wybywam. Piekne masz lilie i eukomis już taki duży, mój jeszcze maleńki. Buziaki Słonko i pozdrawiam :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Moniko może się powtarzam ale nie wiem czy Ciebie się pytałam :roll:
Powiedz mi jak to jest mieszkać w lesie a chodzi mi konkretnie o żmije :evil:
Czy spotkałaś je kiedyś koło swojego domu ? pytam się bo ogród w lesie i mieszkanie w nim podoba mi się ale nie wiem czy ja mogłabym tak mieszkać :roll: wiesz strasznie boję się tych źmij :?
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”