Leśny ogród Moni68 cz.4
- Cynthia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniś ,bardzo się cieszę ,że już jesteś
na pewno spędziłaś cudowny wakacyjny czas i jesteś wypoczęta i zrelaksowana
......i stęskniona za ogródkiem
To fajne wrażenie ,żobaczyć po dłuższej nieobecności swoje roślinki,od razu widać jak szybko rosną.....
Moniczko, poproszę o duuuuuzo zdjęć bo bardzo mi brakowało Twojego magicznego zakątka

na pewno spędziłaś cudowny wakacyjny czas i jesteś wypoczęta i zrelaksowana

To fajne wrażenie ,żobaczyć po dłuższej nieobecności swoje roślinki,od razu widać jak szybko rosną.....
Moniczko, poproszę o duuuuuzo zdjęć bo bardzo mi brakowało Twojego magicznego zakątka

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochane, witam Was serdecznie o poranku 
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Od godziny pielę w ogrodzie, zrobiłam sobie przerwę na kawę
Chcę zrobić jak najwięcej, dopóki nie będzie upału- koło południa najlepiej już siedzieć na tarasie
Tess, dziękuję
Uwielbiam upały, przynajmniej się człowiek trochę wygrzeje przed kolejną półroczną zimą
Aduś, dziękuję
Tawułki w tym roku dopisały, w ubiegłym ich nie dopilnowałam i jakiś grzyb zaatakował same pąki i nie zakwitły. Szukam jeszcze białej i mocno czerwonej, może dzisiaj uda mi sie kupić. Przed wyjazdem trafiałam tylko na różne odcienie różu. Odkąd wróciłam, nie pada i na tych moich piachach znowu jest sucho. Część roślin będę musiała dzisiaj podlać.
Taruś, dziękuję
Rzeczywiście czuję się u siebie jak na wakacjach
Na codzień wolę swoją bujną zieleń od szarości ogrodów południowej Francji
Igo, ja też cieszę się z powrotu
Roślinom przesuszenie nie groziło
Aguś, dziękuję za miłe słowa
Rośliny przede wszystkim bardzo się rozrosły i właśnie to zrobiło na mnie największe wrażenie. Codziennie tego się po prostu nie zauważa
Teraz najbardziej czekam na lilie
Cieszy mnie równeż to, że te malutkie hosty się przyjęły i rosną
Haniu, dziękuję
Śliczna ta lilia i na moim monitorze jajecznicy nie przypomina
Joluś, dziękuję
Dalo, lało podobno codziennie, a kilka burz było naprawdę strasznych. Na szczęście żadnych strat nie zaobserwowałam i jestem zddziwiona, że nie pojawiły się żadne choroby grzybowe. Niemniej szkodników nie brakuje, wieczorem opryskałam kilka roślin, bo pojawiły się jakieś gąsiennice.
Cynthio, dziękuję
Postaram się zrobić więcej zdjęć dzisiaj 
Lilie powoli zaczynają kwitnąć. Niektóre jednak mają tak małe pąki, że pewnie rozwiną się dopiero pod koniec miesiąca. Poniżej lilie azjatyckie Italia i Tropical Breeze.

Eucomis bicolor i malutka ostróżka

Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa

Tess, dziękuję

Aduś, dziękuję

Taruś, dziękuję

Igo, ja też cieszę się z powrotu

Aguś, dziękuję za miłe słowa

Haniu, dziękuję

Joluś, dziękuję

Dalo, lało podobno codziennie, a kilka burz było naprawdę strasznych. Na szczęście żadnych strat nie zaobserwowałam i jestem zddziwiona, że nie pojawiły się żadne choroby grzybowe. Niemniej szkodników nie brakuje, wieczorem opryskałam kilka roślin, bo pojawiły się jakieś gąsiennice.
Cynthio, dziękuję

Lilie powoli zaczynają kwitnąć. Niektóre jednak mają tak małe pąki, że pewnie rozwiną się dopiero pod koniec miesiąca. Poniżej lilie azjatyckie Italia i Tropical Breeze.

Eucomis bicolor i malutka ostróżka

- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniko może się powtarzam ale nie wiem czy Ciebie się pytałam
Powiedz mi jak to jest mieszkać w lesie a chodzi mi konkretnie o żmije
Czy spotkałaś je kiedyś koło swojego domu ? pytam się bo ogród w lesie i mieszkanie w nim podoba mi się ale nie wiem czy ja mogłabym tak mieszkać
wiesz strasznie boję się tych źmij 

Powiedz mi jak to jest mieszkać w lesie a chodzi mi konkretnie o żmije

Czy spotkałaś je kiedyś koło swojego domu ? pytam się bo ogród w lesie i mieszkanie w nim podoba mi się ale nie wiem czy ja mogłabym tak mieszkać