Ogródek AGNESS cz.2
- Grzesik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2009, o 15:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też je lubię i jeszcze koniczynkę, może to dlatego, że uwielbiam polskie łąki i to wszystko co potrafi w nich zakwitnąćAGNESS pisze:Niestety Grzesiu mają obcięte tylko łepki, a ich ciałka siedzą sobie spokojnie w trawniczku i obawiam się, że 2-3 dni i łepetyny im odrosną- ciut nie mitologiaGrzesik pisze:Czyli był to ostatni mleczyk w tym sezonieAGNESS pisze: Oto portret pięknego kwiatuszka, który w sporej liczbie zdobił mój trawniczek, dopóki moje wredne mężydło nie skróciło jego żywotu kosiarką![]()
![]()
![]()
Ale ja powiem szczerze, że uwielbiam, mlecze, stokrotki , fiołeczki w trawniku
![]()

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Joluś dziękuję
to kwitnące drzewo to wiśnia , jest już stareńka, ale co roku jest obsypana pysznymi dużymi owocami
w zeszłym roku posadziłam młodziutką, miała 2 owocki
w tym roku też ma troszkę kwiatuszków, mam nadzieję, że zawiąże owoce i będzie tak dobra jak ta stara
Teresko dziękuję
wiosna jest najpiękniejszą , najbardziej kolorową porą roku
bo oprócz kwiatów niesamowity kwietny pokaz dają drzewa
Grzesiu ja też, dlatego mój trawniczek jest grzeczniutki tylko kilka dni po koszeniu, a na kilka przed koszeniem pojawiają się kwiatuszki
Elu ja sobie je kupiłam w tym roku, wcześniej nawet nie wiedziałam, że takie są, mam nadzieję, że też będą się tak pięknie rozrastały jak pozostałe i tak obficie kwitły
Onko dzięki
faktycznie mam już ciaśniutko na skalniaczkach , dlatego w tym roku mniejszy będę przerabiała i powiększała. Uwielbiam skalniaczkowe roślinki, jest jeszcze wiele takich, które mi się marzą, więc muszę zrobić im miejsce

Teresko dziękuję

Grzesiu ja też, dlatego mój trawniczek jest grzeczniutki tylko kilka dni po koszeniu, a na kilka przed koszeniem pojawiają się kwiatuszki

Elu ja sobie je kupiłam w tym roku, wcześniej nawet nie wiedziałam, że takie są, mam nadzieję, że też będą się tak pięknie rozrastały jak pozostałe i tak obficie kwitły

Onko dzięki

- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aguś, pierwiosnki piękne i nawet lewkarskiego masz?!

On ma charakterystyczne brunatne kropeczki w kielichu
i drzewiej, był stosowany w chorobach oddechowych :
http://www.biology.pl/arl/speciesc19c.htm?oid=50974
A sklaniaczek - palce lizać!
Też bym taki chciała, gdyby mi przybyło ze 3 m2.

On ma charakterystyczne brunatne kropeczki w kielichu
i drzewiej, był stosowany w chorobach oddechowych :
http://www.biology.pl/arl/speciesc19c.htm?oid=50974
A sklaniaczek - palce lizać!
Też bym taki chciała, gdyby mi przybyło ze 3 m2.

- AGNESS
Moniś
dziękuję bardzo
zaraz wybieram się do ogródka, muszę popodlewać w miejscach, gdzie jest cień, bo już 2 dni nie podlewałam, ( goście wieczorkiem)i roślinki mdleją z suszy
Cyntuś
dziękuję, czereśnie i brzoskwinie już przekwitły, jeszcze cieszą kwiatami jabłonie,wiśnie i grusze
Sabinko
dzięki
kocham te wiosenne kolorki, oby były jak najdłużej, ale ta susza im w tym niestety nie pomaga
Gosiu faktycznie szkoda, że znikły
to prawdziwa ozdoba.

Cyntuś

Sabinko

Gosiu faktycznie szkoda, że znikły

- AGNESS
Judyś oto fotki Twojego koteczkajudyta pisze:Agnieszko masz zaprymulkowany ogród na całegoJa w tym roku posadziłam raptem dwie
A to są takie piękne kwiaty! Odkryłam je dopiero w tym roku, a w zasadzie ich brak w swoim ogrodzie. No ale wszystko do nadrobienia
![]()
A jak się miewa kocię?? zaklepane przeze mnie!!(chyba, że Ci się plany się zmieniły, ale mam nadzieję, że nie) To ile ono już sobie tygodni liczy?A może jakaś foteczka