Kaszubska Prowansja
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kaszubska Prowansja
Ależ energetyczne fotki Grażynko!
Piękna kępa białych prymulek. Długo czekałaś na taki efekt?
A co to za kwiatki na 3 fotce? Ładne...
Już mam nowy wątek - jeszcze raz dzięki za troskę.
Piękna kępa białych prymulek. Długo czekałaś na taki efekt?
A co to za kwiatki na 3 fotce? Ładne...
Już mam nowy wątek - jeszcze raz dzięki za troskę.
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Cieszę się Izo ,że do mnie wpadłaś.Na 3 fotce jest rubekia.Piękne kwiaty.W tym roku chcę posiadać jeszcze dwu kolorową/żółtą z brązowym/.Lecę zameldować się u Ciebie.
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale niespodzianka! Moje ulubione ogrodnictwo! Właśnie szukałam ich stronki w googlach i wlazłam z powrotem na forum. Uwielbiam tam wpadać przynajmniej 3 razy w roku. Z pustymi rękoma nigdy nie wyjeżdżam. Ale raczej nastawiam się tam na zwiedzanie i zgapianie ciekawych pomysłów.
Za to poprzedniej jesieni odkryłam stare ogrodnictwo w Chwaszczynie trochę zapuszczone, ale za to bardzo się tam obłowiłam: kilka trawek, pierwiosnek japoński, sanqisorba, i paprotki. Może akurat tak mi się trafiło że mieli to czego mi brakowało
Za to poprzedniej jesieni odkryłam stare ogrodnictwo w Chwaszczynie trochę zapuszczone, ale za to bardzo się tam obłowiłam: kilka trawek, pierwiosnek japoński, sanqisorba, i paprotki. Może akurat tak mi się trafiło że mieli to czego mi brakowało

-
Witaj Izo miło ,że grono" Kaszubów "powiększa się.Proszę podaj namiary na stare ogrodnictwo,gdzie ono.
Ja również zwiedzam ale i kupuję.Moje Moniki są właśnie od nich.Tam są sami profesjonaliści,potrafią dobrze doradzić.
Ja również zwiedzam ale i kupuję.Moje Moniki są właśnie od nich.Tam są sami profesjonaliści,potrafią dobrze doradzić.
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
w drodze do Dobrzycy zobaczysz napis: zapraszam działka Tary
oczywiście nie taka wypasiona ale swojska,
a pokazałaś przecudny ogród, szkółka -
no i widzicie jak odkrywamy gdzie wpaść aby opróżnić kieszeń i nacieszyć oczy
a fotki to strzeliłaś super, pierwiosnki są piękne

a pokazałaś przecudny ogród, szkółka -
no i widzicie jak odkrywamy gdzie wpaść aby opróżnić kieszeń i nacieszyć oczy

a fotki to strzeliłaś super, pierwiosnki są piękne
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Grażynko-jakież piękne te białe prymulki
no zobacz....mam kilka ale białych to nie....trzeba się...jednym słowem-rozglądnąć za takowymi

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Szkoda ,że mam tak daleko ,do tej wypasionej szkółki .
Byłam w tamtych okolicach ,w październiku na wakacjach .Szkoda ,że do nich nie trafiłam .
Troszkę czerwieni ,bo taki od dzisiaj obowiązuje .

Byłam w tamtych okolicach ,w październiku na wakacjach .Szkoda ,że do nich nie trafiłam .

Troszkę czerwieni ,bo taki od dzisiaj obowiązuje .

- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Bardzo ładne i miłe wspominki....

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
-
Witaj Grażyno, mam problemy z internetem. Dwa razy odpowiadałam na Twoje pytanie i nie poszło. Jak się poprawi to napiszę jeszcze raz 

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Izo napisz koniecznie, bo tu jest więcej zainteresowanych
Grażynko, ja coraz bardziej wgłębiam się w Poradnik Księżycowy i coraz bardziej jestem nim zafascynowana! Miałam już szereg takich wydawnictw na przestrzeni kilkunastu ostatnich lat, ale ten naprawdę inny. Widać, że autorzy sięgają naprawdę do mądrości naszych przodków, a nie usiłują zarobić pieniążki wykorzystując modę na ekologię. Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI!
Już widzę że ten Poradnik będzie moim przyjacielem przez cały bieżący rok!

Grażynko, ja coraz bardziej wgłębiam się w Poradnik Księżycowy i coraz bardziej jestem nim zafascynowana! Miałam już szereg takich wydawnictw na przestrzeni kilkunastu ostatnich lat, ale ten naprawdę inny. Widać, że autorzy sięgają naprawdę do mądrości naszych przodków, a nie usiłują zarobić pieniążki wykorzystując modę na ekologię. Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI!
Już widzę że ten Poradnik będzie moim przyjacielem przez cały bieżący rok!
-
Trzecie podejście...
Do tego ogrodu najlepiej trafić jadąc do Chwaszczyna od strony Gdyni. Jest zaraz za wielkim masztem. Widać szkielety tuneli przy drodze a dalej mały domek, przy nim chyba jodła himalajska. Wjazd jest dosyć kiepski a wyjazd jeszcze gorszy bo pod górkę i na bardzo ruchliwą drogę. Wygląda tam trochę "dziko" ale naprawdę warto poszperać. Przypomniało mi się, że odkryłam tam miniaturową, żółtą trytomę - rośnie u mnie na skalniaku i nigdzie więcej jej nie spotkałam. No i jeszcze sanqisorbę.
Pewnie sobie jeszcze coś przypomnę bo myli mi się co gdzie kupiłam. To na ten temat na razie tyle. Szkoda że długo poczekam na relację z zakupów
Do tego ogrodu najlepiej trafić jadąc do Chwaszczyna od strony Gdyni. Jest zaraz za wielkim masztem. Widać szkielety tuneli przy drodze a dalej mały domek, przy nim chyba jodła himalajska. Wjazd jest dosyć kiepski a wyjazd jeszcze gorszy bo pod górkę i na bardzo ruchliwą drogę. Wygląda tam trochę "dziko" ale naprawdę warto poszperać. Przypomniało mi się, że odkryłam tam miniaturową, żółtą trytomę - rośnie u mnie na skalniaku i nigdzie więcej jej nie spotkałam. No i jeszcze sanqisorbę.
Pewnie sobie jeszcze coś przypomnę bo myli mi się co gdzie kupiłam. To na ten temat na razie tyle. Szkoda że długo poczekam na relację z zakupów

-
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Aż miło popatrzeć na taką wiosenkę! Też mam swoją prywatną w domu
W ogrodach nie szybko chyba zobaczymy kwitnące....eh

W ogrodach nie szybko chyba zobaczymy kwitnące....eh
-
Dopiero teraz dostrzegłam tego pięknego nachyłka 'Limerock Ruby'. Mam Jolu pytanie, czy on zimuje?
Kupowałam takiego ale ciemniejszego na giełdzie już dwa razy i niestety nie przeżył - a miał przeżyć! jak zapewniał sprzedawca. Wszystkie inne wielkokwiatowe ,żółte zimują dobrze, mam 3 albo 4 odmiany.
Kupowałam takiego ale ciemniejszego na giełdzie już dwa razy i niestety nie przeżył - a miał przeżyć! jak zapewniał sprzedawca. Wszystkie inne wielkokwiatowe ,żółte zimują dobrze, mam 3 albo 4 odmiany.