Kochani, cieszę się, że już mogę byś z Wami
Trzy dni temu komp odmówił posłuszeństwa
Dzisiaj, przyjaciel syna naprawił usterkę w ciągu kilku minut i jestem baaaaaardzo szczęśliwa
Jollluś, dziękuję
Cynthia, ojjj, tak; "Tara to prawdziwe złote serduszko", tylko napomkniesz ,że coś Ci sie podoba, a ona już wysyła
Taruniu, uwielbiam tę piwonię, za wygląd i cudowny zapach

a jaśmin pachnie niesamowicie i cudownie, czuć go z daleka
Izuniu, "liliowiec niski" jest wysoki na 40 cm, mam go jeszcze w innym kolorze i we wrześniu z przyjemnością wyślę go do Ciebie
Pęcherznice z oddali specjalnie dla Ciebie
Zdjęcia panoramiczne będą jak syn wróci z aparatem fotograficznym
Kasiu, dziękuję i dodaję kalendarz biodynamiczny na następny tydzień
Księżyc znajdzie się w pełni 7 czerwca.
Rysunki korzeni i owoców wskazują, że mamy przed sobą kwadrę uprawy. W najbliższych dniach można m.in. spulchniać i wygrabiać zagony, a także kosić trawniki. Warto też wykonać opryski naturalnymi preparatami przeciw chorobom i szkodnikom.
Według ekologicznego kalendarza księżycowego dni oznaczone nasionami będą najlepsze do siewów. W tych dniach można również zakładać trawniki i wysiewać kwiaty jednoroczne i dwuletnie m.in. malwy, naparstnice, stokrotki, goździki oraz bratki.
Z kolei dni oznaczone sadzonką będą najlepsze do sadzenia i przesadzania drzew i krzewów a także sadzania kwiatów na rabatach i do skrzynek balkonowych. W tych dniach można też zaplanować sadzenie roślin w oczkach wodnych.
Dni oznaczone słoikiem będą korzystne do zbioru pierwszych owoców i warzyw oraz sporządzania z nich przetworów.
Wszelkich prac związanych z siewem i sadzeniem należy unikać 7-ego czerwca, czyli w dniu pełni księżyca.
Najbliższe dni to bardzo dobry czas do wykonywania prac pielęgnacyjnych w pasiekach.
http://ww6.tvp.pl/4915,20090604911056.strona
Danusiu, dziękuję
Jolu, cieszę się bardzo, że wszystko tak szybko u mnie kwitnie, roślinki od Ciebie też
Monisiu,
Kalmia, dziękuję, ja też uwielbiam jaśminowiec
Ewuniu, dziękuję
Danusiu, mi też tego czasu ciągle brakuje
szafir44, pięknie dziękuję za odwiedzinki
Moniu, czekam na Ciebie, jak tylko znajdziesz czas to serdecznie zapraszam z mężem, roślinki czekają na Ciebie.
Lidzi, mój jaśmin pachnie cudnie. Dziękuję
Jollluś, cudnie !!!