Trochę dzisiejszych zdjęć, aura trochę deszczowa.
Róże szykują się do wybuchu, RU pękają w szwach, że tak powiem, tyle nowych pąków. Lada dzień zakwitnie Abraham, Pirouette, Clair ma już pierwszy kwiat w drugim kwitnieniu, Westerland kwitnie, kwitnie tez moja czerwona pienna różyczka, przy czym kwiaty w tym powtarzanym kwitnieniu są mniej pełne
Jeśli chodzi o powojniki - nadal kwitnie Emilia Plater, choć już nie tak wybuchowo jak do tej pory.
Niezmordowanie kwitnie Solidarność...Inne mają pojedyncze kwiaty, kwitnie wiosenna Constance

Aktualnie królują Polish Spirit i oryginalna Sizaja Ptitsa - bardzo ładny powojnik, bo kwiaty zanim się rozwiną mają dzwoneczkowy kształt, potem taki niepowtarzalny o wąskich, troszkę poskręcanych płatkach ładnego fioletowego koloru. Sizaja kwitnie na tujce, myślałam że kwiaty się zleją z zielenią tujki, ale nie
Astry, uwielbiam wszelkie astry, na bazarku dorwałam jednoroczne i bardzo się z nich cieszę
Kwitnie pierwsza z moich wysokich dalii - ma przepiękny pomarańczowy kolor i jest igiełkowa (nie przepadam za pomponowymi) czyli na 8 moich dalii, o których nie mam pojęcia co do rodzaju i koloru - bingo, ta zostanie ;) i przeprowadzi się razem z donicą do mojego pomarańczowego kącika ;)
Zaczyna kwitnąć floks o pstrych, jasnych, dwukolorowych liściach
Jeżówka, kosmoski, złocienie, widoczek
Powojniki: Polish Spirit, Hakuree z Presidentem, Constance, Generał Sikorski, niezmordowana Solidarność, Emilia Plater i Piilu
Powojnik Sizaja Ptitsa
Róże w koszach kwitną cały czas, pienna NN zaczyna drugie kwitnienie, Nostalgie, Acropolis (moja zdecydowana faworytka, kwiat utrzymuje się bardzo długo, na zdjęciu widać, ze najstarszy jest już prawie zasuszony, a jeszcze cieszy swoim widokiem), Fisherman, pąk Clair, pąk Pirouette, Westerland, pomarańczowo-żółty śmieciuszek (w pierwszym kwitnieniu nie byla tak żółta, a bardziej morelowo-pomarańczowa) i w dwóch odsłonach żółta nn