Oferowałaś mi nasionka rudbekii... kawałeczek może da mi Jacek, a nasionek u nas nigdzie nie ma... Ale jak Ty z Paryża, to nie będę ściągać nasionek z połowy świata ;)
Moniu chińskie glicynie nie mają raczej nazw, przynajmniej nie spotkałam się w nimi. Często mówią glicyniavertigo pisze:dziękuję za wyczerpującą odpowiedź![]()
a jaką konkretnie odmianę byś poleciła z tych chińskich? (one chyba jakies nazwy mają)
Danusiu bardzo sie cieszę że udało Ci się zdobyć cieszyniankędanutab pisze:Wiesiu mam dla Ciebie i Halinki ten kwiatek wieczorem odezwę
się na pw
Alu Bardzo się cieszę że Ci się u mnie podoba. Bodziszki wspaniałe są bardzo efektowne i rzucają sie zsnowflake pisze:Witaj Wiesiu, szczerze się przyznam, że zaglądałam do Twojego ogródka podziwiać piękne kwiaty, zdjęcia i wszystkoale jakoś nie zostawiłam śladu... ale co tu dużo mówić, tak pięknych kwiatów nie widziałam nigdzie... cudnie je nam prezentujesz ;:6 musisz je bardzo kochać... urzekły mnie też bodziszki wielkokwiatowe... nie wiedziałam, że są tak piękne...
Oferowałaś mi nasionka rudbekii... kawałeczek może da mi Jacek, a nasionek u nas nigdzie nie ma... Ale jak Ty z Paryża, to nie będę ściągać nasionek z połowy świata ;)
Dalu Glicynia nie moja a faktycznie sąsiadów. Moja będzie jeszcze ładniejszadala pisze:Wiesiu, ta glicynia, którą pokazałaś (sąsiadki?) jest śliczna!
Moja w tym roku chyba nie będzie kwitła, albo bardzo słabo, wygląda na to, że ją przymroziło..
Warzywka i zioła uprawiam w kąciku ogródka, za płotkiem z bukszpanu. Też staram się, żeby były ładnie skomponowane i ślicznie wyglądały. A więc łączę zioła z warzywami i jadalnymi kwiatkami, a n.p. sałaty kupiłam w różnych kolorach i rodzajach listków. Walor użytkowy jest bardzo ważny, ale estetyczny - nie mniej!
Zresztą kogo jak kogo, ale Ciebie nie muszę o tym przekonywać - Twoje kwietne kompozycje to mistrzostwo świata
Moniu zyczę powodzenia w zakupie i uprawie tego pięknego drzewka.vertigo pisze:Dziękuję za odpowiedź![]()
Witam Tessku u Ciebie też wszystko ślicznie kwitnie. Ja do tej pory nie miałam szczęścia do orlików. CoTess pisze:Wiesiu
pięnie wszystko kwitnie.
Ja w tym roku mam jeszcze kupić orlika - chciałam pełnego czerwonego no i bodziszki...piekne masz.
Andrzeju u nas fakt że klimat łagodniejszy ale nie wiedziałam że mróz wpływa na kwiaty. U nas niezależnie odraistand pisze:Ja chyba nie zrozumiałem. U Ciebie glicynia (paki kwiatowe) wytrzymuje do -15? Troszkę się pogubiłem...
My tu inny klimat mamy. ;)
Witaj Taro w ten piękny dzień. W tym roku będę miała dużo maków. Bardzo się cieszę. Poza wschodnimitara pisze:witaj Wiesiu, nie podziekowałam na wspolną kawke na tarasie nadrabiam zaleglości, Dzięki,
Pieknie kwitnie ta glicynia, zreszta u Ciebie wszystko cudownie kwitnie, przyznam maki mam ale jeszcze nie widac nawet paczków - są to moje wspomnienia.
Lilak bordowy czy jak popularnie bez - ten który masz jest tez u mnie, mam jeszcze biały też pełny zapach w okresie kwitnienia rozchodzi się wspaniale.
Miłego dnia
Moniu i do tego łatwy w uprawie w przeciwieństwie do pozostałychvertigo pisze:Niesamowity ten powojnik![]()
![]()
Iwonko oczywiście że jest ekspansywny i tłamsi inne rośliny jeśli mu się pozwoli. Na ogół go przycinam krócej byiwonaxp pisze:Piękny ten powojnik ale czy on jak tak rośnie w samopas nie przeszkadza innym roślinom ? nie zadusza ich ?
Ewo bardzo się cieszę że Ci się podoba i bardzo milo mi Cię gościć. Zapraszam gorąco na nastepne wizyty.Daisy pisze:Witaj pszczółko Wiesiu
Pooglądałam cały Twój ogród i przeczytałam wątek od pierwszej strony! Cóż mogę dodać do wszystkich ochów i achówJest naprawdę śliczny,kolorowy, pachnący a przy tym uprawiany przez sympatyczną ogrodniczkę
Róże i klematisy przepiękne, powojnik górski mnie naprawdę zauroczyłMigdałowca i jaśminowca zazdraszczam pozytywnie. Na pewno będę zaglądać do Ciebie częściej
Ewciu gratuluję zakupu glicyni japońskiej. Polecam chińską ale japońska jest niedościgła w długościgloriadei pisze:Wiesiu,
prześliczne zdjęcia pokazujesz![]()
![]()
![]()
U Ciebie wszystko kwitnie miesiac do przodu! Mój złotlin dopiero się rozwinął, bzy otwierają pierwsze kwiatki.
Pokazałaś cudowne glicynieWłaśnie kupiłam japońską Macrobotrys z tymi długimi kwiatostanami. Właśnie one mnie skusiły . Ty radzisz chińskie ale mam nadzieję, że moja japonka stanie na wysokości zadania
![]()
Powojnik montana jest zachwycający, już dopisuję do listy zakupow
![]()
![]()
![]()
pozdrawiam