Zdjęcia z mojego ogrodu Mirka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 12:44

Re: Zdjęcia z mojego ogrodu Mirka

Post »

Marys no i fajnie że tropem Irenki wpadłaś do mnie :D a co do letnich pokazów mówisz i masz Obrazek

-- So 25 sty 2014 09:31 --

Obrazekbodziszki ,które przywlekłam z łąki :oops:
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agulko,temperaturę poranną znam z termometru,ale mąż o 5 rano jechał do pracy i,no własnie bez odmrażania szyb się nie obeszło,ale takie są uroki zimy ,ale i ja zaraz muszę wyjść do ogrodniczego,zamówiłam sobie w sklepie felicję gawędkę .śliczne lazurowe kwiatki z żółtym środkiem ,zobaczę czy się udało ,są tez w internetowym sklepie w pnosie ,jak nie dostanę w sklepie to zamówię,co do sarenek na działkach są one i u nas mimo,że ogród działkowy jest osiatkowany to i tak jest sporo saren na naszym ogrodzie,nie stety nie dla wszystkich zwierzaków te wizyty kończą się szczęśliwie,działka dalej od mojej leży koziołek dość sporych rozmiarów,zagryziony albo padł i dopiero dobrały się do niego psy,a jedna sarna skacząć ze skarpy przez siatke zawisła na niej,nie chcę myśleć jak długo cierpiała :( ,a ja wczoraj kompałam swoje storczyki i złamałam jednemu pęd kwiatowy ;:223 nawet nie wiem jaki kolor byłby,no cóż poczekam do następnego kwitnienia.

-- So 25 sty 2014 09:49 --

Obrazektakie tam ogrodowe klimaty :D
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

-- So 25 sty 2014 09:51 --

Obrazek

-- So 25 sty 2014 09:54 --

Obrazeklantana juz staruszka ale jeszcze się trzyma
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Mireczko tymi bodziszkami to mi dogodziłaś ....bo to moje ukochane kwiatki. Muszę wygooglać felicję gawędkę , bo brzmi ładnie.
Nad kopytkowymi ubolewam, na wsi jednak są u siebie i mają lepiej :|
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazekpańskie oko konia tuczy :D

-- So 25 sty 2014 10:01 --

Marysiu,miałam kiedyś te gawędkę ,jest cudowna,ale tylko ta lazurowa z żółtym środkiem bo jest tez z granatowym ale to nie to samo bynajmniej dla mnie,kocham wszystkie kwiaty ale te skromne i podobne do stokrotek najbardziej,kocham wszystkie rumiankowate i złocienie,a ten bodziszek rośnie sobie u mnie nad oczkiem rozróśł sie ogromnie ale widok w okresie kwitnienia,bezcenny :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Mireczko pod takim czujnym okiem to muszą ładnie się rozrastać ....miło Cię poznać ;:168 ja też lubię takie różne maluszki. Maleńkie asterki, bodziszki, ale też dąbrówki, babki, fiołeczki i bardzo mnie interesują wszystkie rośliny zielarskie :D
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazekmiłego dnia ;:3
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mirko- piękne te Twoje ogrodowe klimaty ;:oj aż chce sie tam być .Zazdroszczę takich swojskich rabat ;:138 Ładnie wyglądasz w kwiatach ;:138
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu,dziękuję za odwiedziny ,uwielbiam takie rabaty ale one powstają spontanicznie ,mimo,że wczesniej zakładam że będzie wszystko poukładane ale potem .....no cóż ,miejsca brak ale ma to swoje zalety na rabatach tak jest poupychane ,że nie ma miejsca na chwasty i nie trzeba plewić :oops:
Dziękuję za komplement dla ogrodniczki ;:196 i zapraszam ponownie :wit
Marysiu,czyli mamy wspólne upodobania co do kwiatków a roślin zielarskich tez mam trochę i ciągle szukam nowości.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Mirko bodziszki mnie też się podobają ..mam jednego ale mam zamiar troszkę powiększyć poletko nimi...
..miło Ciebie zobaczyć... ;:138
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Misiu ;:196 ,wczoraj z racji zimna siedziałam w domu i zaczęłam przeglądac nasiona,co niektóre można już wysiewać,2 tygodnie temu wsadziłam bulwy begoni ,jedna juz wypuszcza listki ,pozostałe jeszcze śpią,wsadziłam tez do nowej ziemi szczawiki szyszki ahimenesa,dzisiaj przygotuję ziemię do wysiewu lobelii ,gazani,papryki.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Mireczko- już wysiewy ;:138 Ja nie mam miejsca,ale planuje wysić jeżówki ,zobacze co bedzie, :wit
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie wczoraj wysiałam jeżówki ale na bibułkę,bo nasiona zbierane samemu i muszą przejść próbę skiełkowania,sprubóję tez wysiać sałatę ale normalnie,popikuje potem do wielodoniczek i w marcu do szklarni,uwielbiam sałatę ,moge ją jeść trzy razy dziennie,
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Mireczko .Nadrobiłam oglądanie Twojego ogrodu i teraz mogę się przywitać z czystym sumieniem .
Pięknie w nim masz ,ale to jak zwykle ;:3 Ja jeszcze nic nie sieję ,chociaż trochę mnie korci .Ale po zeszłorocznych siewach stwierdziłam ,że nie warto tak wcześnie siać .Oczywiście są wyjątki .
Trzymaj się Mireczko cieplutko .Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapomniałąm się pochwalić znalazłam moje poszukiwane nasionka felicji gawędki,no a przy okazji zamówiłam reszte nasion,i doszłam do wniosku,że płacąc za przesyłkę,to nie wyszło wcale drożej bo u nas w sklepie nasiona są dużo droższe aniżeli w sklepie internetowym i rozbijając koszty przesyłki na wszystkie paczuszki wyszło nawet taniej,pod warunkiem ,że kupi się więcej nasion.

-- Wt 28 sty 2014 07:17 --

Oj Ewuniu korci do siania,korci,a tym bardziej,że juz tyle czasu siedzi się w domu a ja kocham ruch a działkę ponad wszystko,no w kolejności po dzieciach wnukach i męzu oczywiście :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”