Oaza spokoju Hanki - 2009
- Hanka 1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
,chatte
: Czw 06 Sie 2009 23:12
Wiem! Qrcze, wiedzialam, ze prezydent! Ta rozowa, to Charles de Gaulle!
Nie szkodzi Iza,mnie też często mylą się nazwy.SKS jak to mówi Bogusia
No to jesteśmy umówionehal1959
Hanuś pewnie,ze mieczykami możemy się wymienić
Iza nie jestem zbyt bystrym fachowcem od róż ale wydaje mi się,że Twoja to nie Gloria.Ja mam taką samą jak Twoja od Flasha i jeszcze nie dopasowałam jej imienia.Moja pachnie cytrynowo a Twoja?liska
ta moja żółta wygląda jak Twoja Peace ale nie przebarwia się... może dlatego że rośnie w piachu?
Żadnych lilii nie wykopuje na zimę.Owszem przykrywam rabaty tymi chabuziami co na nich rosłoIrena37
jak zimują u ciebie lilie orientalne, czy wykopujesz je na zimę, czy pozostają w gruncie i je przykrywasz?
jak wyrywam przed zimą /astry,cynie ścięte łodygi lilii i inne a nieraz kładę kompost.Nigdy mi nie wymarzły najwyżej zjedzą nornice.

zgłupiałam ... która od flasha?Hanka 1 pisze:Iza nie jestem zbyt bystrym fachowcem od róż ale wydaje mi się,że Twoja to nie Gloria.Ja mam taką samą jak Twoja od Flasha i jeszcze nie dopasowałam jej imienia.Moja pachnie cytrynowo a Twoja?liska
ta moja żółta wygląda jak Twoja Peace ale nie przebarwia się... może dlatego że rośnie w piachu?
Bo żółta nie jest d flasha... to moj astara róża kupiona dawno dawno temu...
cytrynowo? Jutro sprawdze
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aż się wierzyć nie chce Haneczko ,że u Ciebie tak jeszcze lilie ładnie kwitną . :P
Wiesz oglądam je i mam problem z rozpoznaniem jakiego gatunku są ,czy orientalne
czy azjatyckie ,wiem że jeszcze są trąbkowe ,ale czym się różnią ,to ja ani w ząb nie mogę dojść do ładu ,,,,nie kumata jestem i tyle
:P
Wiesz oglądam je i mam problem z rozpoznaniem jakiego gatunku są ,czy orientalne

- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Izabelka chyba dokupię ale wiosną.U mnie nornice zimą potrafią porządnie przetrzebić moje cebule.Trąbkowe też uwielbiam,bo pachną najmocniej
Izuś specjalnie to lilii nie okrywam.Jak jesienią wyrywam jednoroczne to te badyle zostawiam na rabatach liliowych.Dokąd nie spadnie śnieg,może to wygląda nie efektownie ale taki sposób sobie znalazłam.Wczesną wiosną zanim zaczną wychodzić cebulowe grabię to wszystko.Co jakieś trzy cztery lata jesienią rozkładam kompost na rabatach i dopiero przykrywam badylami jak wyżej.U mnie problemem nie jest zima i mróz ale nornice grasujące zimą.Walczę z nimi wszelkimi sposobami ale jakże ta walka jest nierówna tzn ja przegrywam
Izuś specjalnie to lilii nie okrywam.Jak jesienią wyrywam jednoroczne to te badyle zostawiam na rabatach liliowych.Dokąd nie spadnie śnieg,może to wygląda nie efektownie ale taki sposób sobie znalazłam.Wczesną wiosną zanim zaczną wychodzić cebulowe grabię to wszystko.Co jakieś trzy cztery lata jesienią rozkładam kompost na rabatach i dopiero przykrywam badylami jak wyżej.U mnie problemem nie jest zima i mróz ale nornice grasujące zimą.Walczę z nimi wszelkimi sposobami ale jakże ta walka jest nierówna tzn ja przegrywam

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Spytałam Haniu, bo ja zawsze okrywałam lilie królewskie liśćmi. W ubiegłym roku coś mnie podkusiło i nie okryłam. Efekt był taki, że lilie wzeszły zbyt wcześnie i kiedy nadszedł ostatni, niszczycielski przymrozek, miały już paczki. Prawie wszystkie zmarzły
Ty masz dużo orientalnych, to byłam ciekawa, jak z nimi postepujesz
U mnie nornice robią sporo szkód, ale lilii jeszcze nie żarły.

Ty masz dużo orientalnych, to byłam ciekawa, jak z nimi postepujesz

U mnie nornice robią sporo szkód, ale lilii jeszcze nie żarły.
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57