Liliowce-Hemerocallis cz.II

Rośliny wieloletnie, trawy, paprocie, lawenda, chryzantemy, piwonie, ...
Zablokowany
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ave pisze: Idę na zakupy, zakochałam się w liliowcach, przez Was.... :)
Hihihi, następna zarażona :lol:

Ale nie martw się zbytnio, każdy tu przechodzi przez tę samą chorobę, teraz to są liliowce, kiedyś pęcherznice, innym razem orliki, a wiosną Rh, ciągle falami napływa jakiś zachwyt, czy jakaś moda, a może po prostu tak musi być, że ogrodnik w którymś momencie dojrzewa do konkretnych roślin? Tylko dzięki forum (podkreślam, dzięki forum, a nie "przez nas") dzieje się to szybciej :lol: :lol: :lol:

W poniedziałek idę do ogrodniczego po cebule lilii (Chatte, to "przez ciebie"), (od wiosennych zdjęć Emzetka) tulipany też bardzo mnie interesują, a za liliowcami na pewno będę się mocno rozglądać z powodu... że są piękne :lol:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

grigori24 pisze:...................................... i po 2-gie posiadam kilka odmian a nie znam nazw czy mogę tutaj wkleić fotki do identyfikacji?
Jasne, że możesz, ale może lepiej założyć nowy wątek na temat Identyfikacja liliowców? Byłoby łatwiej znaleźć :)
malina999 pisze: miła prośba do adminów :D

A może admini obdzieliliby nas osobną sekcją tematyczną? ;:164 :D bo w jednym wątku wszystkiego o liliowcach na pewno nie zmieścimy i zaczniemy się niedługo gubić :?
Admin weźmie to pod uwagę, już mu przekazuję sugestię, dziękuję. Obawiam się jednak, że na razie, po niedawnej rewolucji w sekcjach (dodanie kilku nowych, połączenie kilku innych) na razie nie będzie to możliwe. Ale wątek o 30 stronach to jest jeszcze niemowlak, a nie długodystansowiec, co to dla nas przeczytać i obejrzeć taki drobiażdżek :D
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
malina999
50p
50p
Od: 29 cze 2008, o 18:32
Kontakt:

Post »

Nalewka pisze:
malina999 pisze: miła prośba do adminów :D

A może admini obdzieliliby nas osobną sekcją tematyczną? ;:164 :D bo w jednym wątku wszystkiego o liliowcach na pewno nie zmieścimy i zaczniemy się niedługo gubić :?
Admin weźmie to pod uwagę, już mu przekazuję sugestię, dziękuję. Obawiam się jednak, że na razie, po niedawnej rewolucji w sekcjach (dodanie kilku nowych, połączenie kilku innych) na razie nie będzie to możliwe. Ale wątek o 30 stronach to jest jeszcze niemowlak, a nie długodystansowiec, co to dla nas przeczytać i obejrzeć taki drobiażdżek :D
Drobiażdżek? :? :evil: :wink: No to uwaga...berbeć rośnie.... :D
Nie pokazywałam dotąd, co ostatnio mi zakwitło, by zbytnio wątku nie rozwlekać, ale skoro ma nabrać objętości ... 8)

"All American Magic"
Obrazek

"Octopus Hugs"
Obrazek

"Yellow Mammoth"
Obrazek

"Licorice Candy"
Obrazek

"Shimmering Elegance"
Obrazek

"Starman`s Quest"
Obrazek

"Intermediar" (nie rejestrowany)
Obrazek

"Chicago Cardinal"
Obrazek

"Long Stocking"
Obrazek
Pozdrawiam - Halina
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A ja mogę się pochwalić następnymi liliowcami. Ostatnio mnie rozpieszczają i zachwycają.
Myślę, że warto się nimi zainteresować. ;:1

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No nie, nie doczekam do poniedziałku :roll: Jutro jadę do miasta po liliowce, inaczej się pochoruję! A może to już jest choroba :lol:
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Ale mix kolorów, rabatka super :!:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
Graszka 2
500p
500p
Od: 14 mar 2008, o 19:16

Post »

qrystyna216 pisze:GRASZKA 2 - te miniaturki są śliczne.
Gdzie je nabyłaś. Ponieważ mam już trochę tych dużych
teraz poszukuję miniaturek. Mam tylko Sttela de Oro.
Zapatrzyłam się na przepiękne zdjęcia i nie zobaczyłam Twojego postu. :D

Kupiony w Szczecinie około 7 lat temu oczywiście bez nazwy. Rósł powoli . Kwiatki naprawdę małe , kępa ładna , liście nie zwisają, sterczą prosto.Kolorystyka dziwaczna .Jasne płatki ani żółć ani krem. Płatki zabarwione coś z buraczkiem . Raczej roślinka dla kolekcjonerów .
Gdy kwiatki zmokną robią się jednokolorowe, buraczkowy znika.( Po wyschnięciu pojawia sie znowu )
Nie widze problemu z zamianą.Pozdrawiam.Graszka.
Awatar użytkownika
aleksandra2323
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oglądając cuda jakimi dysponujecie zakochałam się w liliowcach na zabój :D . Chciałabym od razu, najlepiej wszystkie... Atak poważnie proszę doradżcie, jakie odmiany szybko rosną i nie są drogie? Mam dużo wolnego miejsca (dopiero zakładam ogród), ale mały budżet i na dodatek jestem baaaaardzo niecierpliwa :lol: .
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2007, o 20:28

Post »

aleksandra2323 pisze:Oglądając cuda jakimi dysponujecie zakochałam się w liliowcach na zabój :D . Chciałabym od razu, najlepiej wszystkie... Atak poważnie proszę doradżcie, jakie odmiany szybko rosną i nie są drogie? Mam dużo wolnego miejsca (dopiero zakładam ogród), ale mały budżet i na dodatek jestem baaaaardzo niecierpliwa :lol: .
Ja polecam.
Fooled Me, Always Afternoon, Buffy’s Doll, Circle And Stripes, El Desperado, Moonlight Masquerade, Prairie Blue Eyes, Summer Wine
Awatar użytkownika
ulina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2007, o 20:31

Post »

Mój pierwszy liliowiec NN wyhodowany z nasion :roll:

Obrazek
Pozdrawiam, Halina
Awatar użytkownika
aleksandra2323
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Andrzej
Wielkie dzięki.
Awatar użytkownika
malina999
50p
50p
Od: 29 cze 2008, o 18:32
Kontakt:

Post »

ulina pisze:Mój pierwszy liliowiec NN wyhodowany z nasion :roll:

Obrazek
Gratulacje, bardzo udany ;:63 !!! Okrągły kształt i śliczny kolorek. Czy to z własnego zapylenia? Kolor w rzeczywistości taki jak na fotce?
Pozdrawiam - Halina
Awatar użytkownika
qrystyna216
50p
50p
Od: 18 sty 2007, o 21:58

Post »

Ulina - piekny kolor. Gratuluję.

Graszka2 bardzo chętnie.
qrystyna216
Zablokowany

Wróć do „BYLINY, trawy, zioła”