Mój skrawek ziemi...Gabriela - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

niecierpki ładnie kiełkują ale młode kiełki łatwo są atakowane przez grzyby ... dlatego ja swoje pryskałem wiosną po wzejściu w zeszłym roku - ale wszystkie powsadzałem w doniczki i rozeszły się jako prezenty :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gabi nie wiem jakie to niecierpki, bo choroba ich zmoglą i nie kwitły.
Nawet po listkach nie można było poznać co zacz, bo były poskręcane i takie jakieś rachityczne.
Dopiero w tym roku, jeśli coś z nich wyrośnie to będę wiedzieć.
Na razie moczą się w zaprawie ziołowej a wieczorem lub jutro pójdą do ziemi.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Gabrysiu,jesteś po prostu artystką.Animacja wiesiołka mnie powaliła a po zdjeciach powojnika i grzybienia się już nie podniosę. :lol: .Kobieto Ty się marnujesz.Może pomyślisz o wystawie.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Gabi, Grażynka pomyliła nazwę, to są bulwki dziwaczków, nie niecierpków :D
Niecierpków juz od dawna nie mam.

Gabi, podziwiam Twoje wyczyny fotograficzne! A juz animacja mnie dobiła! Ja tymczasem nie wiem, jak w Oppen Office wstawić drugi slajd :oops:
Zdolna dziołcha jestes, bez dwóch zdań! ;:215
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko piekne te różowe a ten storczyk podziwiam za kazdym razem :D
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Cudownie wykonujesz swoją namiętność , idzie Ci to Gabryśko ,,,,,,,,nic tylko podziwiać talentu i upartości :P
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Witaj Gabrysiu
Myślę sobie,że marnujesz talent fotograficzny i artystyczną duszę.To co pokazujesz to nie zdjęcia to poezja a nie myślałaś o jakimś konkursie?.Gabrysiu czy swój storczyk wykopujesz na zimę?Jest cudowny.Mam już upatrzone w necie ale tam pisze,"storczyk ogrodowy" ale sadzić do donicy.Jak to w końcu jest.Już kupujesz nasiona -widać,że wszyscy nie możemy doczekać się wiosny.Ja od soboty jestem uziemiona w domu-dopadło mnie choróbsko.Dzisiaj,że trochę lepiej się czuję to i wybrałam się do Waszych ogrodów.
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gabrysiu witam

Przyszłam w odwiedziny
Fotki lilaków są przepiękne i tak ładnie obrobione, że aż zazdrościć talentu.
No i zakupy na ten sezon już zrobione widać :)
Ja mam nasionka części warzyw z zeszłego roku /oczywiście te z długą datą/ A kwiatki- jeszcze się nie zdecydowałam bo wszystkie bym chciała mieć tylko miejsca mało

pozdrawiam i zapraszam

Ewa
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj gabrysiu widze ,ze zaczynasz robić zakupy ja też kupiłam kilka torebek nasion
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Witam miłych gości !
k-c pisze:niecierpki ładnie kiełkują ale młode kiełki łatwo są atakowane przez grzyby ... dlatego ja swoje pryskałem wiosną po wzejściu w zeszłym roku - ale wszystkie powsadzałem w doniczki i rozeszły się jako prezenty :P

Karolku,
tak jak już pisałam wcześniej, będzie to mój debiut z tymi niecierpkami.
Dzięki za radę w sprawie siewek, będę pilnować, aby nic złego się im nie stało.

kogra pisze:Gabi nie wiem jakie to niecierpki, bo choroba ich zmoglą i nie kwitły.
Nawet po listkach nie można było poznać co zacz, bo były poskręcane i takie jakieś rachityczne.
Dopiero w tym roku, jeśli coś z nich wyrośnie to będę wiedzieć.
Na razie moczą się w zaprawie ziołowej a wieczorem lub jutro pójdą do ziemi.
Grażynko, doczytałam że Ty masz dziwaczki, a nie niecierpki.
Ja wysiałam w zeszłym roku dziwaczki, ale wykiełkował tylko jeden czy dwa, i to na jesień.
A tak się cieszyłam, że będę mieć kolorowo... :cry:

inag1 pisze:Gabrysiu,jesteś po prostu artystką.Animacja wiesiołka mnie powaliła a po zdjeciach powojnika i grzybienia się już nie podniosę. :lol: .Kobieto Ty się marnujesz.Może pomyślisz o wystawie.

Inuś,
dziękuję Ci za komplementy.
Moje "oczy" zostały mile połechtane... ;:113

chatte pisze:Gabi, Grażynka pomyliła nazwę, to są bulwki dziwaczków, nie niecierpków :D
Niecierpków już od dawna nie mam.

Gabi, podziwiam Twoje wyczyny fotograficzne! A już animacja mnie dobiła! Ja tymczasem nie wiem, jak w Oppen Office wstawić drugi slajd :oops:
Zdolna dziołcha jestes, bez dwóch zdań! ;:215
Izuś, a ja nie wiem co to jest Oppen Office :oops:
Dzięki... ;:79

izabella1004 pisze:Grażynko piekne te różowe a ten storczyk podziwiam za kazdym razem :D

Izuś,
Grażynka też mi się podoba, może zmienię imię ? ;:113

bogusia177 pisze:Cudownie wykonujesz swoją namiętność , idzie Ci to Gabryśko ,,,,,,,,nic tylko podziwiać talentu i upartości :P

Boguśko,
trafnie to ujęłaś...namiętność...mam jeszcze jedną, ale o tej nie będę pisać... :;230

Hanka 1 pisze:Witaj Gabrysiu
Myślę sobie,że marnujesz talent fotograficzny i artystyczną duszę.To co pokazujesz to nie zdjęcia to poezja a nie myślałaś o jakimś konkursie?.Gabrysiu czy swój storczyk wykopujesz na zimę?Jest cudowny.Mam już upatrzone w necie ale tam pisze,"storczyk ogrodowy" ale sadzić do donicy.Jak to w końcu jest.Już kupujesz nasiona -widać,że wszyscy nie możemy doczekać się wiosny.Ja od soboty jestem uziemiona w domu-dopadło mnie choróbsko.Dzisiaj,że trochę lepiej się czuję to i wybrałam się do Waszych ogrodów.

Haneczko,
przykro mi że choróbsko i Ciebie dopadło.
Storczyka nigdy nie wykopywałam, ale czytałam że niektórzy chowają go na zimę do lodówki.
Nasionek trochę już kupiłam, i ciągle dokupuję. :oops:
Haniu, nigdy nie myślałam o żadnym konkursie, musiałabym mieć dobrego menagera...

ogis1 pisze:Gabrysiu witam

Przyszłam w odwiedziny
Fotki lilaków są przepiękne i tak ładnie obrobione, że aż zazdrościć talentu.
No i zakupy na ten sezon już zrobione widać :)
Ja mam nasionka części warzyw z zeszłego roku /oczywiście te z długą datą/ A kwiatki- jeszcze się nie zdecydowałam bo wszystkie bym chciała mieć tylko miejsca mało

pozdrawiam i zapraszam

Ewa
Witam Ewuniu, bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin.
Ja też mam niektóre nasiona od zeszłego roku, i też są to warzywa.
A kwiatów rzeczywiście nie można mieć wszystkich.
Ja zmieniam asortyment co roku, chociaż mam ulubione, bez których nie wyobrażam sobie działki.

eukomis pisze:Witaj gabrysiu widzę ,ze zaczynasz robić zakupy ja też kupiłam kilka torebek nasion
Halinko, witaj. ;:100
Zaraz pędzę do Ciebie oglądać Twoje zakupy.
Mam nadzieję że zrobiłaś zdjęcia i wstawiłaś w swoim wątku...
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I na dobranoc...

Obrazek
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Czemu ja wczoraj tu nie zaglądnęłam... miałabym słodkie sny po takich widokach :)
mmmmmmm :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gabi super nasionka kupiłas, oj szykuje się sianko :D Zdziwiło mnie bardzo, to co dziewczyny piszą o niecierpkach, ja wysiewam je od kilku lat( co najmniej 7-8 lat) i nigdy nie zdarzyło mi się, że coś złego się z nimi działo, uważałam je wręcz za całkowicie bezproblemowe :shock: , każdego roku zbierałam nasionka i wiosną wysiewałam, więc miałam ich zatrzęsienie, sadziłam i do donic i w gruncie, mnóstwo rozdawałam. W zeszłym roku nie zebrałam( miałam remont i urwanie głowy z tym związane)ale będę kupować nasionka i siać :D
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

liska pisze:Czemu ja wczoraj tu nie zaglądnęłam... miałabym słodkie sny po takich widokach :)
mmmmmmm :)
Izuś, nie ma nic straconego, dzisiaj też coś wkleję. :wink:

AGNESS pisze:Gabi super nasionka kupiłas, oj szykuje się sianko :D Zdziwiło mnie bardzo, to co dziewczyny piszą o niecierpkach, ja wysiewam je od kilku lat( co najmniej 7-8 lat) i nigdy nie zdarzyło mi się, że coś złego się z nimi działo, uważałam je wręcz za całkowicie bezproblemowe :shock: , każdego roku zbierałam nasionka i wiosną wysiewałam, więc miałam ich zatrzęsienie, sadziłam i do donic i w gruncie, mnóstwo rozdawałam. W zeszłym roku nie zebrałam( miałam remont i urwanie głowy z tym związane)ale będę kupować nasionka i siać :D

Agnieszko,
mówisz o niecierpkach waleriana ?
To dobrze, bo już myślałam że będę miała jakieś problemy.
A to jeszcze dokupiłam...
Tujałkę miałam kiedyś dawno temu, a koleusy będę siać pierwszy raz, zazwyczaj kupowałam gotowe sadzonki.

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Tak Gabi, niecierpki waleriana- jak dla mnie roślinki całkowicie niekłopotliwe, wspaniale rosnące i kwitnące do mrozów, można przechowywać w domu przez zimę i wspaniale ukorzeniają się nowe sadzoneczki na wiosnę :D , są też niecierpki pełne- wygladają jak małe różyczki, są równie niekłopotliwe. :D Dokupione nasionka śliczne,tej tujałki nawet nie znałam- jest bardzo ładna :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”