Mój skrawek ziemi...Gabriela - cz. 2
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
niecierpki ładnie kiełkują ale młode kiełki łatwo są atakowane przez grzyby ... dlatego ja swoje pryskałem wiosną po wzejściu w zeszłym roku - ale wszystkie powsadzałem w doniczki i rozeszły się jako prezenty :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gabi nie wiem jakie to niecierpki, bo choroba ich zmoglą i nie kwitły.
Nawet po listkach nie można było poznać co zacz, bo były poskręcane i takie jakieś rachityczne.
Dopiero w tym roku, jeśli coś z nich wyrośnie to będę wiedzieć.
Na razie moczą się w zaprawie ziołowej a wieczorem lub jutro pójdą do ziemi.
Nawet po listkach nie można było poznać co zacz, bo były poskręcane i takie jakieś rachityczne.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Gabrysiu
Myślę sobie,że marnujesz talent fotograficzny i artystyczną duszę.To co pokazujesz to nie zdjęcia to poezja a nie myślałaś o jakimś konkursie?.Gabrysiu czy swój storczyk wykopujesz na zimę?Jest cudowny.Mam już upatrzone w necie ale tam pisze,"storczyk ogrodowy" ale sadzić do donicy.Jak to w końcu jest.Już kupujesz nasiona -widać,że wszyscy nie możemy doczekać się wiosny.Ja od soboty jestem uziemiona w domu-dopadło mnie choróbsko.Dzisiaj,że trochę lepiej się czuję to i wybrałam się do Waszych ogrodów.
Myślę sobie,że marnujesz talent fotograficzny i artystyczną duszę.To co pokazujesz to nie zdjęcia to poezja a nie myślałaś o jakimś konkursie?.Gabrysiu czy swój storczyk wykopujesz na zimę?Jest cudowny.Mam już upatrzone w necie ale tam pisze,"storczyk ogrodowy" ale sadzić do donicy.Jak to w końcu jest.Już kupujesz nasiona -widać,że wszyscy nie możemy doczekać się wiosny.Ja od soboty jestem uziemiona w domu-dopadło mnie choróbsko.Dzisiaj,że trochę lepiej się czuję to i wybrałam się do Waszych ogrodów.
Gabrysiu witam
Przyszłam w odwiedziny
Fotki lilaków są przepiękne i tak ładnie obrobione, że aż zazdrościć talentu.
No i zakupy na ten sezon już zrobione widać
Ja mam nasionka części warzyw z zeszłego roku /oczywiście te z długą datą/ A kwiatki- jeszcze się nie zdecydowałam bo wszystkie bym chciała mieć tylko miejsca mało
pozdrawiam i zapraszam
Ewa
Przyszłam w odwiedziny
No i zakupy na ten sezon już zrobione widać

Ja mam nasionka części warzyw z zeszłego roku /oczywiście te z długą datą/ A kwiatki- jeszcze się nie zdecydowałam bo wszystkie bym chciała mieć tylko miejsca mało
pozdrawiam i zapraszam
Ewa
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Witam miłych gości !
Karolku, tak jak już pisałam wcześniej, będzie to mój debiut z tymi niecierpkami.
Dzięki za radę w sprawie siewek, będę pilnować, aby nic złego się im nie stało.
Ja wysiałam w zeszłym roku dziwaczki, ale wykiełkował tylko jeden czy dwa, i to na jesień.
A tak się cieszyłam, że będę mieć kolorowo...
Inuś, dziękuję Ci za komplementy.
Moje "oczy" zostały mile połechtane...
Dzięki...
Izuś, Grażynka też mi się podoba, może zmienię imię ?
Boguśko, trafnie to ujęłaś...namiętność...mam jeszcze jedną, ale o tej nie będę pisać...
Haneczko, przykro mi że choróbsko i Ciebie dopadło.
Storczyka nigdy nie wykopywałam, ale czytałam że niektórzy chowają go na zimę do lodówki.
Nasionek trochę już kupiłam, i ciągle dokupuję.
Haniu, nigdy nie myślałam o żadnym konkursie, musiałabym mieć dobrego menagera...
Ja też mam niektóre nasiona od zeszłego roku, i też są to warzywa.
A kwiatów rzeczywiście nie można mieć wszystkich.
Ja zmieniam asortyment co roku, chociaż mam ulubione, bez których nie wyobrażam sobie działki.
Zaraz pędzę do Ciebie oglądać Twoje zakupy.
Mam nadzieję że zrobiłaś zdjęcia i wstawiłaś w swoim wątku...
k-c pisze:niecierpki ładnie kiełkują ale młode kiełki łatwo są atakowane przez grzyby ... dlatego ja swoje pryskałem wiosną po wzejściu w zeszłym roku - ale wszystkie powsadzałem w doniczki i rozeszły się jako prezenty :P
Karolku, tak jak już pisałam wcześniej, będzie to mój debiut z tymi niecierpkami.
Dzięki za radę w sprawie siewek, będę pilnować, aby nic złego się im nie stało.
Grażynko, doczytałam że Ty masz dziwaczki, a nie niecierpki.kogra pisze:Gabi nie wiem jakie to niecierpki, bo choroba ich zmoglą i nie kwitły.
Ja wysiałam w zeszłym roku dziwaczki, ale wykiełkował tylko jeden czy dwa, i to na jesień.
A tak się cieszyłam, że będę mieć kolorowo...

inag1 pisze:Gabrysiu,jesteś po prostu artystką.Animacja wiesiołka mnie powaliła a po zdjeciach powojnika i grzybienia się już nie podniosę..Kobieto Ty się marnujesz.Może pomyślisz o wystawie.
Inuś, dziękuję Ci za komplementy.
Moje "oczy" zostały mile połechtane...

Izuś, a ja nie wiem co to jest Oppen Officechatte pisze:Gabi, Grażynka pomyliła nazwę, to są bulwki dziwaczków, nie niecierpków
Niecierpków już od dawna nie mam.
Gabi, podziwiam Twoje wyczyny fotograficzne! A już animacja mnie dobiła! Ja tymczasem nie wiem, jak w Oppen Office wstawić drugi slajd![]()
Zdolna dziołcha jestes, bez dwóch zdań!

Dzięki...

izabella1004 pisze:Grażynko piekne te różowe a ten storczyk podziwiam za kazdym razem
Izuś, Grażynka też mi się podoba, może zmienię imię ?

bogusia177 pisze:Cudownie wykonujesz swoją namiętność , idzie Ci to Gabryśko ,,,,,,,,nic tylko podziwiać talentu i upartości :P
Boguśko, trafnie to ujęłaś...namiętność...mam jeszcze jedną, ale o tej nie będę pisać...

Hanka 1 pisze:Witaj Gabrysiu
Haneczko, przykro mi że choróbsko i Ciebie dopadło.
Storczyka nigdy nie wykopywałam, ale czytałam że niektórzy chowają go na zimę do lodówki.
Nasionek trochę już kupiłam, i ciągle dokupuję.

Haniu, nigdy nie myślałam o żadnym konkursie, musiałabym mieć dobrego menagera...
Witam Ewuniu, bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin.ogis1 pisze:Gabrysiu witam
Przyszłam w odwiedziny
No i zakupy na ten sezon już zrobione widać![]()
pozdrawiam i zapraszam
Ewa
Ja też mam niektóre nasiona od zeszłego roku, i też są to warzywa.
A kwiatów rzeczywiście nie można mieć wszystkich.
Ja zmieniam asortyment co roku, chociaż mam ulubione, bez których nie wyobrażam sobie działki.
Halinko, witaj.eukomis pisze:Witaj gabrysiu widzę ,ze zaczynasz robić zakupy ja też kupiłam kilka torebek nasion

Zaraz pędzę do Ciebie oglądać Twoje zakupy.
Mam nadzieję że zrobiłaś zdjęcia i wstawiłaś w swoim wątku...
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Gabi super nasionka kupiłas, oj szykuje się sianko
Zdziwiło mnie bardzo, to co dziewczyny piszą o niecierpkach, ja wysiewam je od kilku lat( co najmniej 7-8 lat) i nigdy nie zdarzyło mi się, że coś złego się z nimi działo, uważałam je wręcz za całkowicie bezproblemowe
, każdego roku zbierałam nasionka i wiosną wysiewałam, więc miałam ich zatrzęsienie, sadziłam i do donic i w gruncie, mnóstwo rozdawałam. W zeszłym roku nie zebrałam( miałam remont i urwanie głowy z tym związane)ale będę kupować nasionka i siać 

- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Izuś, nie ma nic straconego, dzisiaj też coś wkleję.liska pisze:Czemu ja wczoraj tu nie zaglądnęłam... miałabym słodkie sny po takich widokach![]()
mmmmmmm

AGNESS pisze:Gabi super nasionka kupiłas, oj szykuje się siankoZdziwiło mnie bardzo, to co dziewczyny piszą o niecierpkach, ja wysiewam je od kilku lat( co najmniej 7-8 lat) i nigdy nie zdarzyło mi się, że coś złego się z nimi działo, uważałam je wręcz za całkowicie bezproblemowe
, każdego roku zbierałam nasionka i wiosną wysiewałam, więc miałam ich zatrzęsienie, sadziłam i do donic i w gruncie, mnóstwo rozdawałam. W zeszłym roku nie zebrałam( miałam remont i urwanie głowy z tym związane)ale będę kupować nasionka i siać
Agnieszko, mówisz o niecierpkach waleriana ?
To dobrze, bo już myślałam że będę miała jakieś problemy.
A to jeszcze dokupiłam...
Tujałkę miałam kiedyś dawno temu, a koleusy będę siać pierwszy raz, zazwyczaj kupowałam gotowe sadzonki.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Tak Gabi, niecierpki waleriana- jak dla mnie roślinki całkowicie niekłopotliwe, wspaniale rosnące i kwitnące do mrozów, można przechowywać w domu przez zimę i wspaniale ukorzeniają się nowe sadzoneczki na wiosnę
, są też niecierpki pełne- wygladają jak małe różyczki, są równie niekłopotliwe.
Dokupione nasionka śliczne,tej tujałki nawet nie znałam- jest bardzo ładna