Storczyki Anusski

ODPOWIEDZ
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu śliczne maleństwa , sedirea mnie urzekła, takie maluszki a takie piekne. Masdevalia urocza mam żółta ale niestety nie potrafię się nia opiekować, muszę uderzyć po poradę do Joli.
Co jakis czas przestawiam a to w chłodniejsze a to w jaśniejsze miejsce i nic , listki sie zwijaja , nie są sztywne a o kwitach to nie wspomnę, bo ich brak.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu zazdroszczę zakupów.Życzę aby Tobie pięknie i zdrowo się chowały.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Aniu, gratuluję zakupów i odwagi. Wszystkie są piękne :P Wiem, że jeszcze nie wszystko pokazałaś i to nie koniec zakupowych nowości :D Czekam na fotorelację i powodzenia w uprawie ;:215
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, ale żeś nabyła PEREŁKĘ :shock: piękność jakich mało, życzę powodzenia w uprawie :!:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Przyłączam się do grona gratulujących!!!
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Jestem zachwycona Twoim zakupem storczyków na wystawie...Piękne wszystkie..Również muszę się o takie postarać,szczególnie o te maleństwa..
Marzy mi się Phal. parishii ;:6
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu zerknij na pw
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Chyba już przyszedł czas na odświeżenie wątku, bo aż tyle nowinek storczykowych muszę Wam wszystkim pokazać :lol:

Dusiu, maleńki jest i to bardzo. Ale co dziwne, ostatnio mi się wydaje jakby urósł i jakiś straaasznie "ogromny" się zrobił :roll:
Mała Mi, dziękuję i Tobie również życzę udanych zakupów na przyszłość :wink:
Aniu, patrzeć można do woli, nie zabraniam :) Choć bardziej wskazany jest zakup własnego maleństwa i oglądanie go "na żywca" ;:224
Baryczko, pewnie się widziałyśmy. Jeśli można wiedzieć, to byłaś sama czy z kimś? :oops: Może akurat Cię skojarzę... :roll: (Ja miałam na bilecie numer 001, tak a'propos :lol: ) A kwitnieniem chyba tak szybko się nie pochwalę :roll: Moża za jakieś 2 latka :lol:
Jolusiu, dziękuję :P To taki zaszczyt... Ty u mnie w wątku ;:10
Meniu, z tą odwagą to nie tak do końca. No bo jak nie spróbuję, to nie będę wiedziała, czy się uda :) Jedynym sposobem na to jest spróbowanie uprawy ;:165
Joasiu, ależ proszę bardzo :D Ja fotki lubić robię, także trzeba mówić, a zrobię co kto chce :lol: Jedyne co, to czasu na wklejanie mało :wink: A urocze, jak napisała Madzik, maleństwo jest bardziej w rzeczywistości ;:226 A o spoczynku przeczytałam i chyba jednak zostanę przy takiej uprawie, jaka teraz jest :)
Madziu, phal. parishii aż sie chce zjeść, taki słodziak z niego ;:216 Czytałam gdzieś, że moze kwitnąć nawet do 3 miesięcy, z czego jestem bardzo zdziwiona ;:111 Ciekawe ile mój wytrzyma, bo jak na razie jeden pęd zasechł, a drugi kwitnie i kwiatki jakby się wzmocniły u mnie ;:165 A o spoczynku Sedirei japonici w internecie też czytałam, ale na wystawie o tym nikt nic nie mówił, więc nie wiem, jak to z tym jest :roll: Ale chyba na okres zimy jednak wstrzymam sie z podlewaniem i postawię ją bliżej szczeliny okiennej :roll:
Mirko, właśnie tak uważam, że to maluszki sprawiają nam najwięcej radości :) Co do Masdevalli, to ja na razie nie pomogę :( Sama się dopiero uczę i jak na razie kwiatuszek rośnie i zaczął wypuszczać (chyba moje własne! :shock: ) pseudobulwy :!:
Grażko, dzięki :P Sama też możesz sobie zawsze coś kupić ;:224
Mambo, nie koniec, oj na pewno nie :lol: I nawet nie skończy się na tym, co dzisiaj pokażę :lol: A tak a'propos, to nie tylko ja coś kryję... Gdzie są zdjęcia Twoich nowości? :twisted:
Jeanne, dziękować, dziękować ;:180 ;:180 A ta perełka ma nawet kolor taki perłowy i błyszczy się w słoneczku ;:218
Grażynko, o, jak miło :lol: A tak właściwie to Twoja kolekcja gdzie? Nie natknęłam sie jeszcze na Twój wątek :( Chyba, że go nie ma... :twisted:
Agatko, ...a skoro się marzy, to to marzenie trzeba spełnić ;:191 I takie małe pytannko z mojej strony :wink: : masz może w swoim orchidarium phal. appendiculata ? :wink:
Mirko już odebrałam i sprawa załatwiona :) A paczka jak na razie idzie sobie powoli... :lol:

_______________________________________________________________________________________________

A teraz pokażę, jak mnóstwo rzeczy u mnie się dzieje :lol: Ale uprzedzam, że to jeszcze nie wszystko, bo idzie jeszcze do mnie za pośrednictwem AniL paczka z Niemiec od Jolusi z niezwykłą zawartością... na razie może nie powiem, co tam jest :twisted: A teraz do rzeczy:

1. Phalaenopsis o białych płatkach z delikatnymi różowymi żyłkami na ich brzegach zaczął się rozgałęziać. Stało się to być może po eksperymentalnie obciętym pędzie kwiatowym nad tym oczkiem :wink: A poza tym jeszcze kiedyś zaglądałam tam, czy coś rośnie :oops: A oto i rozgałęzienie :) (poza tym jeszcze wypuszcza listek, którego zapomniałam sfocić :oops:):

Obrazek

2. A teraz phalaenopsis o kwiatach ze zjawiskiem peloric i stupid :) który ostatnio się rozszalał :lol: Wypuszcza dwa nowe listki i pięć korzonków :D

Obrazek Obrazek Obrazek

3. I jeszcze żółto-pomarańczowy storczyk, który kwitnie już od końca stycznia - niedługo będą 4 miesiące :) W chwili obecnej zaczął wypuszczać piękniusi listeczek :lol:

Obrazek Obrazek

4. A ten oto tutaj także wypuszcza listka, wyjątkowo pięknego :wink:

Obrazek Obrazek

5. A na zakończenie wątku o hybrydach - przedstawiam Wam mój prezent, który ani myśli przestać przedłużać pęd ;:128 A w dodatku ostatnie dwa kwiatki dziwnie się otworzyły :( Ten tak jakby "nosek" połączył się z płatkiem, bez możliwości rozłączenia :? No ale poza tym jeszcze kilka korzonków mu "idzie" :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

No i to by było na tyle. Na razie wstawiłam hybrydy, a resztę, czyli ruch u botaników i nowości, przedstawię być może później... :twisted:
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34

Post »

No to szczena spadla, same rarytaski , zdrowe rosliny, piekne kwiaty, dobra lapke masz do storczyköw, nic tylko tak trzymaj :lol:
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Aniu ja kupuje tylko ostatnio nic ciekawego u siebie nie wypatrzyłam.Gratuluje nowych przyrostów.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
volcowitch
ZBANOWANY
Od: 8 lip 2008, o 13:03

Post »

Obrazek
Też raz miałem taką mutację :) Zrobiłem mu operację rozcinajac to i się wyprostował ładnie
Obrazek
Świetny pomysł z delikatnym podniesieniem go do pionu.
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Anuskaaa no przykro mi,nie mam Phal.appendiculata :(
Powiem szczerze że nawet o takim nie słyszałam..Ale ze mnie maniaczka storczykowa hehehe ;:112
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

No to ja jestem lepsza w tym temacie, słyszeć słyszałam już, ale jeszcze nie posiadam hi hi ;:12
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Halinko no to plus dla Ciebie ;:6
Ja za pierona nawet nie wiem jak wygląda,potem muszę go namierzyć hehe.. ;:112
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

widziałam jego zdjęcie w internecie, ale według mnie nie jest ładny. nie chciałabym takiego mieć w mojej kolekcji.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”