DorkaWD pisze:Tulipanko, proszę pozdrowić Oliwkę!
Tą karuzelkę to masz taką normalną bez udziwnień czy może z pozytywką lub światełkami? Widzę, że malutka ma cumelka... Tulipanko karmisz piersią? Podobno nie jest wskazane podawanie cumelka jeśli chce się karmić naturalnie...
TVN nie oglądam ;-) nie mam nawet zwykłego TVN a co dopiero kablówki, w naszym domu telewizor jest po macoszemu traktowany

Czasami żałuję, że nie potrafię się zmusić do oglądania TV

jednak często można się czegoś mądrego dowiedzieć!
Ktoś może ogląda taki program "super niania"? Stosujecie jakieś "sztuczki" wychowawcze od niani w praktyce? Chyba ta Dorota wydała teraz jakąś książkę o ojcostwie i wychowaniu dzieci... miałyście ją w rękach, a może nawet czytałyście? Jest dobra?
Pozdrowienia przekazane - DZIĘKUJEMY
Karuzela ma pozytywkę i myślę, że się sprawdza. Często ją nakręcam i mała leży sobie spokojnie i obserwuje. A w święta Mikołaj przyniósł Oliwii matę edukacyjną i widzę, że to był trafiony prezent.
Piersią już nie karmię i bardzo żałuję. Jakiś miesiąc temu dostałam ciężkiej anginy. Musiałam brać antybiotyki i zaczęłam małą karmić mlekiem modyfikowanym. Gdy wyzdrowiałam i mogłam już Oliwkę karmić, to ona nie chciała słyszeć o cycusiu. Bardzo tego żałuję, bo chciałam ją dłużej pokarmić.
Oglądam ''super nianię'' i czasami nie mogę uwierzyć jakie koszmarne mogą być dzieciaki. Ja nie stosuję, żadnych sztuczek bo Karolina (6 lat) tego nie wymaga. Jest grzeczną dziewczynką i nie stwarza większych problemów. Ale na to trzeba pracować odkąd dziecko się urodzi. Maluchowi, odkąd tylko zaczyna rozumieć trzeba wpajać pewne zasady, tłumaczyć różne zachowania, pokazywać co jest dobre a co nie, uczyć szacunku do innych ludzi. Czym skorupka za młodu nasiąknie....... Winę za to jakie są nasze dzieciaki ponosimy my rodzice. Jeśli zbyt rozpieścimy dziecko, zaczniemy spełniać wszelkie jego zachcianki to nie dziwmy się, że wyrośnie mały egoista, który będzie urządzał pokaz histerii w sklepie, gdy odmówimy mu czegokolwiek.
Dorka - widziałam twój brzuniek w wątku o ciąży. Jest śliczniutki, ani jednego rozstępu. Masz świetną skórę - pozazdrościć.