U Agnieszki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
saaga
500p
500p
Od: 8 sie 2008, o 21:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Amba,miło mi Cię gościć u siebie i oczywiście zapraszam częściej :lol: Dzięki za informacje o klonie palmowym, będę wiedziała czego mam szukać. Chociaż przeraziło mnie to, że może łatwo przemarzać. Cieszę się, że Ci się spodobało na mojej działeczce. Za oknem mało zimowa pogoda, a ja już sobie planuję, co wiosną robić. Mania kolejna.
Zeniu, u mnie też jeszcze w ogrodniczych pustki, ale na zasiewy jeszcze czas, chociaż ja chciałabym już :!: :!: :!: Tęsknie bardzo do wiosny i do słońca :!:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję Agnieszko za powitanie na forum - to bardzo miłe dla początkującego, bo czuję się trochę jak uczeń w nowej szkole i zachęta jest mi potrzebna, choć do nieśmiałych nie należę. Mieszkam na Lubelszczyźnie, ale przez jakiś czas było tu woj. zamojskie, sądząc z mapy to jakieś 80-90 km od Ciebie (palcem w dół). Klimat mamy więc podobny, o delikatnych, ciepłolubnych roślinkach raczej nie ma co marzyć. Myślę o założeniu własnego wątku, ale jeszcze trochę się tu porozglądam, uporządkuję zdjęcia, poduczę się wstawiania zdjęć. Na forum zaglądam od ponad roku, szukam tu potrzebnych mi informacji, wykorzystuję je praktycznie. Ogrodem przy domu zajmuję sie dosyć długo, ale od niedawna robię to bardziej świadomie. Łącznie z domem mam 0,30 ha, czyli "obszarniczka". Mam więc warzywniak, krzewy jagodowe, parę drzew owocowych, pewnie ponad 10 arów do koszenia, no i oczywiście rośliny ozdobne, głównie krzewy i byliny. Niektórzy na forum narzekają na brak miejsca, a mnie ta przestrzeń trochę przerasta. Wiosna jak zwykle jest nadzieją, a potem nie mogę nadążyć: zielsko zarasta, podlewanie itp, a popołudnia takie krótkie, sobota nie zawsze pogodna. Jednak lubię to. Widzę, że Twoja działka jest znacznie mniejsza, ale za to jaka zadbana!!
Piekna, rozrośnięta liatra (moja marniutka, ale nie powinnam chyba co sezon zmieniać jej miejsca :oops: ), galtonia, a także dorodne owoce i warzywa. Widać, że lubisz to, co robisz.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko wydawało mi się, że kupiłaś nasiona gazani a teraz ich nie widzę. Kiedy będziesz je wysiewać? Na przygotowanie rozsady tej rośliny potrzeba ok. 15 tygodni i chociaż przeważnie wysiewana jest w pierwszych dniach marca, to niektórzy proponują termin styczeń-luty. Moje szałwie też można już wysiewać ale z powodu wyjazdu wysieję je w poł. lutego (produkcja rozsady ok. 17 tygodni).
saaga
500p
500p

Post »

Przemku, gazanie zamierzam wysiać pod koniec lutego, do gruntu i tak pójdą w połowie maja, to zdążą urosnąć.
Szałwię wysieję w folii, na początku marca, w gruncie sadzę ją po szafirkach i innych wiosennych cebulowych.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Agnieszko muszę Ci powiedzieć , że dawno temu systematycznie przejeżdżałam przez Lubartów jeżdżąc z Lublina do Białej Podlaskiej (stamtąd pochodził mój mąż - więc jeździliśmy w odwiedziny do jego mamy) ;:31
saaga
500p
500p

Post »

Amba, a jak dawno to było - bardzo niedyskretne pytanie zadałam :lol: Teraz to nawet fontannę w "centrumie"mamy. A Lubartów stał się miastem punktów udzielania kredytów i lumpeksów.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Taak- a ostatnio to i bociany zimują w Lubartówku-jak w jakim kurorcie :;230 :;230 ;:215 , o papugach nie wspominając!!!
saaga
500p
500p

Post »

A ja niestety znowu zahaczyłam o ogrodniczy i nie udało mi się wyjść z pustymi rękami. Zakupy co prawda niewielkie, ale obiecywałam sobie, że więcej nic nie kupię na ten sezon.

Obrazek Obrazek

Zaczęłam dziś realizować zapędy siewne - już zasiana sałata i gazania, a pogoda (albo raczej lenistwo) nie pozwoliła mi udać się dziś na działkę, w planach miałam zasiać rzodkiewkę w folii.
Oby do wiosny :lol:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
saaga
500p
500p

Post »

Judyta, a nawet wczoraj wiewiórkę u mnie na osiedlu widziałam, jak stołowała się na modrzewiu :lol:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
saaga
500p
500p

Post »

A tu coś dla wszystkich tęskniących za latem

Obrazek
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Agniecha to jak coś zacznie wychodzić to się pochwal :D .
A maliny wyskubałam wszystkie :oops: .
saaga
500p
500p

Post »

Jedz, jedz Aga, na zdrowie, bo do prawdziwych jeszcze daleko :wink:
Głupi fotos mi część zdjęć powywalał :evil:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Aga ale jak ci powywalał :shock: .
Jest dużo osób na forum,mi strasznie kompa muli i część zdjęc wcale się nie ładuje :roll: .
No chyba że masz komunikat-zdjęcie niedostępne :evil:
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Jak to powywalał? :evil: Z wątku?
Już wywalają, w niedzielę :evil: :evil: :evil: :?: :?: :?:

A czytałaś?
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... highlight=
saaga
500p
500p

Post »

Nie wiem, o co chodzi, ale od wczoraj niektóre zdjęcia sie nie otwierają.
Dziś wstawiam przez picasaweb, szybko i bardzo duży limit :lol:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”