Bogusiny Ogród (Bogusia2)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aleś mi zaimponowała rogalikami. A wiesz, że ja tez kupiłam dzisiaj drożdże, ale na kupnie drożdży się skończyło. Może jutro rano się zmobilizuję i zrobię drożdżowe ciasto do herbaty po obiedzie. U nas w domu drożdżowe cieszy się największym wzięciem. Dzięki żeś do mnie zajrzała. 

Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- Kocina
- 1000p
- Od: 22 lip 2008, o 22:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I ja Hani dziękuję! Tylko na szczęście jeszcze nie zdążyłam zdjąć tej zapleśniałej kory...Bogusia2 pisze:No, Haniu jestem w szoku. Żebyś Ty widziała jak ja się użalałam wczoraj nad sobą! Te skoczki mnie dobiły, bo nie dość, że liście zagrzybione, to na tych zdrowych widac wżery skoczków i jak nimi potrząsnęłam, to widziałam jak skakały, dranie odrażająceNo a potem zobaczyłam tę korę i chciałam cisnąć to wszystko, wziąć Kaję i iść, gdzie oczy poniosą. Ale poczucie obowiązku zwyciężyło i wzięłam się do kopania tej kory
cały 20l worek po ziemi nią wypełniłam
ale już przepadło, bo dziś MPO wywiozło ją razem ze śmieciami
Kiedy ja się czegoś o tym ogrodzie nauczę
Dzięki Haniu.
![]()
Bogusiu - u mnie też skoczków zatrzęsienie było, nie łam się. Popryskałam i ani jednego

- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O matulu, jak dobrze, że ja tu wpadłam dzisiaj i poczytałam o tej "zpleśniałej korze", bo ostatnio to tą swoją też potraktowałam nieładnie -"rozgarniającym kopytkiem" i aż dymek leciał jak z ogniska - to teraz z powrotem zagarnę pod roślinki (tym razem łapkami) i jeszcze będę prosić, żeby te bakteryjki mi przebaczyły i wzięły się znowu za robotę 
Miłego dnia Bogusiu

Miłego dnia Bogusiu

-
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
Witajcie kochane dziewczyny Marto, Ave, Aszko, Mariolu, Cynamonku Danusiu, Lisko. Gagawi bardzo mi miło, ze wpadłaś z kawą na klachy.
Dziś chciałam pokazać moje drzewa iglaste.
Pożółkły modrzew, który jest najwyższym drzewem w ogrodzie.
Czarna sosna i daglezja
W oknie daglezja a w szybie okna odbija się modrzew.
Czarna sosna, daglezja i pelargonie w skrzynce.

Dziś chciałam pokazać moje drzewa iglaste.
Pożółkły modrzew, który jest najwyższym drzewem w ogrodzie.

Czarna sosna i daglezja

W oknie daglezja a w szybie okna odbija się modrzew.

Czarna sosna, daglezja i pelargonie w skrzynce.

Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
-
- Od: 3 lis 2006, o 18:22
Witaj Boguniu!
Melduję że zrobiłam kopczyki hortensjom i różom. Z ubrankami jeszcze się wstrzymuję i poczekam na stabilne mrozy. Przedwczoraj uratowałam jeszcze 2 różyczki z marketu i posadziłam w ogrodzie. Mam jeszcze chęć na Mr Lincoln i Belvedere z allegro i tak się zastanawiam. Marek tak tego Lincolna ładnie opisał a Ty swojego gdzie kupiłaś? Co u Ciebie Boguniu? Jakieś zakupy, prace w ogrodzie?
Gorąco ściskam i pozdrawiam!

Melduję że zrobiłam kopczyki hortensjom i różom. Z ubrankami jeszcze się wstrzymuję i poczekam na stabilne mrozy. Przedwczoraj uratowałam jeszcze 2 różyczki z marketu i posadziłam w ogrodzie. Mam jeszcze chęć na Mr Lincoln i Belvedere z allegro i tak się zastanawiam. Marek tak tego Lincolna ładnie opisał a Ty swojego gdzie kupiłaś? Co u Ciebie Boguniu? Jakieś zakupy, prace w ogrodzie?

Gorąco ściskam i pozdrawiam!

Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli