No dobra... przyznam się... ja też mam kilka kwiatuszków w hydro. Może nie tak dosłownie, ale najważniejsze, ze bez ziemi... W sumie to mam ich... hmmm, niech pomyślę:
zielistka- rośnie w samej wodzie, ma piękne zielone listki, znacznie grubsze od innych i mając zaledwie kilka liści wypuściła pęd z kwiatem i juz na końcu wypuszcza malutkie sadzonki
zroślicha- uciełam szczepki ze starej, ale zasuwają w tej wodzie...
stromante-przesadziłam z ziemi młodą sadzonkę, dopiero w wodzie zaczęła wypuszczać nowe listki... Stromante jest w keramzycie, w kubku plastikowym od kawy, który ma ponacinane pionowo boki, całość wstawiona do garnuszka, od czasu do czasu wlewam tam wody na poziomie ok, 2 cm
epipremnum złociste- rośnie w wysokiej szklance z niebieskiego szkła i drobnym białym żwirku, dwie gałązki mają juz ok metra długości
kilka odmian trzykrotek, rosna w wodzie, bo jakos tak nie chce mi się ich wsadzić do wody. Tylko szklanka, keramzyt i woda.
Udało mi sie tez ukorzenić hortensję ogrodowa i też rośnie w wodzie.
Po za tym mnóstwo różnych odszczepek, które naprawde juz nie mam ochoty wsadzać do ziemi, bo naprawdę widzę, ze lepsze efekty daje uprawa w wodzie