Mała Rybka przedstawia swoje miejsce na ziemi (2008r.)
- MalaRybka
- 1000p
- Od: 22 mar 2007, o 15:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iga, kupiłam 4 sztuki z myślą, że 2 dam szwagierce. Potem wpadłam na pomysł, że najpierw je trochę u siebie podpędzę i dam jej już z pąkami. Chyba miałam szczęście, że jej jednak nie dałam tych róż, bo też byłoby mi głupio.
Właściwie to nawet nie wiem czy można składać reklamację.
Lisko, mnie też się podobają te listki
, ładnie wyglądają jak obrosną siatkę.
Właściwie to nawet nie wiem czy można składać reklamację.
Lisko, mnie też się podobają te listki

Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Rybciu, zobacz jaką piękniusią Sutter's Gold ma Grażynka/ kogra:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=434
A może żurawka to Marmolade lub Amber Waves?
Bo innych nazw na rude - nie znam
.
A taniutki Creme Brulle, tu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=434
A może żurawka to Marmolade lub Amber Waves?
Bo innych nazw na rude - nie znam

A taniutki Creme Brulle, tu
- MalaRybka
- 1000p
Haniu, nic nie mów
. Żal mi moich Sutters Goldów
, szkoda że zmarzły. Chyba na szczęscie jesienią kupiłam jeszcze jednego, bo chciałam mieć ich więcej. Teraz został tylko ten nowy nabytek. Powoli rośnie, choć mróz też ją uszkodził trochę. Nie wiem czy będą kwiaty, ale będę czekać
.
Pochwalę się, że jest 1 pączek na Mounte Shasta, którą sadziłam 1,5 m-ca temu (kupiona w Castoramie)! Wydawało mi sie też, że widzę malusi pączek na Acropolis (kupiona w kwietniu w LM), ale nie jestem na 100% pewna, poczekam jeszcze kilka dni i się przekonam.
Wczoraj u nas padało, z przerwami, cały dzień. Ziemia trochę się napiła. Po burzy, która była kilka dni temu, ziemia była mokra na całe 10 cm
Z rana ciasteczko wam wysyłam, pyszny sernik na zimno. Tylko tyle zostało z dużego torta

Pochwalę się, że jest 1 pączek na Mounte Shasta, którą sadziłam 1,5 m-ca temu (kupiona w Castoramie)! Wydawało mi sie też, że widzę malusi pączek na Acropolis (kupiona w kwietniu w LM), ale nie jestem na 100% pewna, poczekam jeszcze kilka dni i się przekonam.
Wczoraj u nas padało, z przerwami, cały dzień. Ziemia trochę się napiła. Po burzy, która była kilka dni temu, ziemia była mokra na całe 10 cm

Z rana ciasteczko wam wysyłam, pyszny sernik na zimno. Tylko tyle zostało z dużego torta

Ogród Rybki
Ogród Rybki
- MalaRybka
- 1000p
Witaj Igo
, mam nadzieje, że weekend minął przyjenie.
Właśnie wróciłam z ogrodu, kilka fotek wstawię, żeby coś się tutaj działo
Irysy

Dostaliśmy takie cudo. Miało być hodowane w donicy, przy sadzeniu okazało się, że kopane z gruntu, nie ma w ogóle białych-nowych korzonków, a korzenie w marnej ilości. Teraz modlę się, żeby się przyjęło i żeby nie ukradli. Rośnie taki samotny kowboj przed domem, a wokoło zielsko

Wiąz Camperdownii. Do miejsca rozwidlenia gałęzi ma 2m, kosztował całe 65 zł. Mam nadzieję, że nie będzie chorował i spodoba mu się miejsce, które dla niego wybierzemy

Ktokolwiek, cokolwiek wie o tym kwiatku-Anigozanthos Elegance proszony o podzielenie się wiedzą
. Dostałam w prezencie od pani w ogrodniczym. Dostała tylko tę 1 sztukę, ale niestety nic o nim nie wiedziała, a jakoś nie potrafię nic sensownego wyszukać. Wiem tyle, że roślina pochodzi z Australii, po polsku mówią na nią Kangurze łapki. Nie wiem czy zimuje w gruncie, czy to domowa roślina, jakie ma wymagania.

Właśnie wróciłam z ogrodu, kilka fotek wstawię, żeby coś się tutaj działo

Irysy

Dostaliśmy takie cudo. Miało być hodowane w donicy, przy sadzeniu okazało się, że kopane z gruntu, nie ma w ogóle białych-nowych korzonków, a korzenie w marnej ilości. Teraz modlę się, żeby się przyjęło i żeby nie ukradli. Rośnie taki samotny kowboj przed domem, a wokoło zielsko

Wiąz Camperdownii. Do miejsca rozwidlenia gałęzi ma 2m, kosztował całe 65 zł. Mam nadzieję, że nie będzie chorował i spodoba mu się miejsce, które dla niego wybierzemy

Ktokolwiek, cokolwiek wie o tym kwiatku-Anigozanthos Elegance proszony o podzielenie się wiedzą

Ogród Rybki
Ogród Rybki
- MalaRybka
- 1000p
Hortensja kosmata, jest u mnie trzecią wiosnę, dość wolno rośnie. Kupiona na allegro, nie mało kosztowała, po otrzymaniu przesyłki okazał się jeden marny patyczek. Na szczęscie ma trochę silnej woli i rośnie. Ciekawe po ilu latach zakwitnie?

Myślicie, że powinnam już tego ligustra przyciąć, czy jeszcze się wstrzymać?

Wczoraj dostałam storczyka. Zawsze się wzbraniałam przed tymi kwiatami, bo mimo ich urody, odstrasza mnie ich skomplikowana (dla mnie) hodowla. Już się zastanawiam jak z nim postępować, żeby go nie wykończyć.

Myślicie, że powinnam już tego ligustra przyciąć, czy jeszcze się wstrzymać?

Wczoraj dostałam storczyka. Zawsze się wzbraniałam przed tymi kwiatami, bo mimo ich urody, odstrasza mnie ich skomplikowana (dla mnie) hodowla. Już się zastanawiam jak z nim postępować, żeby go nie wykończyć.

Ogród Rybki
Ogród Rybki
Rybko
te kangurze łapki trzeba na zimę chować, tylko tyle pamiętam bo widziałam je w Auchanie.
A storczyk, no cóż...zerkaj na korzonki jak zrobią się takie jasno zielone, popielate wtedy namocz na 15 min.
woda przegotowana odstana,dodaj malusio nawozu do storczyków, polecam z wit c. wstaw kwiatka z doniczką, bez osłonki do tej wody...po 15 min wyjmij.i tak w kółko jak korzenie jasne siup do wody.
te kangurze łapki trzeba na zimę chować, tylko tyle pamiętam bo widziałam je w Auchanie.
A storczyk, no cóż...zerkaj na korzonki jak zrobią się takie jasno zielone, popielate wtedy namocz na 15 min.
woda przegotowana odstana,dodaj malusio nawozu do storczyków, polecam z wit c. wstaw kwiatka z doniczką, bez osłonki do tej wody...po 15 min wyjmij.i tak w kółko jak korzenie jasne siup do wody.
-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zakupy udane!Wiąz też mi się podoba,mam na razie tylko Yatszuba bo J.Hiller mi padł,chyba jakąś słabą sadzonkę kupiłam bo nie zdążyłam go nawet wsadzić
.Ligustra bym po trochu już cięła,podobno lubi łysieć od dołu jeśli jest tam nie przycinany.

Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36