Cebulki powietrzne czosnku, wysadzone nawet teraz i tak wyjdą we wrześniu, jak najdzie dla nich czas. Tylko.ze względu właśnie na oszczędność miejsca itd, sieje się je docelowo we wrześniu.
Za bardzo nie wiem co więcej napisać odnośnie uprawy czosnku z cebulek powietrznych, bo to będzie mój pierwszy raz. Z tego co wiem, to wysiewając we wrześniu, otrzymamy zdrowy materiał nasadzeniowy, na kolejny sezon. Dlatego, też to raczej zabawa dla wytrwałych, bo rzeczowe czosnki, otrzymamy dopiero za dwa lata. Z kolei koszt takiej uprawy jest praktycznie zerowy, po za wystartowaniem z jakiegoś ząbka. A w takiej główce jest całkiem sporo cebulek. Sam się przekonam czy to gra warta świeczki.
Ja pasiastych pomidorów nie mam za wiele, bo poszedłem głównie w czerwone ale te 3odmiany mam na pewno, z czego z dwóch już zebrałem po 4pomidorki.
Wczoraj zebrałem znów fajną ilość ogórków. Cieszę się, że w tym roku się przyłożyłem i do przygotowania miejsca, jak i rozsady, co daje fajny efekt w plonach.

Prawie 15l wiadro ogórków, co w poprzednich latach było dla mnie abstrakcją.
Z tym samym wiadrem ruszyłem pod daszek pomidorowy.
Powiem szczerze, że nie jest super, bo troszkę zaniedbałem tam krzaki i niektóre dały znać gorszym wiązaniem w wyzszych partiach ale nie ma co narzekać, bo jest dobrze.
A zebrałem czubate wiadro pomidorków.