Od wiosny do jesieni w moim raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju

Post »

Żylistek ślicznie kwitnie. Ma rewelacyjny kształt.
Ostrózkę, tę białą z ciemnym paskowanym środkiem też masz prześliczną.
A Twoje róże to aż u mnie pachną ;:108
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuziu pewnie o nas myślisz a zwłaszcza o swoim ogródeczku,wracaj szybko! ;:180
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witam wszystkich gorąco po małej przerwie, stęskniona za wami i za działeczką. ;:128 . Wczoraj wróciliśmy z Czech, dużo zwiedzaliśmy..było wspaniale. :heja . Dziś jednak wyłazi zmęczenie podróżą, po mimo że działka zarosła chwastami nic dziś nie będę robiła jedynie podlewała i odpoczywała. ;:oj Porobię kilka zdjęć, przez te kilka dni co mnie nie było jakoś tak kolorowo się zrobiło na działce. :tan . Póki co pokażę kilka fotek z wyjazdu. :D

Ann_85- Aniu..dla mnie także ważniejsze od nazwy by róża ładnie kwitła, a kwitną teraz pięknie. :heja

Marysiu...mój żylistek także rośnie w cieniu, słonka tam na lekarstwo. Sama się dziwię że co roku tak ładnie kwitnie. Mam nadzieję że już się uporałaś z nadrobieniem zaległości na działce. :D

Lucynko...pewnie trzeba co jakiś czas opuścić działeczkę na kilka dni wtedy się widzi różnicę jak rosną i kwitną kwiatki. ;:oj

Joasiu..no to jesteśmy tego samego zdania co do formowania iglaków. Ja widzę wielką różnicę między tymi formowanymi a tymi puszczonymi na żywioł. :D

Basiu..pewnie masz rację że różyczka zostanie w tym miejscu, za dużo już podrosła..bała bym się przesadzać aby się nie zmarnowała bo jest zbyt ładna. A że troszkę posadzona nie tam gdzie bardziej by pasowała jakoś to przeboleję. ;:306

TROJA-Aniu..u mnie też mam żółte róże. Jakoś do tej pory nie przeszkadzają mi różne kolory, od czerwonych po żółte, pomarańczowe. Nie popadam w kompleksy z powodu że nie ten kolor przy tym kolorze.. ;:306 , choć czasem przez przypadek się uda. :;230

Janeczko..oby nie zapeszyć ale jeszcze nigdy żylistek mi nie przemarzł, może dlatego że rośnie w dość zacisznym miejscu, za domkiem. ;:173

Kasiu..żylistka sama wyprowadziłam aby rósł na nodze owijając jedną gałązkę o drugą. Nawet nieźle to wygląda a ja mam więcej miejsca na sadzenie. Co do migdałka niestety go nie mam. :D

Dominiko..dziękuję, żylistek jeszcze kwitnie w najlepsze. :heja

Anna11-Aniu..ja żylistka formuję w zależności jak mi pasuje, jak za szeroko rośnie przycinam. Różowej odmiany nie spotkałam, zapewne ładna ale u mnie już brak na takowego miejsca...chyba że coś wypadnie. ;:306

Beatko
...ostróżki pewnie się zapylają między sobą kolorami. Moja biała rosła między niebieskimi i filetami...nie jest już czystko biała a taka była. ;:173

Bożenko...chyba jesteśmy uzależnione od tych swoich działek a nawet więźniami. :;230 . Nie było dnia abym o działeczce nie myślała. ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Co ja widzę- piękna Praga i Skalne Miasto. ;:173 Ależ bym wyskoczyła na taki mały urlopik. Czechy są piękne!
Pozdrawiam ze słonecznej stolicy Wielkopolski ;:3 :)
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zuziu, piękna wycieczka! ;:215
A co do róży, to może na to bardziej odpowiednie miejsce kup inną... ;:333
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42

Post »

Ach, Praga. :) Bardzo miło wspominam wycieczkę sprzed kilku lat. Wygląda na to, że i Tobie wyjazd się udał. :)
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

O Ty Zuziu, ;:173 to ja myślałam, że jesteś zupełnie gdzie indziej!Ogród Ci odpłaca pięknym kwieciem! ;:3 ;:3 ;:3 ,
u mnie suszaaa. Pragę widziałam z fotek ,jak mąż był dwa lata temu w pracy,no jest piękna, bo nie zniszczona w czasie wojny!
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Zuziu, Wycieczka na pewno udana, pozostaną wspaniale zdjęcia i wspomnienia ;:63 Róze cudne a Żylistek
przystroił sie w biel ,niczym panna młoda ;:167
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Super wycieczka. :heja Bardzo lubię Pragę.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Zuziu , wszędzie dobrze , ale w domu najlepiej , czas wrócić do rzeczywistości i brać się za chwaściory .A tak po cichu to Ci zazdroszczę tej wycieczki bo od kilku lat wybieram się do Pragi jak ta przysłowiowa sójka ;:306
PS. zostaw mi proszę nasiona z tej białej ostróżki . ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Fajna wycieczka ;:138 . Od czasu do czasu trzeba zwiedzić trochę świata ;:333 . Jak dzieci podrosną na pewno też wybierzemy się do naszych sąsiadów zza miedzy ;:224 . Ogród po takiej nieobecności jest zawsze nie do poznania ;:306 . Chwasty rosną, kolejne rośliny zakwitają ;:333 . Pozdrawiam i udanego dnia życzę :wit .
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Zuziu, wspaniały wyjazd mieliście :D Byłam w Pradze kilka lat temu, piękne miasto, chętnie bym jeszcze pojechała ;:108
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Praga - super :D
Byłem, piękne miasto.
A po za Pragą co zwiedzaliście ?
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Zuziu ja też planuje odwiedzić Pragę w te wakacje, tylko zobaczymy co nam z tych planów wyjdzie. Fajnie, że mogłaś trochę odpocząć.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, Zuziu, w ojczyźnie! :wit
Praga czeska to zaiste przepiękne miasto. Byłam tam dwukrotnie, ale ostatni raz kilkanaście lat temu. Z przyjemnością odwiedziłabym to miasto kolejny raz, ale wiem, że już nie zdążę. ;:185 ;:185 Za stara jestem. ;:306 ;:306 ;:306
Działeczkę zdążysz ogarnąć. ;:131 Do zimy jeszcze daleko. :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”