Kropelka zaprasza cz.4.
-
clem3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kropelka zaprasza cz.4.
Masz całe mnóstwo moich absolutnie ulubionych roślin, piwonie, powojniki, róże, hosty, goździki... No pięknie 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Urocze masz rabatki, taki na nich porządeczek! 
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj
. Mój Polish powoli rozkwita
no ale minie kilka dobrych dni zanim na prawdę się rozbuja. To jest prawdziwy powojnikowy potwór i musi mieć dobrą podporę
. Ja mojemu muszę wiosną zorganizować coś porządniejszego . Kamyczkowe ścieżki masz przepiękne
. Wierzba Hakuro u CIebie jest boska
. Trzeba je często ciąć żeby tak fajnie wyglądało. Długo u Ciebie rośnie Twój egzemplarz ?? Nie wypuszcza Ci dziczków z podkładki ?? Pozdrawiam
.
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu- róże, powojniki, piwonie kochają chyba wszyscy. Cudowny czas ich kwitnienia właśnie trwa i bardzo mnie to cieszy 
Basiu, z tym porządkiem to różnie bywa
No ale jak mnie najdzie to wszystko jest na glanc, a potem odpuszczam na chwilę. W upały nie plewię, nie daję rady!
Ewelina, też muszę pomyśleć o lepszej podporze dla tych powojników. Ech, czas tak szybko leci, to i rośliny szybko zarastają.
Hakuro oczywiście puszcza dziczki z podkładki, ucinam regularnie sekatorem...
Teraz właśnie jest ten czas, kiedy nie mam specjalnie ochoty na prace w ogrodzie. W sumie tak jak dziś, jest zdecydowanie za gorąco. A z drugiej strony, w sobotę padał deszczyk, zatem chwasty fajnie by wychodziły.
Zaczynam kombinować jakieś podpory pod powojniki, róże i na razie marnie mi to idzie.
Piwoniom też trzeba jakieś podpory, po deszczu niemal wszystkie leżą połamane na ziemi, a kwiaty całe w błocie
Przykry to widok, bo przecież tak krótko trwa ich kwitnienie, a tu jeszcze połamane 

Basiu, z tym porządkiem to różnie bywa
Ewelina, też muszę pomyśleć o lepszej podporze dla tych powojników. Ech, czas tak szybko leci, to i rośliny szybko zarastają.
Hakuro oczywiście puszcza dziczki z podkładki, ucinam regularnie sekatorem...
Teraz właśnie jest ten czas, kiedy nie mam specjalnie ochoty na prace w ogrodzie. W sumie tak jak dziś, jest zdecydowanie za gorąco. A z drugiej strony, w sobotę padał deszczyk, zatem chwasty fajnie by wychodziły.
Zaczynam kombinować jakieś podpory pod powojniki, róże i na razie marnie mi to idzie.
Piwoniom też trzeba jakieś podpory, po deszczu niemal wszystkie leżą połamane na ziemi, a kwiaty całe w błocie

- apus

Wcale Ci się nie dziwię, że nie plewisz... ja dzisiaj wstałam po godz. 6 i od rana plewiłam. Dwa wiadra dałam radę zrobić
Nie da się w upały. Na nasionka maczku się piszę!
Nie da się w upały. Na nasionka maczku się piszę!
Pozdrawiam, Basia.
-
kropelka

Basiu wyszłam na chwilę z nadzieją, ze coś zrobię. Ale muchy chciały mi powybijać oczy i stwierdziłam, ze to bez sensu. Odpuściłam!
Chciałam podwiązać jakoś milin bo wędruje po całym ogrodzie i ukorzenia się, ale ostatecznie też nie dałam rady! Wszystko się rozłaziło w tę i ową stronę!
Najlepiej podaj od razu adres na pw, zaadresuję kopertę i tak będzie najpewniej, będę pamiętać, ze mam wysłać nasionka!

Powojnik Dzieci Warszawy już praktycznie przekwitł, dziś sterczą tylko wąsiki...

Proteus jeszcze kwitnie

Chciałam podwiązać jakoś milin bo wędruje po całym ogrodzie i ukorzenia się, ale ostatecznie też nie dałam rady! Wszystko się rozłaziło w tę i ową stronę!
Najlepiej podaj od razu adres na pw, zaadresuję kopertę i tak będzie najpewniej, będę pamiętać, ze mam wysłać nasionka!

Powojnik Dzieci Warszawy już praktycznie przekwitł, dziś sterczą tylko wąsiki...

Proteus jeszcze kwitnie

- apus

Dziękuję! Już wysłałam
A powiedz mi jak długo masz "dzieci Warszawy"?
U mnie od biegłego roku, kwitną dwoma kwiatami... ale sa cudowne! Kolosy! Liczę że rozrosną się ładnie, bo małe.
Co jest na ostatnim zdjęciu? Tawuła?
A powiedz mi jak długo masz "dzieci Warszawy"?
U mnie od biegłego roku, kwitną dwoma kwiatami... ale sa cudowne! Kolosy! Liczę że rozrosną się ładnie, bo małe.
Co jest na ostatnim zdjęciu? Tawuła?
Pozdrawiam, Basia.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Wspaniałe krzewy hortensji zauważyłam. Moje nie są tak wysokie.
Od zawsze podziwiam Twoje hortensjowe okazy, bo niewiele osób ma tak okazałe.
Czekam na nie z niecierpliwością, gdyż jestem ich wielką miłośniczką.
Od zawsze podziwiam Twoje hortensjowe okazy, bo niewiele osób ma tak okazałe.
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Cieszę się ,że maki ukwiecają tak piękny ogród. Szczególnie urzekła mnie rzeka kamyczków z dorodnymi po bokach nasadzeniami / piwonie, róże i chyba hortensje w roli głównej ...no i urocza wierzba na pniu/ Ślicznie 
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Mariolko,rzeka kamyków z nasadzonymi krzaczkami i bylinami super wygląda no i piwonie na zakręcie
świetnie się prezentują ,klematisy też cudowne ,dużo masz odmian ,pozdrawiam 
-
kropelka

Basiu, koperta już zaadresowana, czekamy na nasionka
Powojnik Dzieci Warszawy mam już ze 6-7 lat. Na początku przesadzałam go kilka razy, bo bardzo słabo rósł, raz zmarniał całkowicie do korzenia, myślałam, że już po nim, ale paradoksalnie za rok ładnie się rozrósł i zakwitł, i tak już ze 3-4 lata ładnie kwitnie.
Na ostatnim zdjęciu jest tawułka
Wandziu, hortensje bukietowe to również i moje ulubienice. Wiosną ścinam je króciutko, a one przez te 3 miesiące rosną w bujne kopy, by latem pokazać kwiaty na wszystkich gałązkach. Uwielbiam ten widok! Aczkolwiek powinny być posadzone odrobinę szerzej- z tym zawsze mam problem!
Bogusiu, raz jeszcze dziękuję Ci za maki- są śliczne. Słusznie ktoś zauważył, że wyglądają jak piwonie, czy napakowane róże.
Wspaniale się prezentują i mają dużo pąków. Mam też maki jasno czerwone, puste, wcześnie kwitnące, ale one nawet w połowie nie są tak dekoracyjne jak te ślicznotki
Martuś, kiedyś sadziłam co mi wpadło w łapki. Teraz jakoś rozsądniej podchodzę do tych nasadzeń, część roślin dostaje eksmisję (bo za duże, za bardzo się panoszą, albo za krótko kwitną, albo zbyt mało dekoracyjne jak dla mnie). No tych "albo-albo" jest trochę...
A jakoś tak się składa, że uwielbiam azalie, piwonie, hortensje, clematisy i coraz bardziej kręcą mnie róże...

Powojnik Dzieci Warszawy mam już ze 6-7 lat. Na początku przesadzałam go kilka razy, bo bardzo słabo rósł, raz zmarniał całkowicie do korzenia, myślałam, że już po nim, ale paradoksalnie za rok ładnie się rozrósł i zakwitł, i tak już ze 3-4 lata ładnie kwitnie.
Na ostatnim zdjęciu jest tawułka
Wandziu, hortensje bukietowe to również i moje ulubienice. Wiosną ścinam je króciutko, a one przez te 3 miesiące rosną w bujne kopy, by latem pokazać kwiaty na wszystkich gałązkach. Uwielbiam ten widok! Aczkolwiek powinny być posadzone odrobinę szerzej- z tym zawsze mam problem!
Bogusiu, raz jeszcze dziękuję Ci za maki- są śliczne. Słusznie ktoś zauważył, że wyglądają jak piwonie, czy napakowane róże.
Wspaniale się prezentują i mają dużo pąków. Mam też maki jasno czerwone, puste, wcześnie kwitnące, ale one nawet w połowie nie są tak dekoracyjne jak te ślicznotki
Martuś, kiedyś sadziłam co mi wpadło w łapki. Teraz jakoś rozsądniej podchodzę do tych nasadzeń, część roślin dostaje eksmisję (bo za duże, za bardzo się panoszą, albo za krótko kwitną, albo zbyt mało dekoracyjne jak dla mnie). No tych "albo-albo" jest trochę...
A jakoś tak się składa, że uwielbiam azalie, piwonie, hortensje, clematisy i coraz bardziej kręcą mnie róże...

- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękne krzaczorki piwoni. Och Kiedy moje będą takie
Ostrożni piękne. Widać im dobrze i ciebie bo dużo ich i takie wysokie.
A na przedostatnim zdjęciu? ?
Piękna roślina o ciemnych listkach
Ostrożni piękne. Widać im dobrze i ciebie bo dużo ich i takie wysokie.
A na przedostatnim zdjęciu? ?
Piękna roślina o ciemnych listkach
- ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Mariolko witam ... Gratuluję nominacji w KONKURSIE AF
podoba mi się twoje dążenie do perfekcji w ogrodowaniu
To piękny widok

To piękny widok

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- apus

Mariolka, dziękuję
Widzę, że czarny bez Ci zaczyna kwitnąć!
Widzę, że czarny bez Ci zaczyna kwitnąć!
Pozdrawiam, Basia.
-
kropelka

Witam w to upalne popołudnie,
właśnie się dowiedziałam o jakiejś nominacji w konkursie
Aniu, pewnie miałaś na myśli naparstnice, ostróżki to nie moja bajka. Próbowałam sadzić, ale bardzo mizerne rosną, szkoda zachodu. A ze kwitną w tym samym czasie co naparstnice, jakoś to przeżyję.
Czarna kwitnąca roślinka to Bez czarny EVA Black Lace. Lubię je za postrzępione listki, wyglądają jak klony palmowe, ale nie przemarzają. Mam jeszcze bez koralowy o jasno zielonych listkach.

Ewo, dziękuję za dobre słówko.
A to Ci niespodzianka...

Basiu, nie ma sprawy. Bez wypuszcza baldachy kwiatów.
Żylistek Strawberry Fields

właśnie się dowiedziałam o jakiejś nominacji w konkursie
Aniu, pewnie miałaś na myśli naparstnice, ostróżki to nie moja bajka. Próbowałam sadzić, ale bardzo mizerne rosną, szkoda zachodu. A ze kwitną w tym samym czasie co naparstnice, jakoś to przeżyję.
Czarna kwitnąca roślinka to Bez czarny EVA Black Lace. Lubię je za postrzępione listki, wyglądają jak klony palmowe, ale nie przemarzają. Mam jeszcze bez koralowy o jasno zielonych listkach.

Ewo, dziękuję za dobre słówko.
A to Ci niespodzianka...

Basiu, nie ma sprawy. Bez wypuszcza baldachy kwiatów.
Żylistek Strawberry Fields