Agnieszko , to nie Pink Perfection Pink Perfection to lilia trąbkowa bez kropek i z innymi listkami. A Twoja to jakaś orientalna A Orientalne trudno się namnażają. Nie radził bym z łusek to nie martagon ani józefka
Trzeba się cieszyć z tych co są albo dokupić nowe cebulki
Bartek, a była opisana jako Pink Perfection... Do tej pory nie udało mi się jeszcze tak trafić z liliami, aby to co w opisie zgadzało się z rzeczywistością
Orientalna to ona raczej nie jest bo zimuje bez wykopywania, bez okrywania już ponad pięć lat. No cóż, pomimo, że nie Pink Perfection, ładna jest i niekłopotliwa w uprawie.
Agnieszko , to orientalna na 100% tylko jaka odmiana też nie wiem . Ale orientalne też mogą zimować jedna z moich ma już 10 lat i rośnie z jednej cebulki przy zimach jakie mamy spokojnie przetrwają.
Anastazja80 masz rację, przepraszam, oczywiście chodziło mi o amarylis384 Bartek przestań wypisywać nazwy sklepów skąd pochodzą cebule, bo nam zablokują wątek. Do tego jest inny temat.
Już raz byłeś wymazany i znowu to robisz Sasanka Twoja pierwsza to chyba Szeherezada